Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curatare talpa teflon fier de calcat

Ovidanie

Postări Recomandate

Trebuie sa curat fierul de calcat, e un model cu talpa acoperita cu teflon. Am incercat sa-l curat cat era fierbinte, prin fecare de un material din bumbac dar degeaba. Alte metode? Eventual ceva chimicale minune?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

2

• Spitfire

1

• doru3160

1

• florynyk

1

Top autori în acest subiect

In Iasi sunt(erau) cateva firme care distribuie (sau cel putin distribuiau) fel de fel de consumabile pt industria textila.De la aceste magazine se putea cumpara "o sare"...nu mai retin ce denumire avea si ce continut,dar era special pt curatat talpa fierului de calcat-se incalzea fierul la temperatura maxima,se presara acea "sare" pe un material textil fara fibre sintetice si se freca pana se curata talpa.Rezultatele erau f bune, fara prea mare efort,si daca nu se reusea din prima,din a doua incercare ramanea sigur curat.Am folosit acea substanta prin anii 2000 cand loon-ul era la putere,acum s-au cam limitat si firmele care fac confectii in sistem loon,nu mai stiu daca si acele magazine mai exista,dar merita incercat.De regula fiarele de calcat cu talpa teflonata nu ar trebui sa acumuleze depuneri,mai ales cele de uz domestic,unde folosirea nu e chiar intensiva,ca la o fabrica unde se lucra macar in 2 schimburi,deci cel putin 16 ore/zi,dar cu facaturile din ziua de azi cine mai stie ce fel de "teflon" mai folosesc astia cu ochii oblici si mici... :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări