Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AJUTOR mini STRUNG

mihaighe

Postări Recomandate

@andreigradu. Sa alezezi axul existent mai poti castiga 1 mm, sa zicem, cu bunavointa, desi e la limita orium acel ax.Sa faci alt ax , cu diametru respectiv alezaj mai mare impune alti rulmenti mai mari care cer alezaje mai mari in corpul papusii fixe.Daca partea cu axul o mai rezolvi ( cu bani multi) pe la un strungar bun, alezarea papusii fixe, la cota mai mare e deja SF.(asta daca ar permite peretele papusii fixe respectiva modificare).O asemenea operatie se poate face pe utilaje serioase, la costuri care depasesc probabil costul strungului. Cu alte cuvinte, forget about it. Orienteaza-te din start spre un strung care are alezajul necesar.Se pot face multe imbunatatiri la un strung, dar nu marirea alezajului arborelui principal. PS.in alta ordine de idei parca nu argumentul cu caratul strungului pe scari cu sotia ar trebui sa conteze in alegerea masinariei potrivite.Sotia se poate inlocui cu succes (pt aceasta operatie, doar) cu 2-3 prieteni mai lati in spate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 157
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

42

• andreigradu

17

• bel

12

• radu cnc

12

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Revin cu explicatii.Nu la axul strungului ma referam ci la barile care vrei tu sa le gauresti si filetezi.Se poate rezolva foarte usor pe o masina de gaurit coloana.Iar privind caratul, dute la bodega din coltul blocului, pune 500 de mii pe masa si zi am si eu de carat o lada, ma ajuta cineva?Eu asa am procedat :))

Link spre comentariu

Azi cand am inceput sa lucrez la cnc am constatat cu stupoare ca prin axul strungului nu trece 12 mm si deci nu pot prelucra singur ghidajele liniare.Am mai prelucrat 10 mm dar mai gros nu am incercat niciodata.

Link spre comentariu

M-ati convins. Renunt la ideea cu modificarile. Multumesc pentru sfaturi.Caut solutii cu gauritul, taiatul si filetatul. Tijele sunt recuperate si nu au dimensiuni egale. Cand le montez trebuie sa fie egale, pentru ca surubul ce trece prin ele rigidizeaza ansamblul in care sunt montate. ( se poate ajunge si la un atelier de strungarie, dar trebuie sa stau langa nenii aia cand lucreaza sa fiu sigur ca iese treaba buna si timpul meu liber nu se potriveste cu programul lor de lucru).

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Sunt proaspat posesor de strung. Multumesc pentru sfaturi.Unul mic de apartament.Quantum D250x550.L-am cumparat de la Rocast cu 2600 lei la oferta, altfel era 6200 lei. A fost ultimul pe care nu l-a mai cumparat cineva care il rezervase si platise un avans. Si-o fii luat altul mai mare. Pot spune ca am avut un noroc chior.Este destul de marisor(125kg). Am reusit sa-l urc pana la etajul 3 impreuna cu sotia, dupa ce l-am demontat definitiv.

post-4831-139829352061_thumb.jpg

Link spre comentariu

Felicitari! :101 Un strung frumos, sa-l folositi cu placere si la cat mai multe proiecte!Ati avut noroc sa-l luati cu asa o reducere... Se pare ca ati fost cuminte anul acesta si mosul a venit mai devreme :dans: Inca o data, FELICITARI!

Link spre comentariu

Multumesc,1. Cautand prin trusa de scule am gasit o piesa interesanta. Micuta, cam 10 cm. Atasez o poza.2. Din fiare stranse pe parcurs am o mandrina cu conector conic. Problema e ca nu se fixeaza in con. Pare a fii mai lunga cu 1 cm, adica cu codita dreptunghiulara. Am observat aceasta asezand-o langa centrul fix livrat in cutia de scule. Atasez o poza. Eu ma gandeam sa tai acel cm cu flexu sa se potriveasca.

post-4831-139829352499_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut,Inca o data felicitari pentru achizitie.Colegii au dreptate, antrenorul se mai numeste si inima de antrenare in unele lucrari de specialitate.In legatura cu conul pentru papusa mobila, ma mir ca burghiul nu intra in coloana papusii, ar trebui sa existe o frezare care trebuie gasita cand se introduce burghiul se roteste usor si ar trebui sa intre pana la capat dar am am vazut coloane port scule care nu au frezare pentru antrenoarele burghielor dar cu toate astea burghiul trebuie sa intre pana la capat si sa se blocheze in con.Trebuie sa te uiti in coloana cu o lanterna si sa vezi cum este modelul tau.Cu stima.

Link spre comentariu

Am inteles utilitatea piesei mele. Ramane doar nedumerirea legata de mandrina pe care vreau s-o folosesc. Conul ei era montat intr-un adaptor conic si acela in inca unul (MK3 si MK4 probabil) Era folosita la un strung mare de vreo 2-3 tone. Codita aceea dreptunghiulara intra intr-o fanta dreptunghiulara in adaptor. Centrul fix pe care l-am primit cu strungul e mai scurt si se potriveste perfect. Poate asa e la strungurile mici, nu e acea fanta patrata de blocare.Ma gandesc sa masor si o sa tai cu flexul.

Link spre comentariu

Am vazut ca la strungurile de banc moderne, asa se prezinta conul de la varfurile de centrare: fara acea prelungire. Banuiala mea este ca acea prelungire existenta pe coada conului de la mandrina dvs. era ca material de "bataie". Ce inseamna: introducerea unui con CM1 (sau MK1) intr-un con mai mare si folosirea lui pe utilaj duce la blocare (griparea) celor doua conuri unul in celalat. Metoda de scoatere (deblocare) este prin folosirea unei pene bagata in fanta existenta in conul mai mare. Ca sa nu se umfle coada conului se lasa aceasta degajare in constructia conului.Daca corespunde conul mandrinei cu conul morse folosit de pinola de la papusa dvs. si singurul inconvenient este aceasta prelungire a cozi, puteti sa o taiati fara nici o problema. Deblocarea conului din pinola se face prin strangerea la maxim al surubului pinolei, deci nu este nevoie de bataie sau eforturi prea mari. Postez si o poza a conului morse cu fanta in care se baga pana, pentru exemplificare.post-37538-139829353891_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări