Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dibluri plate din lemn si furnir

Toyo Cris

Postări Recomandate

Salutare si la multi ani tuturor!Unde pot gasi dibluri plate pentru lemn si furnir de calitate la un pret decent? Am nevoie pentru un proiect de incinte acustice. Detalii la finalul proiectului.Era sa uit, sunt din Iasi.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Toyo Cris

4

• ahegyes

3

Top autori în acest subiect

ce intelegi prin dubluri plate pentru lemn? pune o poza...in bucuresti gasesti tot ce vrei... gasesti un forumist care sa ti le cumpere si sa ti le puna la curier, contra unei sume modeste...furnirul pleaca de la 2 euro/mp, pt. un fag oarecare si ajunge la cateva zeci de euro, pentru radacini, esente exotice, reconstituiri exotice, etc.

Link spre comentariu

Buna!

Se mai numesc "biscuiti" (biscuit joining). O poza ar fi aici http://www.google.ro/images?hl=ro&q=bis ... 60&bih=553.

Pentru furnir as vrea .....http://www.holver.ro/furnir/specii-lemn ... ......ceva ce are un pret de pana in 10 Euro/mp. Suprafata incintelor este de cca 3 mp. Pana la urma dezvalui si proiectul: http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html. Am toate componentele pentru proiect, ramane sa ma ocup de el in limita timpului disponibil .

Link spre comentariu

Biscuiti in sine se gasesc la bricostore si la obi. Masina de taita fantele pt. biscuiti e mai greu de gasit. O gasesti in general la magazinele de profil care comercializeaza scule profesionale sau gasesti si la obi o chestie ce se ataseaza la un flex si il transforma in "biscuit cutter".Furnirul il poti lua de la holver sau de la alt distribuitor de furnir dar de obicei se vinde la legatura - nu prea se vinde la metru patrat. O legatura are undeva intre 10-25mp in functie de esenta. La ce am vazut eu la proiectul mai sus amintit nu o sa iti ajunga 3mp. Daca cutia are un volum util de 70+4 litrii iti trebuie cel putin 2mp\cutie. Pierderile sunt destul de mari la furniruire.

Link spre comentariu

holver are furnir in variantele decupate plan-paralel, cu dimensiunea aproximativ ~200x1800mm (se vand la pachet, nu mai stiu cati mp.) si derulate excentric sau reconstituite cu dimensiunea ~600x1800mm (cred ca sunt alea Euroveneer/Fineline), care se vand si la bucata. Trebuie sa te hotarasti tu la esenta... astia au o hala cu produse de 1000 mp. Furnire in 10 euro sunt multe. Alege niste variante, da-le si tu un mail cu o cerere de oferta, sa-ti dea o lista de preturi cu ce ai ales...

si mai sunt astia: http://www.santi.ro/produse/accesorii-p ... furnir.htm, care vand numai la bucata, dimensiunile sunt pe site... preturile sunt cam 4 euro/mp la oricare varianta.

biscuiti si masina de biscuiti am vazut si-n Hornbach... nu mai stiu ce pret, dar nu mi s-a parut scumpa.

Link spre comentariu

Am sa caut si la Bricostore (la toti ceilalti am cautat). Stiu ca intra mai mult de 3mp (ar fi prea frumos sa poti cumpara furnirul la dimensiunea care o doresti fara sa fie introduse pierderile in pret). Masina de frezat pentru biscuiti am gasit-o. ahegyes poti sa ma ajuti cu sfaturi pentru construirea unui sablon la masina de frezat? (ai scris ca revii la aceasta tema... Oricum tin sa-ti multumesc pe aceasta cale, pentru informatiile si sfaturile oferite pe www.diy-audio.ro). M-au contactat cei de la Holver, am sa vad daca rezolv ceva cu ei. Multumesc deocamdata pentru sfaturi.

Link spre comentariu

O "super" freza "Matrix" cumparata din Baumax (scula este distribuita numai prin Baumax) = 170 ron. Am gasit si biscuitii, sunt de tip 20. Freza este reglabila (probabil - asa scrie in fisa tehnica) pe tipuri de biscuiti.

Link spre comentariu

ok, chestia cu sablonul de mult ma pregatesc sa o fac dar nu am apucat. Ideea e ca sunt mai multe metode si nu stiu care ar fi mai usor de aboradat. Este importanta si freza pe care o ai. Unele modele au din fabrica un inel pentru asa ceva. In principiu, cu ajutorul acelui inel se decupeaza un contur a formei care vrei sa o copiezi (difuzor) - si obtii sablonul. Apoi, cu un alt inel mai mare faci taietura dorita parcurgand cu freza interiorul sablonului obtinut initial.Dupa cum spuneam exista si alte metode, dar cea mai simpla este cea prezentata mai sus.O alta metoda care nu necesita acele inele speciale presupune taierea mai multor sabloane cu cutite de dimensiuni diferite intr-o anumita succesiune pana obtinem copia dorita. Am sa revin cu ceva poze(sa-mi aduci aminte daca uit).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări