bel Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 frumos , aveti cam tot ce va trebuie ... cred ca sunt lucruri interesante prin targurile din Bacau... Link spre comentariu
mihaighe Postat Septembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2011 Dupa 3 luni de cautare am reusit sa gasesc bronz grafitat de 30 mm in diametru ,tot ce este in poza m-a costat 35 lei. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 Detalii interesante ar fi daca le-ai luat de pe piata "neagra" sau asta este pretul lor oficial. In acest caz, ar fi la fel de interesant sa ne spui cam cat cantaresc impreuna. Link spre comentariu
mihaighe Postat Septembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2011 Detalii interesante ar fi daca le-ai luat de pe piata "neagra" sau asta este pretul lor oficial. In acest caz, ar fi la fel de interesant sa ne spui cam cat cantaresc impreuna.Au fost cumparate astazi din talcioc,greutatea lor totala este de 2kg.Vanzatorul vroia 20 lei/kg au fost cantarite si dupa negocieri le-am cumparat cu 35 lei in loc de 40.Vanzatorul avea si niste resturi de dural de diametru cam de 40-60 mm si de lungimi diferite dar nu stia pretul la ele ca zicea ca abia le-a primit si nu sant ale lui(o sa mai trec pe la el sa vad de pret).Sper ca acum sa pot sa-mi fac bucsa care lipseste si sa pot da drumu la avansul automat si poate in viitor si la sistemul de filete. Link spre comentariu
ghettoman Postat Noiembrie 18, 2011 Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 Din fisierul atasat, se vede clar ca fuliile cer alt tip de curea. Poti alege tipul corespunzator din imaginea atasata. In stanga sus, sunt si niste recomandari pentru proiectarea canalului de curea trapezoidala. [attachment=0]Curele.JPG[/attachment] Doar acuma am dat peste postul acesta. Din pacate daca te duci la un magazin cu asa ceva se uita ala la tine cu ochii beliti si garantat zice ca nu are.Am invatat ca trebuie sa ma duc cu hirtiuta cu codul exact altfel "din pacate nu avem" Aveti aici un tabel cu curelele utilizate si dimensiunile canalelor.SPA->SPZ sunt tipurile, cu cit e mai adinc canalul cu atita e suprafata mai mare de contact a curelei si implicit puterea care o poate transmite de la motor la continuarea lantului cinematic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2011 Partajează Postat Noiembrie 19, 2011 ...Vanzatorul avea si niste resturi de dural de diametru cam de 40-60 mm si de lungimi diferite dar nu stia pretul la ele ca zicea ca abia le-a primit si nu sant ale lui(o sa mai trec pe la el sa vad de pret)...Te duci si intrebi de pret la un depozit specializat pe en-gros. Preturile cerute initial de negustorii de ocazie prin targuri sunt de aproximativ 1/2 din acest pret. Prin negociere, poti ajunge pana la 1/3 din pret.@ghettoman: simbolizarea de mai sus se gaseste si prin manualele de proiectare a organologiei mecanice romanesti. Viziteaza mai des topicul important "Documentatie" - el sta mereu in capul listei de subiecte. Colegul @klaxxon, a postat aici (v. al 2-lea link) un manual de proiectare a transmisiilor mecanice. Descarca-l si la pagina 196, vei gasi un tabel cu dimensiuni specifice marii majoritati a tipurilor de curele postate in afisul comercial de mai sus. In plus vei gasi si multe chestiuni tehnice interesante, cu care de obicei nu se prea vine in contact. Link spre comentariu
andreigradu Postat Noiembrie 19, 2011 Partajează Postat Noiembrie 19, 2011 Pentru a nu deschide o alta discutie despre alegerea unui strung de apartament (balcon).Sunt interesat sa imi cumpar un strung mic si util, pentru aluminiu si alama.Si sa pot executa filet de M8 in bare rectificate de 16mm pentru a le folosi la mici routere.Are cineva experienta sa imi spuna cate ceva despre aceste exemplare?M-am orientat la 2 game: a). cu universal de 80-100 mmb). cu universal de 125 mmAtasez cateva imagini:In afara de aceste modele prezentate am mai vazut Einhel si Proxon.Cu ceea ce nu sunt lamurit la toate, e ce diametru este in interiorul universalului pentru a prelucra barele de 16 mm. Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Cu ceea ce nu sunt lamurit la toate, e ce diametru este in interiorul universalului pentru a prelucra barele de 16 mm.Poate te ajuta astahttp://www.sculesiechipamente.ro/Do ... strung.pdfinafara de diametrul de trecere prin univesal mai conteaza si diametrul gauri din axul strungului . Link spre comentariu
andreigradu Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Multumesc,Din datele astea apare un diam de 30 mm gol in interior la universalul de 125 mmAcum ramane de identificat diam gaurii de trecere din strung, care banuiesc ca nu e egal cu diametrul gaurii din universal.(am vazut un parametru in datele strungurilor care ii zice " Alezaj arbore / trecere ax / Hole through spindle si cred ca asta e diametrul cautat de mine)Daca e asa, ramane in discutie doar categoria de strunguri cu universal de 125 mm.Mai ramane cealalta intrebare , pareri despre strungurile gasite de mine.De asemenea a mai aparut o nelamurire: universal cu 4 bacuri " centric " sau " independent " ( inteleg ca bacurile se misca toate sincron sau independente ), acum care si unde e folosit?Eu doresc sa imi pot strunji casete pentru rulmenti, si rulmentul nu e mereu in centrul casetei. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 ...a mai aparut o nelamurire: universal cu 4 bacuri " centric " sau " independent "...La aceasta intrebare s-a mai raspuns pe diferite topicuri. Totusi, poti solicita un nou raspuns pe topicul Dispozitive pentru prelucrari mecanice, dupa ce te convingi ca el nu exista. Link spre comentariu
andreigradu Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Am gasit ceva lamuriri, raman doar parerile despre strunguri. Link spre comentariu
daredan Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 La ce vreti sa-l folositi dumneavoastra (gauri descentrate), universalul cu 4 bacuri independente se preteaza cel mai bine. Este mult mai greu insa sa centrati o piesa in el (mai laborios implicand folosirea unui ceas comparator). Despre tipurile de strung din pacate nu am nici o idee si poate va fi greu sa gasiti pe cineva (posesor al unui astfel de strung) sa va dea o parere avizata. Insa pentru folosirea in apartament ar trebui sa va ganditi la un strung mic, de banc. Acestea de obicei au in dotare universale de maxim 100. Link spre comentariu
bel Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Referitor la pozele de sus ... mi se par faine primul si al 4-lea , dar ce ma deranjeaza , este faptul ca toate nu au maneta de fixare a papusii mobile , la toate se blocheaza prin surub , ceeea ce este "nasol"... Link spre comentariu
MrPink Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Referitor la pozele de sus ... mi se par faine primul si al 4-lea , dar ce ma deranjeaza , este faptul ca toate nu au maneta de fixare a papusii mobile , la toate se blocheaza prin surub , ceeea ce este "nasol"...Poti folosi o inelara cu clichet Link spre comentariu
andreigradu Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Sincer nu am idee cum o sa pot masura ca sa am si repetabilitate in prelucrari, in general trebuie sa fac seturi de cate 4 piese.Greutatea de 120-130 kg e cam greu de manevrat pe scari, dar am nevoie sa pot prelucra tije de 16mm recuperate din copiatoare. Pentru asta am nevoie de gauta in strung de minim 17 mm si asa ceva e la strungurile cu universal de 125mm.Ma gandeam ca gasesc pe cineva care sa aiba vreun strungulet si sa zica de bine sau de rau despre ele.Atasez poze cu ceea ce as vrea sa realizez: o carcasa cu 2 rulmenti, un suport pentru tijele de 16 ce vin prinse pe o placa de 8 mm din aluminiu etc.Strungul il voi folosi si pentru frezat, pentru ca o freza nu mai incape in apartament si nici in buget. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum