Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cat de buna este schema

radu8982

Postări Recomandate

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu8982

20

• hpavictor

10

• wally_gatter

5

• indy666

4

Top autori în acest subiect

Este o schema clasica de amplif audio de putere, varianta mono,fara corector de ton(medii,inalte,bass>doar puterea)si fara sursa de alimentare(trafo retea,puntea redres,filtraje).Acum ,depinde de optiunele dvs:vreti sa o constuiti,sa o cumparati,in ce scop vreti sa o utilizati si ce semnal de intrare injecrat(sursa de semnal intrare).Dati mai multe detalii,fiindca ptr. punere in functiune,mai suporta ceva completari si cheltuieli !!!...

Link spre comentariu

Mie imi place shema, dupa parerea mea este foarte reusita, in diferential sursa de cc, oglinda de curent. Perfecta pentru 120-130W / 4ohm cu o alimentare de +-40Vcc.LE: Eu am mai facut scheme APEX si nu am avut probleme cu nici una!!

Link spre comentariu

De unde am luat schema scria ca R2 si R8 trebuiesc inversate ,C7 valoare mai mica cam 47p, R5 C3 scoase pentru ca creazahard rail sticking(nu stiu ce inseamna) cand amplificatorul este supraincarcat si mai scria ca poate fi alimentata la +-90 cea ce nu cred.

Link spre comentariu

R5 C3 scoase pentru ca creazahard rail sticking(nu stiu ce inseamna) cand amplificatorul este supraincarcat.

Inseamna ca in clipping iesirea "se lipeste" de una din tensiunile de alimentare si ramane acolo, evident cu consecinte devastatoare pentru difuzor si finali.
Link spre comentariu

Inseamna ca in clipping iesirea "se lipeste" de una din tensiunile de alimentare si ramane acolo, evident cu consecinte devastatoare pentru difuzor si finali.

In primul rind!

De aia se prefera schemele FULL simetric complementar.

Link spre comentariu

Schema prezentata de tine este preluata dupa Yamaha Pure Sound si este de buna calitate , dar daca doresti o schema excelenta poti sa te inspiri din urmatoarea................Mult succes !

Link spre comentariu

Detalii de realizare practica, de exemplu pozitia lui Q10 in spatiu, fata de Q12-14 ?Imperechere Q1-Q2 si restul lumii ?Numai buna de un examen la CIA partea 1.

Bine zis... :da Mda, dar totusi "se presupune" ca amatorul stie(?) ca tranzistorul Q10 se pune pe radiator, cuplat termic cu finalii...cu imperecheatul tranzistorilor, multi tranzistori sunt fake, plus ca finalul PNP e mai greu de gasit decat cel NPN, nu se stie de ce...Schema e clasica, nu pune nici o alta problema.
Link spre comentariu

Schema prezentata de tine este preluata dupa Yamaha Pure Sound si este de buna calitate , dar daca doresti o schema excelenta poti sa te inspiri din urmatoarea................Mult succes !

Schema postata de tine e antica si inferioara celei in discutie.Schema e cu mult peste 90% din topologiile amplificatoarelor postate pe forumul asta.
Link spre comentariu

Pot, dar n-o voi face. Diferentele sunt evidente. Scuze, cand discutia va trece la un nivel superior, atunci voi face si precizarile de rigoare. Pana atunci nu consider ca trebuie sa-mi justific afirmatiile in fata nimanui.Scuze si de Offtopic!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări