Vizitator comarzan Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Problema se pune astfel: 1 bucata amplificator 2tda2040 2x35w dintr-un tv BlaupunktTraf din ce m-am interesat imi trebuie unu 2x12v, am gasit unu 2x12v 2A oare e bun?si mai imi trebuie ceva?cum ar fi punte redresoare, filtraj ceva?Va multumesc! Link spre comentariu
nel65 Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 da ce vrei sa faci cu ele? Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 De ce or vrea incepatorii sa construiasca, la inceputul "carierei", amplificatoare cu integratele TDA2020/2030/2040/2050, care in fond, nu au fost concepute de Philips pentru a fi amplificatoare audio, ci amplificatoare finale pentru...blocul de baleiaj vertical al TV-urilor color din anii `70, nu stim...nu ar fi mai util si mai frumos un mic amplificator cu tranzistori, cum sunt cele prezentate de Dl. Oprescu in lucrarea "Hi-Fi ABC", de exemplu? Incepatorul ar putea invata mult mai multe, si ar obtine satisfactia unui montaj pe care-l INTELEGE, asa, cu integratul "black box"-cutia cu minuni, nu va intelege aproape nimic...doar va AVEA fara sa STIE... Link spre comentariu
Vizitator comarzan Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Pai si ce sa fac acum sa-l arunc, vroiam sa-mi fac un sistem daca tot l-am gasit!Ma ajuta cineva/? Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 La aplicatii nepretentioase sau la ceva care trebuie facut simplu si repede merg TDA-urile. Ai nevoie de un traf care sa scoata 2x12V (de preferat in sarcina) adica in gol sa aiba ceva mai mult. Apoi ai nevoie de o punte redresoare de minim 5A si de 2 condensatori de filtraj de minim 4700uF/25V. Traful tau este cam slab dar merge asa de o proba sau pe sarcini de 8ohmi, daca vrei sa sa mearga pe 4ohmi ai nevoie de un traf de macar 70w. Iti atasez o schema, poti pune doar condensatorii C1 si C2 . Link spre comentariu
Vizitator comarzan Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 revinam gasit unu 2x18v asta imi va fi de ajuns sper! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 In gol?Tensiunea in gol e cu 10%mai mare...si daca amperajul corespunde.Dupa punte tot vei avea prea mult,fai un stabilizator cu tranzistor serie. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Problema se pune astfel: 1 bucata amplificator 2tda2040 2x35w dintr-un tv BlaupunktTraf din ce m-am interesat imi trebuie unu 2x12v, am gasit unu 2x12v 2A oare e bun?si mai imi trebuie ceva?cum ar fi punte redresoare, filtraj ceva?Va multumesc!Mai bine vezi exact din ce TV a fost scos modulul, cauta-i schema si vezi cum se alimenta acolo. E posibil sa nu se alimenteze simetric (+/-) ci la o singura tensiune. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Aş putea face pariu că are condensatori de 2200uF/25V pe ieşire şi alimentarea în jur de +30V. Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 E un modul dintr-un TV Grundig sau Blaupunkt care se alimenteaza la tensiune dubla, am vazut si eu unul din ala. Omu mi-a zis pe privat ca placa are o mufa de alimentare cu V+,V- si masa. @comarzan 2x18Vac este mult prea mult, arzi integratele. Un traf de 2x12V ar trebui pentru ca oricum radiatorul care il are modulul nu e prea mare. Sa ne spui totusi si pe ce impedanta vrei sa folosesti amplificatorul. Link spre comentariu
Vizitator comarzan Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Pai vroiam sa-l folosesc pe 4ohmi ca difuzoare din astea am! Link spre comentariu
Vizitator comarzan Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Si ce diode sa folosesc? Ca sa-mi dea un curent de maxim 4A? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Pt a rezista,componentele se aleg la de doua ori curentul maxim,rezistentele la 2x puterea (W),s.a.m.d. Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Si ce diode sa folosesc? Ca sa-mi dea un curent de maxim 4A?Mergi la un magazin de componente electronice si cumpara o punte redresoare de 10A la 100V minim, poate fi si la o tensiune mai mare. Am zis de 10A ca sa fii sigur ca rezista si nu se incinge, plus ca de obicei sunt amperi "chinezesti" deci trebuie iar o supradimensionare.Era bine sa pui si niste sigurante intre transformator si punte, adica cate o siguranta pe fiecare fir care intra in puntea redresoare. La amplificatorul asta poti pune sigurante de 5A. Link spre comentariu
Vizitator comarzan Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 proiect terminat!Multumesc tuturor celor care au raspuns si m-au ajutat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum