Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

despre alimentarea unui traf

procudin

Postări Recomandate

cum aflu pe unde se alimenteaza un traf? traful are numerotari pe fiecare pin(in nr de 10), i-am dat curent de la priza pe pinul 9 si pe pinul 10 (avea cablurile mai groase si am crezut ca acolo se alimenteaza) si cand l-am bagat in priza a facut scanteie si l-am scos repede, nu au apucat sigurantele sa sara.Pe el scrie OTK-76 si mai are o serie 1181.Cine ma poate ajuta i-as fi recunoscator!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• procudin

7

• Toni Marginean

3

• Relav

1

• marinescug

1

Top autori în acest subiect

Toni Marginean

Salut! Transformatorul are un singur rand de pini sau doua randuri paralele de o parte si alta a carcasei? (de regula pe o parte e primarul transformatorului si de cealalta parte secundarul)Cand nu se cunoaste infasurarea primara se masoara cu un ohmetru infasuraraile, de obicei, si se alimenteaza pe infasurarea cu cea mai mare valoare.

Link spre comentariu

Daca ai un instrument de masura, vezi ce rezistenta are fiecare infasurare. Conectezi la priza infasurarea cu rezistenta cea mai mare. Da infasurarea sa aiba 10 kohmi pentru un transformator mic si 1 kohmi pentru unul mare.

Link spre comentariu
Toni Marginean

Daca esti pe domeniul de 200 ohmi si cea mai mare valoare e de 2 ohmi, atunci nu poti alimenta transformatorul de la retea. Daca esti pe 200 Kohmi si ai 2 Kohmi atunci da.

Link spre comentariu
Toni Marginean

In acest caz nu aveti un transformator de retea, deci ...este altceva! :da Poate fi un transformator de impulsuri, transformtor separator, transformator chopper, etc.

Link spre comentariu

Un transformator de retea are miezul ( partea feroasa care trece prin infasurari) din tole de tabla ( tabla grosime 0.36-0.5mm). Daca miezul este din ferita ( material compact, negru, ca un carbune, nu tabla) transformatorul este pentru frecvente mari, nu pentru retea.Nu mai baga orice in priza! Nu te juca cu electricitatea, mai ales cu cea provenita de la reteaua electrica!

Link spre comentariu

scuze pentru intarziere dar nu stiu ce are telefonul.fac poza, o transfer in pc prin cablul de date, o deschid si nu se vede nimic, pana nu fac rost de un telefon bun pot pune nici o poza si cu telefonul fratelui meu nu ma mai chinui ca imi este frica sa nu il :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări