Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lipsa semnal la subwoofer

Vizitator mgdvasile922

Postări Recomandate

Vizitator mgdvasile922

la multi ani celor de la elforum,celor care ne dau sfaturi,ne ajuta,si ne invata sa reparam diverse lucruri. am un subwoofer model elta 8939 cs fabricat in germania, la intrarea pe un canal nu am semnal, va rog sa-mi dati un sfat si schema. va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

3

• sla

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu cred ca gasesti schema la asa ceva, totusi daca te pricepi cred ca il poti repara si fara schema .Te rog sa fii un pic mai explicit asupra defectului si sa spui exact ce ai masurat acolo.

la intrarea pe un canal nu am semnal

Adica dupa mufele de la intrare nu ai semnal ? daca e asa atunci e cablul de semnal dintre PC si sistem sau mufa in sine, se poate masura continuitatea firelor cu ohmetrul.
Link spre comentariu
Vizitator mgdvasile922

buna ziua-cablul este bun,canalul dreapta merge, nu merge canal stinga, mufa mama este buna,inainte se ardea o siguranta de la alimentarea placii,l-am desfacut si am gasit foita de mica lipsa dintre tranzistor si radiator, am pus la loc foita de mica,am pus alta siguranta,merge pe un singur canal.

Link spre comentariu

de pe internet am gasit ca acel "subwoofer" este un sistem audio 5.1: 5x45W +75W. In consecinta, intrebarea este: unul din cele 5 canale nu merge? Daca raspunsul este afirmativ si s-a gasit initial siguranta de la alimentare arsa, este de banuit ca siguranta s-a ars fiindca un canal s-a ars (sau mai multe). Trebuie gasit canalul respectiv si repat. Daca a mai umblat inainte cineva si a montat ceva gresit ( exemplu - un tranzistor fara izolatie de mina), aceasta se poate vedea prin comparatie cu celelalte canale ( cele 5 canale au amplificatoarele identice). In concluzie, trebuie sa verifici daca canalul banuit ca defect are piesele identice cu cele de pe celelalte canale ( care functioneaza), prin masuratori la rece ( fara alimentare). Dar pentru asta trebuie sa ai cunostinte din acest domeniu. Pentru electronica nu este suficient sa ai dorinta si curaj.

Link spre comentariu

De fapt ai un defect la amplificator sau la partea de semnal ce tine de canalul stang.daca zici ca sarea siguranta probabil ai avut vreun defect la finalul audio. vezi daca intra semnal in final si daca alimentarea este buna, in felul asta iti dai seama daca e de la final sau nu.totusi sistemul este 5.1, sa inteleg ca stanga fata nu merge? stanga spate merge?spune cu ce e facuta amplificarea, probabil mai multe circuite integrate gen TDA2030 pentru sateliti.

Link spre comentariu

sistemul este output 30w+15wX5 RMS, intrare cu doua canale, un singur integrat-F4558 tgy 01.

4558 este un amplificator operational dublu, probabil folosit ca filtru pentru subwoofer... Sistemul mai are cu siguranta macar inca 6 amplificatoare de putere, la alea ma refeream eu.Daca nu va pricepeti mai bine il lasati asa si mergeti la un electronist, probabil ca nu va costa mult reparatia.Bafta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări