Vizitator berti Postat Noiembrie 5, 2005 Partajează Postat Noiembrie 5, 2005 Stimati coforumisti, va multumesc pentru idei, imi cer scuze ca n-am intervenit mai repede dar is ocupat cu zugraveli & stuff prin casa. Dupa ce am citit ce mi-ati scris, am cumulat ideile voastre si a iesit ceva de hazna zic eu... am transpus-o repede pe "hartie", n-am mai desenat si rotile dintate, da intelegeti voi ideea :yawinkle: Sa v-o descriu pe scurt. Cei doi sateliti sunt in contact permanent cu roata motoare, ei sunt fixati pe bratul pivotant, care printr-un "ambreiaj" este rotit de miscarerea rotii motoare in functie de sensul de rotatie. In acest fel se transmite miscarea printr-unul din cei doi sateliti. In cazul actionarii manuale a rotii angrenate (cea rosie) sateliti se centreaza fara a mai fi in contact cu roata angrenata. Nu am prea avut timp sa studiez foarte atent problema, dar am impresia ca ceva nu-i bine, cred ca nu poti sa invarti jaluzele decat intr-o directie daca unul din sateliti ramene blocat intre cele 2 roti. Poate un arc moale care sa aduca bratul pivotant intr-o pozitie neutra ar rezolva problema. Va rog sa ma corectati daca gresesc, sau orice idee de imbunatatire e bine venita. BTW. Mai dureaza vreo saptamana pana termin zugraveala in camera respectiva deci avem timp sa-i dam de capat. Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 6, 2005 Partajează Postat Noiembrie 6, 2005 Da, asa mi se pare si mie.Poti roti numai in directia opusa ultimei actionari. Aceasta problema ar putea sa apara si la solutia cu bile, daca nu este realizata constructia intr-un mod atent.Oare chiar trebuie sa folosesti acele motoare cu reductor? Nu poti modifica reductorul, sa il faci normal? cu 2 pinioane simple, fara melc? Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Noiembrie 6, 2005 Partajează Postat Noiembrie 6, 2005 As prefera sa nu folosesc alt reductor, fiindca asta e scos dintr-un aparat medical, are dimensiuni mici, carcasa din inox si reductor axial... deci e ideeal pentru asta. Nu pot sa-l modific fiindca e capsulat. Altu n-as pune, si oricum orice reductor cu raport de demultiplicare mare se invarte greu cu mana, iar in cazul jaluzelelor exista riscul sa rupi angrenajele de plasic si lantul daca trebuie sa tragi prea tare.Oricum mai dureaza pana termin camera respectiva... deci mai puteti comenta pe subiectu asta! Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 6, 2005 Partajează Postat Noiembrie 6, 2005 Aha, reductor planetar deci.Daca ansamblul respectiv este mic si bine incasetat, propun o alta varianta: motorul sa aiba la un capat axul de actionat, iar la celalalt capat o frana, astfel incat atunci cand frana e libera se roteste motorul cu tot cu carcasa, iar cand frana este actionata, carcasa ramane pe loc si se roteste doar axul. Ramane problema alimentarii motorului, care se poate face prin perii sau prin niste fire mai lungi care se pot rasuci. Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 Omule... esti un mic geniu! Asta-i varianta cea mai simpla! Am si facut o schema! Cam la asta te-ai gandit? Am pus electromagnetul chiar linga carcasa reductorului, prin alimentarea lui se blocheaza rotirea ansamblului motor reductor... dar tot odata in caz de probleme mecanice se realizaza si o dezambreiere prin pierderea aderentei... perfect !!! Link spre comentariu
cr1stache Postat Noiembrie 10, 2005 Partajează Postat Noiembrie 10, 2005 lasi motorasul conectat tot timpul la jaluzele si cand le tragi se invarte si axul motorului ca nu pateste nimic Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 oricum orice reductor cu raport de demultiplicare mare se invarte greu cu mana, iar in cazul jaluzelelor exista riscul sa rupi angrenajele de plasic si lantul daca trebuie sa tragi prea tare.Poate nu am specificat, dar nici reductorul pe care vreau sa-l folosesc nu se poate actiona cu mana! Link spre comentariu
cr1stache Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 scuzele mele Link spre comentariu
78ATI Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Buna! Poate pana in acest moment, solutia acestui cuplaj a fost rezolvata...Eu doresc sa fac ceva similar pentru un set de rulouri orizontale exeterne din pvc. Original din constructie actionarea cestora se face cu un snur din material sintetic, snur care se stocheaza (strange) pe un mosor aflat in interiorul camerei. Mosorul contine o frana, mai precis un fel de piedica mecanica ce impiedica desfasurarea snurului in cazul in care se doreste ca ruloul sa fie pozitionat undeva la mijlocul camerei.In acest moment sunt in etapa de studiu. Se cunosc cumva ceva solutii de actionare duala (eventual posibile de achizitionat)?Tot ceea ce am gasit pe internet erau "doar reclame sau doar ceea ce pot face numite firme" fara sa vad ceva concret.Va multumesc, si va doresc tuturor numai bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum