Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AJUTOR mini STRUNG

mihaighe

Postări Recomandate

• Răspunsuri 157
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

42

• andreigradu

17

• bel

12

• radu cnc

12

Top autori în acest subiect

Imagini postate

99% dintre strunguletele de pe piata din Ro au nevoie de reglaje de noi.Ca sfat de la un patit....nu lua nimica intr-o cutie de lemn inainte de de desface cutia si a testa scula.Daca nu te pricepi ia un priten care stie cu tine.Nu zic sa testezi bataia axiala a universalului, zic sa testezi saniile cum aluneca, ce jocuri au...etc.Toate pozele sunt cu chinezisme, unele mai bunele decit altele.Ca recomandare,firma Quantuam.Nu am testat personal, dar am citit numai review-uri bune.Restul sint la kilogram.Ca preturi,firmele din romania dubleaza valoarea din afara si mai adauga si tva dupa aceea.De frezat pe strung,mai ales pe unul mic UITA.Iti va creste barba pina frezezi o piesa.De ce suma dispui?Daca mai ai intrebari....

Link spre comentariu

Va multumesc,Cred ca ma voi orienta spre Quantum, doar ca vine fara accesorii de gen luneta, mandrina pt gaurit, universal cu 4 bacuri, deci alte sute de euro.Practic e cheala, e normal ca daia e ieftina.De la Rocast ma gandeam si eu, sper sa mai aiba pe stoc pana voi ajunge eu sa il ridic de acolo.Despre testat, si cei de la Rocast mi-au recomandat sa merg sa-l probam impreuna, sa vedem cum merge.Daca poate sa imi spuna cineva ce sa verific e binevenit. ( in afara de jocul saniei care l-a specificat cineva )Carcasa din imaginea de mai sus contine 2 rulmenti simplii, la o distanta aprox 1 cm intre ei. In interior e si o bucsa care sta intre camasile interioare, pe ax, ca arunci cand e montat sa nu forteze rulmentii. ( nu am cleste de sigurante si nu ies cu surubelnita )Cred ca ne gandim la acelasi lucru, sper ce si producatorul a usurat treaba: a facut o gaura simpla, a pus 2 sigurante si o bucsa mare intre camasile exterioare, calculata sa se aseze fest sigurantele la ambele capete.Ar fii fost dificil sa centrezi carcasa pe partea cealalta sa faci lacasul pentru al 2-lea rulment si sa ai pretentia sa fie pe aceeasi axa. Astfel ii aliniezi sigur dintr-o singura trecere.

Link spre comentariu

Strunguri mici, chele, chinezesti costa 500-700 euro- Vezi Einhell.La pretul ala nu poate fi vorba de accesorii serioase.Pretul e mai mult decat bun pt modele mici de la promotia respectiva.

Link spre comentariu

...Carcasa din imaginea de mai sus contine 2 rulmenti simplii, la o distanta aprox 1 cm intre ei...

Daca ai o asemenea piesa de strunjit intr-o serie mai mare (50...100 buc) atunci nu vei mai folosi un universal cu bacuri independente, ci vei realiza un dispozitiv special de centrare si fixare, cu care vei inlocui universalul. Toate piesele avand aceeasi forma, vor iesi identice, iar timpul de executie al piesei se va micsora prin eleiminarea timpilor nrcesari reglajului plansaibei cu bacuri independente.
Link spre comentariu

Salut,Pentru a se asigura repetabilitatea cand ai universal cu bacuri independente si se doreste lucrul in serie, dupa centrarea primei piese se lucreaza doar la doua bacuri pentru a se destrange respectiv strange.Cu stima.

Link spre comentariu

Pretul e f atractiv, sper sa fie si marfa, sa nu fie vreun lot cu ceva modificari sau probleme si cei de la Rocast sa fii cumparat ieftin fara sa isi dea seama de calitatea strungurilor si sa vanda la pret bun.Sfaturile sunt f bune, piesele mele vor fii cate 4 sau 8 la fel si la intervale mari.Cred ca voi opta, de inceput, pentru universal cu 4 bacuri si voi lucra cu 2 bacuri ca sa pastrez repetabilitatea.Pare interesanta ideea cu acel dispozitiv special, mai ales ca pot interveni prelucrari de strunjire in piese ciudate care nu incap intre bacuri sau sunt slabe mecanic si se pot deforma sau sparge. Exista asa ceva de cumparat?

Link spre comentariu

Salut,Majoritatea dispozitivelor speciale se confectioneaza unicat in functie de tema.Pentru o varianta buna de dezvoltare pentru prelucrari speciale recomand folosirea unui platou in locul universalului, daca se gaseste OK, daca nu se poate confectiona.Cu stima.

Link spre comentariu

M-am uitat pe net dupa platou de strung si am vazut 2 variante, una la 49 lei ai una la 450 lei, le pun 2 poze.La prima cred ca se prinde piesa cu cleme si suruburi. Nu am idee cum faci sa centrezi piesa dupa piesa. pretul e mai mic decat universalul cu 4 bacuri, dar universalul e mai util dupa parerea mea.

Link spre comentariu

Salut,Pe platoul simplu se pot improviza tot felul de talpi perpenduculare pe platou si tot felul de opritoare pentru prinderea unei piese cu bride.Platoul de jos din poza se aseamana cu universalul cu bacuri independente doar ca se pot prinde piese mai mari.Cu stima.

Link spre comentariu

Am asa o parere de rau ca nici nu va imaginati.Cele 4 strunguri D250x550 Quantum au fost vandute de cei de la Rocast acum 2 -3 zile.Deja m-am reorientat catre D140x250 Quantum. E mai mic, dar il pot cara pe scari pana la etajul 3.Chiar discutam cu un coleg astazi si imi spunea ca 120Kg, cat are D250x550, e cam mult pentru mine si nevasta-mea de cocotat pana la etajul 3.Acum vin cu o intrebare :Pot modifica diametrul axului pe care e montat universalul, ca sa pot strunjii tije de 16 mm? Adica sa-l inlocuiesc cu altul facut pe strung. A incercat cineva?Arborele are 11 mm alezajul, trebuie marit la 17mm. Am atasat si o imagine cu cutia de viteze.P.S. Vin si cu o idee: demontat universal, scos cele 2 fulii, scos butucul. Facut altul cu diametru mai mare, eventual/obligatoriu schimbat rulmentii, facut alta fulie antrenare si renuntat la avansul automat / filet cand strunjesc barele de 16 mm.Barele trebuie taiate si facuta in ele o gaura pentru un filet M8, filetul il fac cu tarodul tinand cu mana universalul. Asta e tot ce fac la tijele respective.Diferenta de bani poate fii folosita pentru accesorii.

post-4831-139829343594_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am asa o parere de rau ca nici nu va imaginati.Cele 4 strunguri D250x550 Quantum au fost vandute de cei de la Rocast acum 2 -3 zile.Deja m-am reorientat catre D140x250 Quantum. E mai mic, dar il pot cara pe scari pana la etajul 3.Chiar discutam cu un coleg astazi si imi spunea ca 120Kg, cat are D250x550, e cam mult pentru mine si nevasta-mea de cocotat pana la etajul 3.Acum vin cu o intrebare :Pot modifica diametrul axului pe care e montat universalul, ca sa pot strunjii tije de 16 mm? Adica sa-l inlocuiesc cu altul facut pe strung. A incercat cineva?Arborele are 11 mm alezajul, trebuie marit la 17mm. Am atasat si o imagine cu cutia de viteze.P.S. Vin si cu o idee: demontat universal, scos cele 2 fulii, scos butucul. Facut altul cu diametru mai mare, eventual/obligatoriu schimbat rulmentii, facut alta fulie antrenare si renuntat la avansul automat / filet cand strunjesc barele de 16 mm.Barele trebuie taiate si facuta in ele o gaura pentru un filet M8, filetul il fac cu tarodul tinand cu mana universalul. Asta e tot ce fac la tijele respective.Diferenta de bani poate fii folosita pentru accesorii.

La asa pret nici nu ma mir.Din pacate am bagat banii in altceva ca ma minca rau si pe mine :da Eu pe chinezul meu am dat 31 milioane acuma 5 ani si dupa ce m-am inervat cu el 5 ani anul acesta l-am facut bucati si m-am apucat sa-l aduc in cote.Privind axul pe care vrei sa-l modifici...cam greu.Axele sunt cementate si aduse la cote pe masini de rectificat.Daca nu ai asa ceva,sau un atelier unde poti sa-l faci...nici vorba.Privind gaurirea la o cota mai mare nu prea imi suride ideea.Vorbim de rezistenta materialelor aici care oricum la chinezisme sunt cam la limita.Rulmentii in ele sunt in general rulmenti obisnuiti(al meu e de fuzeta fata de opel) nu rulmenti speciali pentru masini unelte.La ce vrei tu sa faci,personal l-as face pe o masina de gaurit cu coloana.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări