Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

argintare prin electroliza

Vizitator biju2010

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

1

• TESSLA

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am incercat sa fac asa ceva ( de doua ori ) si nu a mers. Stratul de argint depus nu a aderat la suprafata pe care am vrut sa o acoper. Adica s-a depus pe acea suprafata dar se indeparta foarte usor. Mentionez ca am folosit ca electrolit azotat de argint in forma cristalizata dizolvat in apa distilata iar suprafata a fost degresata cu acid sulfuric. Mai tarziu am aflat cauza insuccesului meu. Argintarea prin electroliza nu e atat de simpla si nu reuseste daca se procedeaza cum am descris mai sus. Pentru reusita procesului, in electrolit trebuie adaugata si cianura sau compusi pe baza de cianura. In ce cantitate nu stiu. Oricum, mie mi-a pierit cheful cand am auzit ca tre sa umblu cu asa ceva. Totusi, poti incerca alta metoda. Se gasesc niste sticlute, care contin un fel de argint " lichid", ca sa zic asa. Se imbiba o carpa in substanta respectiva si apoi se freaca obiectul (tre sa fie metalic) cu acea carpa. Se lasa sa se usuce un pic obiectul si apoi se repeta procedeul de cateva ori pentru a asigura un strat durabil de argint. In prima incercare esuata de care am pomenit mai sus, am vrut sa argintez o catarama de inox. Daca am vazut ca nu merge cu electroliza, am incercat prin metoda cu argintul "lichid". Cineva m-a informat despre asta si mi-a imprumutat un pic de substanta. Insa argintul "lichid" nu vroia sa "prinda" pe inox. Ca atare am recurs la o cuprare a cataramei mai intai ( cu sulfat de cupru dizolvat in apa distilata) pentru ca mi s-a spus ca substanta respectiva prinde bine pe cupru. Am cuprat cu rezultate bune si apoi am argintat cu substant aia. Rezultatele au fost multumitoare. Dar pana la urma am stricat totul. Incurajat de faptul ca am reusit sa depun stratul de argint, am zis ca ar merge acuma si o electroliza cu azotat de argint. Si binenteles ca nu a mers si nu numai ca stratul depus nu s-a fixat deloc dar cand am spalat catarama s-au dus toate straturile si am ajuns la inox, de unde plecasem in lunga si sinuoasa mea calatorie in lumea electrolizei! :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări