le5100kw Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 As dori sa fac un amplificator de calitate inalta. Am auzit din discutii de pe forumuri si cu diferiti priceputi in ale audio-ului, ca amplificatoarele cu circuite integrate nu se compara cu amplificatoarele pe tranzistoare clasice, deoarece au slew rate mai slab si pot avea zgomote intermodulare.Am mai auzit ca un amplificator de clasa A reproduce cu exacticatate forma de unda 100%.Tot despre amplificatorul de clasa A am auzit ca nu este de putere foarte mare si ca este nevoie de multa energie pentru un W.Asa ca o mica intrebare in paranteza: Din ce clasa de amplificatoare fac parte LM-urile si TDA-urile?Revenind la amplificatorul meu, as dori sa-mi fac un amplificator de ministudio ,de inalta calitate si sa fie de maxim 50-60W, dar as putea sacrifica puterea in detrimentul inaltei fidelitati si sa-l duc chiar si undeva pe la 30-40W, zic eu suficient pentru camera de 3,5 cu 4 m si sa redea fidel fiecare frecventa cu slew rate cat mai mare.Dupa parerea voastra, cam ce link-uri de proiecte de amplificatoare imi puteti lipi la subiectul meu si daca se poate sa contina si cablajul deja proiectat.Multumesc anticipat Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Cauta aici , poate fi o solutie la ceea ce cauti......viewtopic.php?f=28&t=67922Mult succes ! Link spre comentariu
le5100kw Postat Ianuarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 M-am uitat pe amplificatoare, sunt foarte interesante si ma mai gandesc daca sa fac unul pe lampi sa vad si eu cum este. Sigura problema la ele sunt transformatoarele. Oricum o sa iau in considerare amplificatorul acesta si posibil sa vb. cu djdog daca ar fi sa fac comanda de trafuri, dar as dori un amplificator cu tranzistoare, indiferent ca este cu MOS sau bipolare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Ideea cu amplifuri pe lampi, este cu dus si intors.Oricit de buna ar fi calitatea lampilor, cele mai mari atenuari de performanta si fidelitate vor veni din traful de iesire,care nu are un raspuns uniform in banda audio 20Hz-20000Hz.Te sfatuiesc sa faci o clasa AB, de 100W, ii dai bias pe la 150-200mA (treci spre clasa A) si asculti la 1/2 din putere.Vei fi f multumit. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Urmareste la sectiunea cu lampi topicul lui Misa.Cred ca a dat detalii despre cum a confectionat traful, la fel si masuratori cu banda de frecventa ce se extinde peste acei 20Hz-20kHz fara probleme.Totusi, un amplif pe tranzistori ar fi mai ieftin si usor de realizat. Link spre comentariu
le5100kw Postat Ianuarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Asta am vrut si eu, sa fac un amplificator pe tranzistori, dar recomandati-mi niste scheme postand mai multe linkuri cu PCB incluse, unde sa le pot alege eu. Nu conteaza ca foloseste MOS sau bipolar, recomandati-mi niste variante de pana in 60W cu calitati superioare (slew rate bun si banda de frecvente liniara). Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 .........Data viitoare citeste cu atentie regulamentul forumului , genul asta de subiecte au mai fost , daca aveai rabdare sa citesti cateva , aveai o surpriza : cu exceptia celor cu sfaturi de service , toti doresc exact acelasi lucru ca si tine......mai citeste !E chiar mura-n-gura ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 As dori sa fac un amplificator de calitate inalta. Am auzit din discutii de pe forumuri si cu diferiti priceputi in ale audio-ului, ca amplificatoarele cu circuite integrate nu se compara cu amplificatoarele pe tranzistoare clasice, deoarece au slew rate mai slab si pot avea zgomote intermodulare.Am mai auzit ca un amplificator de clasa A reproduce cu exacticatate forma de unda 100%.Tot despre amplificatorul de clasa A am auzit ca nu este de putere foarte mare si ca este nevoie de multa energie pentru un W.Asa ca o mica intrebare in paranteza: Din ce clasa de amplificatoare fac parte LM-urile si TDA-urile?Revenind la amplificatorul meu, as dori sa-mi fac un amplificator de ministudio ,de inalta calitate si sa fie de maxim 50-60W, dar as putea sacrifica puterea in detrimentul inaltei fidelitati si sa-l duc chiar si undeva pe la 30-40W, zic eu suficient pentru camera de 3,5 cu 4 m si sa redea fidel fiecare frecventa cu slew rate cat mai mare.Dupa parerea voastra, cam ce link-uri de proiecte de amplificatoare imi puteti lipi la subiectul meu si daca se poate sa contina si cablajul deja proiectat.Multumesc anticipatam si eu o intrebarestii cumva cine introduce cele mai mari distorsiuni in lantul audio?amplificatorul? preamplificatorul?incintele? sursa de semnal?dupa ce vei gasi raspunsul incepi sa construesti amplificatorulnu exista cel mai bun,exista ce ne place noua ----- asta e off topic Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Uite aici un amplificator bun clasa A. Eu intotdeauna prefer lampile, dar daca ar fi sa fac ceva pe siliciu as alege varianta de mai jos ... Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 le5100kw - un amplificator "de inalta calitate" ridica doua probleme: 1 - este scump de realizat, 2 - necesita cunostinte relativ avansate (daca nu ai alaturi un guru care sa te ajute) Nu exista pe lumea asta vreun proiect absolut total documentat pe care sa il poti copia - fara sa ii intelegi exact functionarea - si care sa iti mearga in aceiasi parametri ca originalul ! Astea sunt doar visurile electronistilor amatori. Cu cat este mai incepator electronistul cu atat visurile sunt mai frumoase... Amplificatoare de inalta calitate sunt destule pe lume, fiecare cu destinatiile sale si cu specificul sau - exact ca la automobile. Tu inca nu stii ce vrei - nu te supara ca ti-o spun. Ia si citeste la greu, cum ti-a spus si Victor, eventual incearca si pe forumurile in limbi straine, si pe urma abia poate ai sa intelegi ce ai nevoie de fapt, si cam cat costa asa ceva. Tine seama ca un amplificator de inalta calitate - de unul singur - nu insemana nimic ! Langa el ai nevoie si de incinte bune, si de o sursa de semnal buna, si de o camera cat de cat buna (tratata) si mai ales de urechi bune (educate). Link spre comentariu
le5100kw Postat Ianuarie 14, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Multumesc pentru sfat, de asta vreau sa tin topicul inca activ, in speranta ca eu sa caut scheme si sa cer pareri despre amplificatoare. Voi mai aduce completari aici. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Si ca sa iti dau totusi un raspuns care sa iti foloseasca pe loc, uite: - fie iti faci un amplificator cu tranzistori in clasa A - treaba scumpa pentru 40-50W (chiar si pentru 25W - te poti astepta la 15 mil - doar ca barebone) - fie incerci sa iti faci unul AB cum spunea Leco si maresti biasul la limita astfel incat sa sune cat se poate de bine (in special la puteri mici -2-3W) Nici solutia a doua nu este ieftina, caci pentru un montaj corect, de o calitate buna, tot va trebui sa cumperi componente bune, nu facaturi chinezesti. - fie cumperi 2 module gata facute si le asamblezi tu - de departe cea mai potrivita solutie. Si ok ca pret, iti satisfaci si dorinta de mestereala si reduci semnificativ sansele de a gresi. Later edit*: Clasa de functionarea a lui Lm 3886 este B (AB) - nu trebuia decat sa te uiti putin in pdf. Se zice ca este "cel mai bun integrat audio de putere" - ma rog, familia sa (3875, TDA-uril cu 2 x LM in ele, etc) Folosit singur poate fi o solutie "entry hi-end" doar pentru puteri mici. Daca vrei vreodata sa il dai mai tare distorsioneaza neplacut; la fel [si mai ales] cand incintele au impedanta scazuta. Solutia este montarea a cate 2-3 in paralel pe canal, sau chiar 6 in punte-paralel, dar complexitatea montajului face ca pentru un incepator sa devina mai avantajos un amplificator cu tranzistori. Link spre comentariu
Kytan666 Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 nu vreau sa ne injuri ca toti iti spunem ca inca nu stii ce vrei. poti sa-ti cumperi din comert ceva gata facut si dedicat nevoilor tale. si poti sa surubaresti ceva pe lampi sau siliciu de putere mica. sa faci ceva sa duca spre vintage si sa fie mandria ta. mai ales pentru un studio nu prea merita "improvizatii" mai ales daca nu ai cunostinte serioase in domeniu.daca vrei neaparat sa-l faci tu, hai sa punem niste limite ca sa restrangem aria de cautari : ce boxe vei folosi , amplificarea se alege si dupa boxe. ce semnal vei baga in el, de obicei se folosesc gainclone... solidstate.. vei avea nevoie de preamplificare, deci : ce preamplificare vei folosi? si tot asa. orice componenta din lantul audio iti va influenta acea liniaritate de o cauti tu. Link spre comentariu
Vizitator gangea Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Cu un pret cuprins intre 1200 si 2000 lei iti poti cumpara monitoare active de studio.Ai de unde alege.Eu personal am KRK, Rokit Powered. Sunt ok pentru studio cat si pentru auditie.Dar trebuie sa ai si o placa de sunet din gama pro - poti incepe cu Maudio. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Corectura: LM 3886 nu poate fi incadrat in categoria hi-end - cand functioneaza de unul singur. Scuze pentru postul anterior.De curiozitate am sa incerc si varianta cu 6 integrate pe canal, sa o compar cu un amplificator serios. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum