Vizitator dj_maxxro Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 nu vad cine si-ar bate capul sa normalizeze cateva mii de melodii ... e cam extrema solutia ... lol Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 pana normalizezi tu vreo cateva mii de melodii cu cool edit (mai nou adobe audition) te apuca 2010 :axe: iar ala din joke box este simplu limitator... o melodie inregistrata mai incet nu o va ridica delocala doar regleaza automat castigul preului astfel incat cel mai puternic sunet sa nu intre in limitare atata tot Link spre comentariu
Vizitator balogm Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Pai cine pastreaza melodi multe si la gramada probabil ca l-ar durea undeva, dar cine e DJ sau useri care stiu ce e aia muzica si care pastraza numai ce prefera isi permit o normalizare care nu dureaza mult, cel putin cu un player care face automat pentru toate melodiile din playerul sau.Totusi vedeti ca se cam deviaza de la subiect._____________balog :smt020 Link spre comentariu
Alexxx Postat Octombrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2005 exact exact nu dar aproximativ sa nu depasesc nivelu de intrare. Am masurat tens la care se aprind ledurile de la VU-metru si se pare k primu led rosu se aprinde la 1,3V (VU-mertu este montat pe intrarel la amplificator). Am sa incerc maine si cu VU-metru conectat pe iesire asa cum zice balogm sa vad ce iese. Link spre comentariu
Vizitator balogm Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Pai e simplu il reglezi cu un potentiometru 100K dupa care il demontezi, il masori si pui in loc doua rezistente aproximative. Si faci ceva stereo si ai rezolvat problema atit tehnic cit si 'estetic dinamic'. Succes..Vezi ai grija ca cursorul potentiometrului sa fie spre masa cind ii dai drumu sa nu arzi montajul._____________balog :smt020 Link spre comentariu
Alexxx Postat Octombrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2005 in al II-lea rand nu toate placile de sunet sunt identice si cand ma duc la un party cu statia sa pot regla usor nivelul de intrare . Si citind pa forum am vazut k atunci cand amplificatoru distorsioneaza (nu la puteri foarte mari ) primele care cedeaza sunt tweeterele (nush daca am scris corect dar nu asta conteaza) ce conteaza k pana acum am schimbat 3 perechi poate sa fie din aceasta cauza ? Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 daca sunt chinezesti o sa tot schimbi :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator balogm Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Da si nu.Daca semnalul intra in amplificator gata distorsionat este acelasi lucru cu iesire distorsionata si amindoua duc la arderea tweterelor.Daca esti obsedat de frecvete inalte si ai reglat prea mult in acest sens are acelasi efect.Daca ai folosit tweetere prea slabe ca putere obti de asemenea aelasi efect.O putere instantanee de 100W in domeniul frecventelor inalte ard tweeterele instantaneu ca niste sigurante._____________balog :smt020 Link spre comentariu
Alexxx Postat Octombrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2005 pana mai acum catva timp tineam EQ de la winamp cu inaltele la max si din statie inaltele la max iar tweeterele nu rezistau pana la 12 noaptea (prima pereche de tweetere erau piezo si nu va mint cu nimic cand va spun ca s-au topit ) :finga: daca tineam inaltele din winamp la max si din statie mai incet era cam acelasi efect . Oare asta sa fi fost cauza ??? Link spre comentariu
Alexxx Postat Octombrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Statia se vrea a fi Hi-Fi facuta de electronica pa timpu' cand exista Link spre comentariu
one Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Apropos de normalizare.As dori sa imi spuna cineva daca pot face in CoolEdit normalizare "batch file processing", adica sa ii dau lista de melodii si sa le faca pe toate.Am observat ca aceasta optiune exista in Nero si alte asemenea programe, la scrierea unui CD audio. As dori acest lucru la scrierea unui CD cu mp3.Sau daca exista alte programe care fac asta.... Link spre comentariu
Nemesis Postat Octombrie 30, 2005 Partajează Postat Octombrie 30, 2005 pana mai acum catva timp tineam EQ de la winamp cu inaltele la max si din statie inaltele la max iar tweeterele nu rezistau pana la 12 noaptea (prima pereche de tweetere erau piezo si nu va mint cu nimic cand va spun ca s-au topit ) :finga: daca tineam inaltele din winamp la max si din statie mai incet era cam acelasi efect . Oare asta sa fi fost cauza ???Daca dai din winamp inaltele la maxim sigur vei avea inalte distorsionate daca lasi in acelasi timp si preamplificarea la 0dB si de aceea cred ca tot ti se ard tweeter-ele. Daca vrei sa fii sigur ca nici o banda de frecventa pe care o amplifici mai tare din winamp (in cazul tau inaltele ) lasa preamplificarea la o valoare cat mai mica. Eu acum tin preamplificarea la minim si folsesc si DSP-ul DeCiSoft recomandat tot aici pe forum pt a amplifica frecvente peste 8 khz + ce mai da winampul den preset-ul egalizorului - ''full bass and treble'' imi shuiera urechile bine de tot si nu mi s-a ars nici un tweeter .P.S. Trebuie sa recunosc ca cele afimate mai sus le-am facut pe tweter-e de calitate - PHT-408 (PAudio) :supz: pe la o putere de iesire a statiei de 75w Link spre comentariu
Nemesis Postat Octombrie 30, 2005 Partajează Postat Octombrie 30, 2005 Si ca sa fiu mai on-topic trebuie sa adaug si faptul ca nivele de iesire ale placilor de sunet pot fi extrem de diferite.De ex la placa mea ,cu semnal de 50 hz am masurat vreo 500mv , pe C-media 8738 vreo 300mV iar pe o placa de tip mai vechi (de vreo 4-5 ani vechime) peste 3,5 v :smt071 .Cum imperechez eu statia cu placa audio : pur si simplu aleg o melodie despre care stiu sigur ca se aude cat se poate de tare (si bine - fara clipping) dau winamp-ul la maxim si cresc volumul general din placa audio pana cand vu-metrul statiei paseste in clipping.Nu e chiar cea mai buna metoda (ideal ar fi sa bag in loc de melodie un semnal sinusoidal situat la limita clipping-ului) dar trebuie sa recunosc ca de multe ori mie lene :smt003 . Oricum pana acum nu am ars nici un difuzor sau statie urmand metoda expusa mai sus. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 30, 2005 Partajează Postat Octombrie 30, 2005 iar pe o placa de tip mai vechi (de vreo 4-5 ani vechime) peste 3,5 v :smt071 .Ymf724 duce direct boxele :prayer: ..am incercat asta cand mi-am ars amplificatorul :toimonster: Ajunge sa faci o singura data smecheria cu semnalul sinusoidal, si notezi care e maximul.Dar oircum nu e prea relevant din momet ce o sa umbli si la pot. amplifului. Link spre comentariu
Nemesis Postat Octombrie 30, 2005 Partajează Postat Octombrie 30, 2005 Pai am uitat sa zic faptul ca atunci cand fac respectivul reglaj pe langa winamp e si potentiometrul statiei dat la maxim Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum