Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

legatura usb PIC 16F877A

Vizitator l4mp4rd

Postări Recomandate

Mai, mai . Oameni buni, PICPgm se afla pe situl lor propriu http://members.aon.at/electronics/pic/picpgm/. Va complicatii de pomana cu download-ul de pe alte servere. Ce vreti pana la urma? Sa folositi USB-ul pt programare? Sau vreti un programator universal pentru microchip?

Pentru intrebarea din topic eu recomand FT232 care este un convertor USB2RS232 si in PIC16F877 asi programa un bootloader.

Oricum ar fi, microchip a ales 2 metode de a programa microcontrolerul cu programul creat: prin protocolul ICSP sau prin self programing adica prin bootloader. Schema de mai sus foloseste un simplu adaptor de USB catre paralel conceput de FTDICHIPS. In final respecta conditiile inpuse de programarea prin ICSP. Ca multe alte programatoare cum ar fi JDM, PICKITx, ICDx bla, bla.

Asa ca l4mp4rd ce vrei pana la urma? O programare prin USB sau o conectare a lui PIC16F877 la USB? Te intreb fiindca schema de mai sus e cam scumpa pentru a programa un singur circuit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MatyC

5

• adicontakt

4

• marik2500

3

• Sica001

1

Top autori în acest subiect

• 4 luni mai târziu...
Vizitator andrei_bastanu_bv

ieu am facut programatorul acela cu ft si ori nu am stiut io sa leg pini ori chear nu functioneaza

am legat asa:

MCLR - pin 1

+5v - pin 11 , 32

GND - pin 12 , 31

PGM , pin 36

CLK , pin 39

DATA , pin 40

am vrut sa programez un pic16f887 :sparge:

iar programu dat de ei zice asa:

Checking connection of PICPgm USB Programmer ...

No PIC Programmer found! Check connection!

No PIC detected!

ceva pareri??

imi spune si mie cineva dac am legat bine pini???

si dac nu .....cum trebuia sa ii leg????

Link spre comentariu

Cel mai bun, ieftin si ok programator pentru PIC-uri si memorii se gaseste aici. http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=96 Eu il folosesc de mult si este super ok! Tot ce ai nevoie pe lângă el este o sursa de de 12-15Vcc. :101

Sigur ca merge acel programator la care faci reclama, numai ca daca modifici softul de 20-30 ori si tot il bagi in soclu apoi in montaj, iar in soclu... iti iei alt PIC...Plus ca E SERIAL !!!Mai bine cu ICSP si o interfata de programare gen clona ICD2 :aplauze (are Sofian una excelenta) sau pickit2 gasesti la vanzari.Si credeti-ma ca nu se compara cu Adela. :ras:
Link spre comentariu

Checking connection of PICPgm USB Programmer ...

No PIC Programmer found! Check connection!

No PIC detected!

Ai instalat driverele de la FTDI? In Device Manager apare portul serial emulat de FT245?

To use this programmer, you have to install the D2XX driver which is provided by FTDI

.

FTDI ofera doua variante de drivere: VCP si D2XX.

Link spre comentariu

Ai instalat driverele de la FTDI? In Device Manager apare portul serial emulat de FT245?

To use this programmer, you have to install the D2XX driver which is provided by FTDI
.

FTDI ofera doua variante de drivere: VCP si D2XX.

pai nu si nici nu stiu cum sa fac si de unde.....

te rog ajutama..

Link spre comentariu

Felicitari pentru reusita.Cu erorile care apar acum eu personal ma retrag din cauza faptului ca programatorul facut de tine suporta doar LVP adica Low Voltage Programming. Am inteles ca e vorba de ceva biti din config, nu stiu exact, eu inca nu am folosit asa ceva.

Link spre comentariu

eu am rezolvato pana la urma si cu eroarea

era defapt din cauza hex-ului

a fost scris in Cygnus Hex Editor FREE EDITION.

de data asta lam scris in notped si am scris la sfarsitul numelui fisierului .HEX

vreau sa le mai multumesc odata celor care mau ajutat si mau sfatuit :da :101 :freaza:

iar despre tine adicontakt io zic sa incerci, sa vezi poate ai si tu ceva greseli in hex

nustui zic si io, nu ar fi rau sa verifici

cius

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări