Ovidanie Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Trebuie sa curat fierul de calcat, e un model cu talpa acoperita cu teflon. Am incercat sa-l curat cat era fierbinte, prin fecare de un material din bumbac dar degeaba. Alte metode? Eventual ceva chimicale minune? Link spre comentariu
florynyk Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 sallut, incearca prin polisare cu disc de pasla atasat la un flex Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Cel mai bine merge cu "CIF"(cream)... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Voi incerca cu detergent CIF. Polisarea nu se face cu flexul, viteza e mult prea mare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 In Iasi sunt(erau) cateva firme care distribuie (sau cel putin distribuiau) fel de fel de consumabile pt industria textila.De la aceste magazine se putea cumpara "o sare"...nu mai retin ce denumire avea si ce continut,dar era special pt curatat talpa fierului de calcat-se incalzea fierul la temperatura maxima,se presara acea "sare" pe un material textil fara fibre sintetice si se freca pana se curata talpa.Rezultatele erau f bune, fara prea mare efort,si daca nu se reusea din prima,din a doua incercare ramanea sigur curat.Am folosit acea substanta prin anii 2000 cand loon-ul era la putere,acum s-au cam limitat si firmele care fac confectii in sistem loon,nu mai stiu daca si acele magazine mai exista,dar merita incercat.De regula fiarele de calcat cu talpa teflonata nu ar trebui sa acumuleze depuneri,mai ales cele de uz domestic,unde folosirea nu e chiar intensiva,ca la o fabrica unde se lucra macar in 2 schimburi,deci cel putin 16 ore/zi,dar cu facaturile din ziua de azi cine mai stie ce fel de "teflon" mai folosesc astia cu ochii oblici si mici... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum