Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suspendare permis. Ajutor

Vizitator onyxroll

Postări Recomandate

Vizitator onyxroll

Salutare! Acum 2 luni am fost prins la volan sub influenta alcoolului. Politistul mi-a spus ca imi va suspenda permisul pe o perioada de 90 de zile. Mi-a facut dosar penal si pana in prezent nu am primit nici o instiintare de la parchet. Am fost azi la politie dupa 2 luni de la intamplare si nici acum dosarul nu a fost trimis la parchet. Intrebarea mea este: In acest timp aveam voie sa circul cu dovada? Se ia in calcul data la care a fost ridicat permisul? Sau dupa ce se pronunta instanta? Adica sa mai astept inca 90 de zile...Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pusu

9

• pirvuti

7

• nel65

5

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Dosar penal se întocmeşte pentru o concentraţie mai mare de 0,8mg/l. În astfel de cazuri se eliberează dovadă fără drept de circulaţie. Eu unul v-aş lăsa definitiv fără permis.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

peste 0,8 mg/l "am in fata un politist si-o vitrina... .. oare daca accelerez ma opresc?"eu zic sa-ti iei o bicicleta sau o pereche de patine cu role. Circul pe strazile din braila si eu, si crede-ma ca m-am saturat de zecile de "soferi" de care dau in trafic.Azi era sa ma "pup" cu unu. Eu circulam pe banda a 2-a a unei strazi cu sens unic.... el... "tinea dreapta"

Link spre comentariu

Salutare! Acum 2 luni am fost prins la volan sub influenta alcoolului. Politistul mi-a spus ca imi va suspenda permisul pe o perioada de 90 de zile. Mi-a facut dosar penal si pana in prezent nu am primit nici o instiintare de la parchet. Am fost azi la politie dupa 2 luni de la intamplare si nici acum dosarul nu a fost trimis la parchet. Intrebarea mea este: In acest timp aveam voie sa circul cu dovada? Se ia in calcul data la care a fost ridicat permisul? Sau dupa ce se pronunta instanta? Adica sa mai astept inca 90 de zile...Multumesc!

Dovada se da pe 15 zile.Ai facut contestatie la judecatorie, in termenul legal, la procesul verbal intocmit atunci? Dupa cele afirmate de tine eu cred ca nu.Hai ca eu am urmatoarele performante: 6 procese verbale consecutiv intocmite, toate 6 contestate la diferite instante, toate contestatii 6 castigate! Ce ziceti?
Link spre comentariu

Dovada se da pe 15 zile.Ai facut contestatie la judecatorie, in termenul legal, la procesul verbal intocmit atunci? Dupa cele afirmate de tine eu cred ca nu.Hai ca eu am urmatoarele performante: 6 procese verbale consecutiv intocmite, toate 6 contestate la diferite instante, toate contestatii 6 castigate! Ce ziceti?
eu am facut o depasire pe linie continua pe centura Lugoj (nu mi-am dat nici seama. este super vizibilitate) si mi-au suspendat permisul pe 30 zile. m-au filmat. le-am spus ca am inceput depasirea inainte de banda continuu dar nu a contat... am trecut asta la amendamente. am pus si martorul meu din masina. tirul depasit este din Grecia@pusu: crezi ca as avea vreo sansa?
Link spre comentariu

Pe cel pe care l-ai depasit, l-a oprit politia sa-l puna sa semneze in pv in calitate de martor?

l-a oprit dar pe PV a trecut doar numarul tirului grecesc pe care l-am depasit. atat! fara nume sau altele
Link spre comentariu

eu am facut o depasire pe linie continua pe centura Lugoj (nu mi-am dat nici seama. este super vizibilitate) si mi-au suspendat permisul pe 30 zile. m-au filmat. le-am spus ca am inceput depasirea inainte de banda continuu dar nu a contat... am trecut asta la amendamente. am pus si martorul meu din masina. tirul depasit este din Grecia@pusu: crezi ca as avea vreo sansa?Eu m-am judecat f mult cu politia rutiera. Din aceasta experienta va spun ca si atunci cand n-avem dreptate (avem dreptate), avem 50% sanse sa castigam (sau sa pierdem) in justitie. Asa merge la noi sistemul judecatoresc, ai sau nu dreptate nu conteaza, sansa de reusita este de 50%.

Link spre comentariu

Pe cel pe care l-ai depasit, l-a oprit politia sa-l puna sa semneze in pv in calitate de martor?

l-a oprit dar pe PV a trecut doar numarul tirului grecesc pe care l-am depasit. atat! fara nume sau altele
Hai ca e bine, inseamna ca politia nu are martor iar tu ai pe cel din masina. Fa repede contestatie la judecatorie, prezint-o la politie si-ti returneaza permisul. Pune martorul sa spuna instantei ca depasirea a fost finalizata inainte de inceputul liniei continue, a.i. tu nu mai erai in depasire. Chiar daca calcai linia continua depasirea a fost efectuata si trebiua sa te incadreze la alta fapta (la calcarea liniei continue nu la depasire pe linia continua). Ai inteles idea? La incadrarea gresita, pv este nul.
Link spre comentariu

pai cam asa a si fost. chiar am avutun prieten in masina (are piciorul in ghips si pt. el eram pe drumuri) si chiar i-am spus politistului ca sa-l treaca in PV. nu l-a trecut. insa a trecut ca nu sunt de acord. cu sigurantza martorul meu se vede in filmare...si eu am mai contestat un radar ca a scris doar localitatea (nu KM sau strada) si am castigat chiar daca eram filmatdupa ce depun contestatia imi dau inapoi permisul sau imi prelungesc dovada?merci

Link spre comentariu

Dovada nu se prelungeste decat cu serioase argumente de catre comandantul circulatiei. N-are rost,fa contestatia depune-o la judecatorie si cu o copie te prezinti la politie si-ti ceri permisul.Martorul tau nu trebuie trecut in pv, ajunge sa scrie politia ca tu nu recunosti fapta. Soliciti instantei sa incuvinteze audierea lui in calitate de martor ocular. Asta-i calea. Bafta. Toate filmarile lor sunt neclare cu mici exceptii.

Link spre comentariu
Vizitator ovyovyovy93

Toate filmarile lor sunt neclare...

Acum nu stiu daca aparatura lor de detectie a vitezei e de vina sau kilometrajul meu e prost!Azi dimineata cand plecam la servici,eram si in intarziere,mergeam "linistit" cu aprox 85-90 km/h in localitate si hop radarul...opresc ii dau actele si el ma intreaba daca stiu de ce m-a oprit...eu i-am zis ca din cauza vitezei,confirmandu-mi greseala imi face p.v spunandu-mi ca am circulat cu 66km/h :ras: .Sincer acum nu stiu dar pe filmare arata viteza care a zis-o...Poate fi de vina aparatura lor?
Link spre comentariu

Acum nu stiu daca aparatura lor de detectie a vitezei e de vina sau kilometrajul meu e prost!

Azi dimineata cand plecam la servici,eram si in intarziere,mergeam "linistit" cu aprox 85-90 km/h in localitate si hop radarul...opresc ii dau actele si el ma intreaba daca stiu de ce m-a oprit...eu i-am zis ca din cauza vitezei,confirmandu-mi greseala imi face p.v spunandu-mi ca am circulat cu 66km/h :ras: .Sincer acum nu stiu dar pe filmare arata viteza care a zis-o...Poate fi de vina aparatura lor?

Nu mai ai ce face, zi merci ca ai scapat cu numai 10km/h depasirea vitezei legale. Amenda e mica si nu se merita sa contestezi pv.

Totusi,daca ai puncte acumulate si fapta asta ar atrage prin acumulari de noi puncte, suspendarea permisului atunci invoci faptul ca "ploua cat de cat" :rade: sau "era ceata" :rade: , si poti face contestatie. Ai toate sansele din lume de a castiga.

Link spre comentariu

atunci cand n-avem dreptate (avem dreptate), avem 50% sanse sa castigam (sau sa pierdem) in justitie. Asa merge la noi sistemul judecatoresc, ai sau nu dreptate nu conteaza, sansa de reusita este de 50%.

experienta asta am trait-o si eu cand m-a prins in localitate cu 107 km/h si mi-a luat permisul,dupa patru zile am depus contestatia la judecatorie si mi-au inapoiat permisul pe loc.Procesul a durat sapte luni timp in care eu am circulat perfect legal,in acest timp am pierdut la judecata de fond de la judecatorie ,dar am castigat la recursul de la tribunal ,asa ca n-am stat fara permis decat patru zile in care aveam ,oricum, dovada pe 15 zile.Culmea ironiei este ca la 48 de ore dupa ce am castigat recursul iar am dat in radar cu 125 km/h in afara localitatii ,dar de data asta nu l-am mai contestat ,desi stiam din momentul intocmirii procesului verbal ca o sa-l castig,mai precis stiam de cand mi l-a intins sa-l semnez ca este nul dar asta e alta treaba

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări