Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare amplificator!

Vizitator comarzan

Postări Recomandate

Vizitator comarzan

Problema se pune astfel: 1 bucata amplificator 2tda2040 2x35w dintr-un tv BlaupunktTraf din ce m-am interesat imi trebuie unu 2x12v, am gasit unu 2x12v 2A oare e bun?si mai imi trebuie ceva?cum ar fi punte redresoare, filtraj ceva?Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

4

• Spitfire

1

• yo9hnf

1

• nel65

1

Top autori în acest subiect

De ce or vrea incepatorii sa construiasca, la inceputul "carierei", amplificatoare cu integratele TDA2020/2030/2040/2050, care in fond, nu au fost concepute de Philips pentru a fi amplificatoare audio, ci amplificatoare finale pentru...blocul de baleiaj vertical al TV-urilor color din anii `70, nu stim...nu ar fi mai util si mai frumos un mic amplificator cu tranzistori, cum sunt cele prezentate de Dl. Oprescu in lucrarea "Hi-Fi ABC", de exemplu? Incepatorul ar putea invata mult mai multe, si ar obtine satisfactia unui montaj pe care-l INTELEGE, asa, cu integratul "black box"-cutia cu minuni, nu va intelege aproape nimic...doar va AVEA fara sa STIE... :jytuiyu

Link spre comentariu

La aplicatii nepretentioase sau la ceva care trebuie facut simplu si repede merg TDA-urile.

Ai nevoie de un traf care sa scoata 2x12V (de preferat in sarcina) adica in gol sa aiba ceva mai mult. Apoi ai nevoie de o punte redresoare de minim 5A si de 2 condensatori de filtraj de minim 4700uF/25V.

Traful tau este cam slab dar merge asa de o proba sau pe sarcini de 8ohmi, daca vrei sa sa mearga pe 4ohmi ai nevoie de un traf de macar 70w.

Iti atasez o schema, poti pune doar condensatorii C1 si C2 .

Link spre comentariu

Problema se pune astfel: 1 bucata amplificator 2tda2040 2x35w dintr-un tv BlaupunktTraf din ce m-am interesat imi trebuie unu 2x12v, am gasit unu 2x12v 2A oare e bun?si mai imi trebuie ceva?cum ar fi punte redresoare, filtraj ceva?Va multumesc!

Mai bine vezi exact din ce TV a fost scos modulul, cauta-i schema si vezi cum se alimenta acolo. E posibil sa nu se alimenteze simetric (+/-) ci la o singura tensiune.
Link spre comentariu

E un modul dintr-un TV Grundig sau Blaupunkt care se alimenteaza la tensiune dubla, am vazut si eu unul din ala.

Omu mi-a zis pe privat ca placa are o mufa de alimentare cu V+,V- si masa.

@comarzan 2x18Vac este mult prea mult, arzi integratele.

Un traf de 2x12V ar trebui pentru ca oricum radiatorul care il are modulul nu e prea mare.

Sa ne spui totusi si pe ce impedanta vrei sa folosesti amplificatorul.

Link spre comentariu

Si ce diode sa folosesc? Ca sa-mi dea un curent de maxim 4A?

Mergi la un magazin de componente electronice si cumpara o punte redresoare de 10A la 100V minim, poate fi si la o tensiune mai mare. Am zis de 10A ca sa fii sigur ca rezista si nu se incinge, plus ca de obicei sunt amperi "chinezesti" deci trebuie iar o supradimensionare.Era bine sa pui si niste sigurante intre transformator si punte, adica cate o siguranta pe fiecare fir care intra in puntea redresoare. La amplificatorul asta poti pune sigurante de 5A.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări