Alexxx Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Multi dintre noi folosesc ca sursa de semnal PC -ul, care din cate stiu eu scoate semnal mai mare decat este nevoie unui preamplif./amplificator . Intrebare mea este cum sau mai precis cu ce putem masura nivelul de intrare. Exista o fracventa anume la care sa masoara semnalul ? Link spre comentariu
luc Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 poti sa bagi semnal dar pana la intrarea in distorsiuni,atunci iti dai seama ca ai prea mult,iar pana nu intra in distorsiuni inseamna (fara sa stii)ca ai prea putin semnal pentru a excita la maxim amplificatorul.cel mai sigur trebuie cu un generator audio,un osciloscop,care sa masoare pe o rezistenta de sarcina la iesirea amplificatorului. Link spre comentariu
Alexxx Postat Octombrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Prima metoda desi e cea mai intalnita (sau cel putzin asa cred eu ) nu e prea imi place deloc pt. ca depinde de ureachea fiecaruia iar multe din amlificatoare au destorsiuni foarte mici pe care nu le percepi mai ales cand dai muzica tare , iar cand ajungi sa percepi distorsiunile cred k semnalul este deja mult prea mare. A doua metoda ar fi buna dar nu am osciloscop :smt022 . Eu ma refer daca pot masura semnalul aplicat pe intrare daca stiu ce valoare trebuie sa aiba? Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Calculezi amplificarea Uiesire/Uintrare in zona in care ampliful e in functionare normala. Semnalul sa fie de 50Hz in cazul in care ai voltmetru digital.Apoi vezi la ce tensiune se intra in saturatie(ii dai sa intre in saturatie la greu si masori tensiunea de vf) si atunci U intrare maxim=Uiesire/amplificareTesniunea de varf poti sa o iei de pe un condensator care se incarca printr-o punte.Dar nu stiu pt ce iti bati capul cu asa ceva....pur si simplu cand auzi ca suna urat da mai incet. Eventual pune un clipping detector. Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 daca puterea este 100W => din relatia P=U*2/Z ca U=radical din P*Zdeci pt 100W/4ohmi de ex avem U=20Vde obicei se poate sti (sau calcula) amplificarea amplificatoruluisa presupunem ca aceasta este 30rezulta 20/30=0.66V sensibilitate la intrareeste o metoda eficace de a calcula sensibilitatea la intrare... sper sa iti fie de ajutoracesta este un ex practic la ceea ce a zis sharky mai sus Link spre comentariu
Vizitator balogm Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Daca nu ai osciloscop se poate face si in felul urmator.- Ai amplif alimentat la 2x40V- montezi un VU led pe care il reglezi ca ultimul led sa inceapa sa se aprinda atunci cind il conectezi intre masa si +40V a alimentarii (daca e pe pozitiv)- montezi VU ledul la iesirea amplifului- dai semnal la intrare pina cind incepe sa se aprinda Al treilea led de la nivelul maxim.- In felul acesta sti ca nivelul de iesire nu e distorsionat.(reglajul e pur informativ si e valabil pentru o alimentare calumea, ca altfel bargraphul nu se va aprinde pina la nivel maxim si va incepe sa distorsioneze mult mai jos).Din acest motiv sau inventa si VU ledurile, pentru estimarea nivelului de iesire si al celui de intrare in distorsionare.____________________balog :smt020 Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 frate nu am inteles ce zici tu acolo si cum determini ce sensibilitate are amplificatorul prin metoda asta? Link spre comentariu
Vizitator balogm Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Pai eu nu vreau sa determin sensibilitatea la intrarea unui amplif ci am vrut sa il ajut pe colegul sa determine nivelul maxim la intrare fara distorsiuni la iesire si fara aparat de masura. Si far prea multe batai de cap.Eu printr-o metoda asemanatoare am reglat nivelul de iesire al egalizatorului cu preamplificare si volum, propriu astfel ca sa functioneze optim in concordanta cu statia. Nici prea puternic, nici prea slab.Cred ca asta doreste si colegu semnal curat la iesire si fara valori fictive aparate de masura, generatoare,....Daca nimic nu e mai simplu decit ce am zis eu apai nu stiu ce sa mai zic.______________balog :smt020 Link spre comentariu
Alexxx Postat Octombrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2005 sensibilitatea de intrare o stiu e de 500mV sau cel putin asa scrie in cartea amplificatorului, puterea lui e de 35W alimentare 2x33V (mers in gol) pa SDT 9207 , din cate stiu eu pa puntea redresoare exista o cadere de tensiune deci nu cred k pot masura tens de varf la intrare (sau poate k gresesc eu ?) Link spre comentariu
Vizitator balogm Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Mai Icceman tu crezi ca calculam sensibilitatea la intrare pe amplificare fictiva asa cum zici tu 30. Sau cum o calculam daca nu stim nivelul de intrare. Ai bagat si tu niste relati care nu sunt de folos nimanui.Pai nu ai sensibilitatea la intrare, pai cam asta inseamna nivelul maxim. La valoarea asta obtii puterea nominala a amplifului si distorsiunile corespunzatoare la puterea nominala._______________balog :smt020 Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 am inteles frate... tu vrei sa sti la cat sa lasi volumul din pcpei dai amplificatorul la un volum micut si dai volum din placa de sunet pana apar distorsiunileapoi dai un pic inapoi si il lasi asaproblema este ca nu toate melodiile sunt imprimate la acelas volum...eu am pe placa de sune un normalizer care imi ridica sau coboara semnalul astfel incat sa ramana in limite... si sunt foarte multumit de atacul si release-ul sau acum nu stiu ce sa zic... vezi poate exista vreun plug-in pt winamp sau ce player folosesti tu ca sa faca asta Link spre comentariu
Alexxx Postat Octombrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Eu ma gandeam sa "etalonez" VU-metru aplicandui pa intrare 500mV c.c. si sa stabilesc sa se aprinda primu LED rosu. E buna ideea ??? sau mai bine taceam ? Link spre comentariu
Vizitator balogm Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 E buna ideea insa eu recomand sa il pui la iesirea amplifului ca sa poti observa direct si corect evolutia. Daca schimbi impedanta boxelor etalonarea nu se mai potriveste in cazul in care pui VU pe intrare, dar daca il pui pe iesire vei fi intotdeauna informat de puterea instantanee de iesire(nivelul audio si zona de unde e posibila intrarea in limitare tehnica)._________________balog :smt020 Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Si de fapt ce vrei sa faci daca afli nivelul?Ca melodiile pe calc sunt inregistrate anapoda, una mai tare, una mai incet, cand intri in ceva aplicatie cu sunet la fel...deci nu poti sa fixezi exact ceva. Link spre comentariu
Vizitator balogm Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Pai poti normaliza melodiile cu playerul Musicmatch jokebox, sau cu un soft de editare gen CoolEdit. Sau poti regla manual nivelul la fiecare melodie Daca esti DJ priceput :yawinkle:______________balog :smt020 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum