Ciprian Alexandrescu Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Cam ca Xmax are sal sbx3040.Eu am pus 4 mm..si am facut o incinta de 53 litri cu 2 tuburi de 58 cm latime si lungi de 28 cm.Am facut si rotunziri la capete dar tot nu scap de zgomotul produs de trecerea aerului....viteza aerului este de 24 m/s la 150 W...tevile sunt cam aprope de peretii laterali...stiu ca ar trebui sa fie minim la un diametru distanta dar nu am mai avut loc....este vreo solutie ...? 10x :smt001 Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 58 cm :rolleyes: Incearca cu 2 sau 3 tuburi cu diam ( interior ) 10 CM si lungimea cam cat o calculeaza programul. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 incearca sa faci o intrare in tuburile de reflex din interior "flared"oricum, viteza prin porturi este mare Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Octombrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2005 incearca sa faci o intrare in tuburile de reflex din interior "flared" Sunt "flared" in ambele capete.Din pacate mai mari nu le pot face(am ajuns la margine).Nici mai multe nu pot pune...si oricum daca pun mai multe stric acordarea...Doar le pot scurta nitel dar atuncea viteza aerului creste....si nu gasesc nici tub interior ca sa intre exact..as fi putut micsora diametrul in centru-l tubului ...Se aud zgomote la frexcvente <30 hz.Cu toate acestea cu muzica tot se aud ......58 cm Incearca cu 2 sau 3 tuburi cu diam ( interior ) 10 CM si lungimea cam cat o calculeaza programul.Am gresit acolo...5.8 cm :smt003 ..scuze..lungimea e buna diametrul minim calculat de bass box este de 5.7 cm deci ar trebui sa nu sune... Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Poti sa folosesti un program care are un filtru trece-sus astfel scapi de frecventele sub, sa zicem, 35 Hz.Unul dintre aceste programe este DSS DJ 5.Dureaza detul de mult acomodarea, dar suna mult mai bine decat winamp ( parerea mea ). Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Octombrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Muncesc acuma la un filtru subsonic hardware....dar 24 db/octeva nu-s destui..o sa incerc mai mult... Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Eu deocamdata ma multumesc cu aceasta solutie software.Iti mai dau o solutie software, destul de complicata dar care simuleaza o groaza de filtre subsonice.E un program care se numeste Cool Edit 2 pro.Poti sa faci 4 tipuri de filre ( cum sunt Butterworth, Bessel si Chebyches 1 si 2 ) de ordine diferite ( ex Butterworth ordinul 18 la 28 Hz ). Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 24, 2005 Partajează Postat Octombrie 24, 2005 vezi ca am postat undeva pe forum un link la un eq pe 32 de benzi pt winamp, care poate fi folosit cu succes pe post de filtru subsonicse numeste Decisoft parca Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 24, 2005 Partajează Postat Octombrie 24, 2005 Acel egalizator este destul de bun, dar mie imi cam facea figuri:daca dadeam o anumita parte ( sa zicem basul pana in aprox 100 Hz ) la max se audea un bazait de genul celui care se produce atunci cand misti o mufa RCA cu 9 pini din locul ei, dar nu o scoti. Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Octombrie 24, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2005 Dar eu folosesc wooferul si la magnetofon/pikup/radio..etc..mi-e cam greu sa fac procesare dsp prin calculator ...desi am facut in trecut dar placa mea de sunet e naspa si pierd din calitate...cand ascult muzica de la winamp e altcevain trecut am folosit plug-inuri de tot felul la winamp..din pacate is putine bune si gratis.. Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 24, 2005 Partajează Postat Octombrie 24, 2005 Eu ascult muzica cu Foobar 2000, e destul de bunicel, fara nici un efect DSP ( volum egalizator etc ) si sunt destul de multumit;dar din cand in cand mai bag cate un volum ca din toate mp3-urile mele multe sunt inregistrate cu multe distorsiuni si mai dau cate un -3 dB si se mai schimba situatia cat de cat. Link spre comentariu
Vizitator doriann Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 incearca fisierele audio de tip flac ... .flac mai greu de gasit........ dar au foarte putine pierderi de semnal .......... se aude aproape ca pe viniluri Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 Eu deocamdata ma multumesc cu aceasta solutie software. Iti mai dau o solutie software, destul de complicata dar care simuleaza o groaza de filtre subsonice.E un program care se numeste Cool Edit 2 pro. Poti sa faci 4 tipuri de filre ( cum sunt Butterworth, Bessel si Chebyches 1 si 2 ) de ordine diferite ( ex Butterworth ordinul 18 la 28 Hz ). Cebîşev!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum