Vizitator tyc Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Ca vorbim de doua lucruri diferite: sa ai ceva km peste sau linie continua(si altele de felul asta) sau bautura la volan. In primul caz ,exista judecatorie iar pt beutura (peste 0,8/1000) sa-ti 'cumpere' polisu o bicicleta.Am avut si eu o linie continua si am platit .Ca doar nu a crapat cand am trecut peste ea. Link spre comentariu
pusu Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Ca vorbim de doua lucruri diferite: sa ai ceva km peste sau linie continua(si altele de felul asta) sau bautura la volan. In primul caz ,exista judecatorie iar pt beutura (peste 0,8/1000) sa-ti 'cumpere' polisu o bicicleta.Am avut si eu o linie continua si am platit .Ca doar nu a crapat cand am trecut peste ea.Exista situatii cand ai puncte acumulate si inca o mica fapta iti mai atrage diferenta pana la 15, si-ti iau astia permisul. Tu ce faci, nu cauti orice tertip ptr a scapa? Ca sa nu mai vorbim de foarte multele situatii in care agentii de circulatie (cu foarte mici execeptii) recurg la orice abuz numai de dragul incheierii a inca unui proces verbal. Link spre comentariu
nel65 Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Exista situatii cand ai puncte acumulate si inca o mica fapta iti mai atrage diferenta pana la 15, si-ti iau astia permisul. Tu ce faci, nu cauti orice tertip ptr a scapa? Ca sa nu mai vorbim de foarte multele situatii in care agentii de circulatie (cu foarte mici execeptii) recurg la orice abuz numai de dragul incheierii a inca unui proces verbal.asta spuneam si eu ,esti sau nu esti vinovat ,ai dreptul legal sa te aperi.In cazul meu ,unde a fost stabilit adevarul ,la judecatorie ( unde am pierdut), sau la tribunal (unde am castigat)?Legat de agentii care cauta nod in papura ,m-a oprit unul odata ,ca sa-i dau certificat de omologare la geamurile fumurii din spate si de la luneta ,masina asa era din constructie ,asa o omologasem si la RAR si asa i se facusera fotografii la inmatriculare ,dar el o tinea una si buna ,pana la urma l-am amenintat ca contest procesul verbal si lui ii fac memoriu la comandant pentru abuz in serviciu si m-a lasat sa plec fara amenda dar daca vroia ,ma punea pe drumuri.Oricum a doua zi mi-am cumparat (la propriu) un certificat de omologare de la o firma autorizata cu montarea geamurilor fumurii,ca sa nu mai am probleme pe viitor Link spre comentariu
pusu Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 ... unde a fost stabilit adevarul ,la judecatorie ( unde am pierdut), sau la tribunal (unde am castigat)?Vezi cat de tampita e legea? Ce scot judecatorii pe gure e Lege si devine executorie. Exemplul tau, daca nu depuneai recurs la tribunal, ramanea definitiva decizia de la judecatorie (desi decizia era stramba). Asa zisa stabilire a adevarului e un paradox.Stiu un caz la care judecatoria a zis una, recursul a zis invers, curtea de apel a zis iarasi una, inalta curte de cas. si just. iarasi invers. Acum zi-mi si mie care-i adevarul? Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Exista situatii cand ai puncte acumulate si inca o mica fapta iti mai atrage diferenta pana la 15, si-ti iau astia permisul. Tu ce faci, nu cauti orice tertip ptr a scapa?Eu as cauta sa merg corect. Link spre comentariu
pirvuti Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 deja se intra in semantica!eu conduc prudent tot timpul. ca dovada nu am fost oprit de politisti cu anii. am mers cu un prieten care de cand a plecat de pe loc a incalcat vreo 4 articole de lege! un dezastru! totusi eu am gresit odata si am avut ghinion. asta-i viatza! si atunci intram intr-o problema filozofica: meritam sa fiu penalizat asa aspru pt. prima abatere? (basca, sincer nu prea inteleg de ce era acea linie continua pe centura Lugojului care in acceptziunea guvernantzilor se numeste autostrada, si unde este o vizibilitate mare)ideea este ca politistii aplica DOAR legea nu si spiritul ei. de ce era linie continua acolo?! cei de la politia rutiera, comisia de circulatie si administratorul drumului, probabil un inginer de cai ferate, poduri si drumuri au gandit-o????corect din punct de vedere legal am gresit dar ar fi fost si o gramada de circumstantze atenuante. dar ei stau in stilul mioritic la "agatzat".si atunci nu merita sa incerc sa fentez si eu greselile sistemului?!?in loc sa patruleze in trafic sa vada mai multe (cum vad eu in fiecare zi) ei se pun in puncte strategice si "pescuiesc" Link spre comentariu
pusu Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Vezi, scapa cine poate si cum poate... Agentii abuzeaza la maxim iar noi ce ar trebui sa facem? Facem si noi tot ce putem ca sa scapam. Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 pirvuti,scuza-ma dar faptul ca nu ai fost oprit de politisti cu anii nu este o dovada ca ai circulat prudent ci mai degraba ...ca nu prea ai circulat,nu crezi?Eu fac cam 40 000 km pe an ,in ultimii 15 ani si e aproape imposibil ca la fiecare 5000 km (de exemplu) ,sa nu fiu oprit de un echipaj pentru un control de rutina ,mai ales noaptea.Sau poate ca esti extrem de norocos!Nu este o ironie. Link spre comentariu
pirvuti Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 pirvuti,scuza-ma dar faptul ca nu ai fost oprit de politisti cu anii nu este o dovada ca ai circulat prudent ci mai degraba ...ca nu prea ai circulat,nu crezi?Eu fac cam 40 000 km pe an ,in ultimii 15 ani si e aproape imposibil ca la fiecare 5000 km (de exemplu) ,sa nu fiu oprit de un echipaj pentru un control de rutina ,mai ales noaptea.Sau poate ca esti extrem de norocos!Nu este o ironie.:-) sunt in vanzari asa ca itzi dai seama cam cat merg cu masina (25-35.000/an). bag frecvent TM-CS-MH si TM-AR-BH-CJ-AB-SB-HD-TMchestia este ca in general conduc linistit si prudent... noaptea evit sa merg (drumuri cu gropi, cu tractoare, carute, biciclisti, betzivani, animale saritoare in fatza!)nici noaptea, nici ziua nu te mai opreste pt "control de rutina"acum nu te mai opreste DECAT daca ai facut ceva! (exceptzie filtrele organizate cu depistarea alcool si prinderea evadatilor)personal si eu cred (fara ironie) ca daca te opreste asa des ori ai un stil mai agresiv de conducere, ori ceva li se pare lor ciudat ori ai numere de Bulgaria Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Cateodata mai am si un stil de conducere agresiv ,dar foarte rar se intampla asta, cu numere de bulgaria nu se pune problema,pentru ca am numere de OLT ,mai ramane varianta ca politistii au "viziuni" (ca poate vor ciupi ceva de la mine) sau pur si simplu am eu ghinion.Oficial ,asa este ,nu mai au voie sa faca control de rutina de cativa ani ,dar ce poti sa faci decat sa opresti daca ei vor astaCu ironia , no problem!numai bine Link spre comentariu
pirvuti Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 cine stie? asa e, mai difera oamenii si mai ales dintr-o zona in alta. eu o pateam de fiecare data cand treceam pe malul Dunarii in Caras. ma opreau granicerii.dar am citit si apoi am zis stop: "au dreptul (granicerii) sa te opreasca DOAR in cazul suspiciunii intemeiate a comiterii unei infractziuni"se poate depune o plangere inregistrata prin care sunt obligatzi sa-tzi raspunda care a fost motivarea opririi. apoi daca se vrea se poate merge mai departe prin depunerea unei plangeri impotriva agentului pt. abuz. TOATE aceste plangeri sunt cercetate si se da o solutzie. si TOATE raman la dosarul respectivului... Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 suntem prea mici sa ne punem impotriva sistemului,vom pierde ,aproape,de fiecare data Link spre comentariu
pirvuti Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 suntem prea mici sa ne punem impotriva sistemului,vom pierde ,aproape,de fiecare dataaici n-as fi in totalitate de acord...am reusit sa-mi recuperez niste bani care sincer cred ca mi-au fost facturatzi nelegal de la Vodafone si RDS. nu-i vorba de sume mari dar eu inca mai cred in principii.si nu am timp sa fac dreptate in lumea asta dar nici nu ma pot lasa calcat in picioare. si asa cum i-am spus unuia la un moment dat uneori pot fi foarte determinat si "imi fac un scop in viatza sa te infund" si chiar cred ca sistemul va merge intr-un final fie si la 50%. tot e ceva mai bine... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Una e impotriva sistemului si alta e impotriva celor care-l alcatiuesc,individ cu individ. D-aia inca se castiga procese cu politia,de ex Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum