radu cnc Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Salut,Rola presoare cum intinde cureaua?Variante ar fi doua, rola presoare are canal de curea si intinde cureaua, sau este dreapta si calca pe curea intinzand cureaua.Daca este varianta a doua rola presoare ar trebui sa aibe o forma de butoi cu o raza mare ca sa nu sara cureaua de pe ea si trebuie sa nu aibe joc axial. Multumiri domnului ola_nicolas pentru desenul cu curelele, pica bine tuturor celor care strunjesc roti pentru curele.Cu stima. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 ...desenul cu curelele, pica bine tuturor celor care strunjesc roti pentru curele...Cine este utilizator AutoCAD, ii pot trimite fisierul original, la scara 1:1. Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Multumesc pentru desen. Am cautat prin toate catalagoagele sa gasesc o astfel de erarhizare a tipodimensiunilor de curele.Cred ca prima ar fi mai nimerita dar o sa vad in weekend cand merg la tara si o sa masor si profilul fuliei.Cat priveste rola intinzatoare nu are forma de butoi, este cilindrica cu 3 canale de curea. Numai baza mare a curelei calca pe unul din aceste canale, iar cureaua fiind prea lata nu se incadreaza bine si e practic ca la scosul anvelopelor.Acum studiez desenul lui si cred ca am lipsa o bucsa distantiera pe acel ax si de aceea mi se misca roata in lungul axului si nu e fixa. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 5, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2011 Ca sa nu deschid alt topic cine ma ajuta sa identific un echivalent de curea pentru strunguletul meu. Strungu este Emco Compact 8 si cureaua din specificatii V-Belt 5M690.Cureaua cu care l-am cumparat are baza mare a trepezului cam mare si sare dupa rola presoare pana iese, asta numai intr-un sens de rotatie.Rola aceea intinzatoare se misca pe axul ei si asta e o cauza pentru care sare cureaua. O fi bine?Multumesc.Este curea cu dinti l=609 mm cu latimea de 5 mmde ,pun atasat o poza cu alta dimensiune si latime (8 mm)ca sa intelegi.Dupa cum vad eu in poza cureaua este cam lata pentru fuliile pe care le ai,pun pareu ca este de 8 mm si tu ai nevoie de 5 mm latime. Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Am vazut cautand-o pe net ca e cu dinti. Am sunat mai multi dealeri de curele si le-am spus codu dar nu au reusit sa ma lamureasca daca au asa ceva sau nu.Pur si simplu nu au stiut sa imi raspunda.Acuma sunt eu lamurit vazand poza cu inscriptia.Multumesc. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 5, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2011 Am vazut cautand-o pe net ca e cu dinti. Am sunat mai multi dealeri de curele si le-am spus codu dar nu au reusit sa ma lamureasca daca au asa ceva sau nu.Pur si simplu nu au stiut sa imi raspunda.Acuma sunt eu lamurit vazand poza cu inscriptia.Multumesc.Sa stii ca cam e problema in Romania cu curelele de acest tip. Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 Am cautat de mi-au iesit ochii din cap aceasta curea. Se pare ca hotii astia de la Emco si-au creat propriul lor brand pentru ca numai ei au la profilul de 5X3 mm lungimea de 690mm.M-am decis sa folosesc cam se se gaseste pe la noi si pentru asta trebuie sa faca alte fulii. Domnule Nicolas ajutati-ma ca nu m-ai stiu desi am facut OM in facultate, cum se calculeaza transmisia prin curea, stiu motoru situ si ce turatii trebuie sa am la arbore. Ori e mai simplu sa masor baza canalului fuliilor actuale doar sa le maresc latimea corespunzatoare tipului de curea ales, evident ca la o fulie noua.Cum credeti ca e mai bine?Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 Am atasat aici schite continand dimensiunile principalelor curele trapezoidale. Pentru toate aceste tipuri, se da pozitionarea relativa a liniei de angrenare. Fulia, care este reprezentata pentru primul tip de curea, in stanga-sus a imaginii, are diametrul eficace (D) masurat exact intre doua asemenea linii, diametral opuse. Pentru determinarea turatiei (N) se tine cont de relatia cunoscuta D1*N1=D2*N2. Link spre comentariu
mihaighe Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 Nu am mai postat de mult aici asa ca revin cu poze de la bancul cu 2 strunguri.Bancul are 900x450 mm cu blatul din OSB 3 si restul din stejar,este foarte stabil,vopsit cu vopsea rezistenta la produse petroliere .Strungurile sant functionale dupa cum urmeaza:-unul are motor de 370w cu variator de frecventa -altul are motor de 370w cu 4 trepte de turatie cu fulii-nici unul nu are inca avans automat si posibilitatea de a da filete(mai lucrez la asta)-ambele au universale de 80 mm cu 2 randuri de bacuri(universale noi)-lumina este asigurata de o veioza pe care o intorc la strungul la care lucrez-ambele strunguri au fost modificate la portcutit si acum accepta 10x10 mm-majoritatea cutitelor folosite sant din otel rapid de 6x6 mm dar am si ceva cutite cu pastile-jocuri nu prea au dar spre rusinea mea nu am avut curajul sa pun comparatorul pe ele dupa ultimele reglajeSant deschis oricarei sugestii sau critici. Link spre comentariu
en Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Sugestia e s-o tii tot asa, ca nu-i rau!! Parca tu ziceai canva:"Ce farmec are sa iei o scula noua, daca nu mai ai nimic de facut la ea..." Te aprob! Link spre comentariu
mihaighe Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 Sugestia e s-o tii tot asa, ca nu-i rau!! Parca tu ziceai canva:"Ce farmec are sa iei o scula noua, daca nu mai ai nimic de facut la ea..." Te aprob! Asa am spus si nu regret munca ca -mi ofera satisfactie(si gol in buzunar)Am cumparat universale,motoare,convertizoare de frecventa,si o sacosa de cutite.Am cumparat rulmenti,am facut lagare si am schimbat pene de arbore.Am cumparat portcutit cu reglaj de inaltime.Abia astept dumineca sa vad ce mai gasesc prin targ (fara stirea nevesti)Atasez poze cu universalele mele. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 ...revin cu poze de la bancul cu 2 strunguri...Felicitari @mihaighe. Este o utilitate deosebita pentru atelierul tau si cred ca esti foarte multumit de ea. Am sa fac totusi o observatie critica, de care poate vei tine cont cu alta ocazie. Ceilalti useri, vor trage si ei concluziile necesare. Ai facut bancul exact pe masura celor doua strunguri asezate in pozitie de lucru. Trebuia facut putin mai mare, atat in lungime, cat si in latime. In timpul lucrului la strung, trebuie sa se afle la indemana, mai multe scule si accesorii specifice, pentru care va trebui sa asezi in preajma o masa (suport) suplimentara, asa cum au la dispozitie strungarii profesionisti. De asemenea ar fi fost foarte util, daca pe o latura a bancului, ai fi amplasat o menghina, care intotdeauna este utila in timpul lucrului. In afara de aceasta, ar fi fost deosebit de util un polizor pentru ascutirea sculelor in timpul lucrului, amplasat pe acelasi banc. Vei pierde mult mai mult timp in timpul lucrului, deplasandu-te in alt loc pentru o operatie manuala pentru care ai nevoie de o menghina. La fel si pentru ascutirea unei scule.Felicitari si pentru rafturile amplasate de-a lungul unui perete al atelierului. Vei avea nevoie de ele.Felicitari in general pentru spatiul pe care il ai la dispozitie pentru atelier si care pare destul de generos (fata de al meu) Link spre comentariu
mihaighe Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 Felicitari si pentru rafturile amplasate de-a lungul unui perete al atelierului. Vei avea nevoie de ele.Felicitari in general pentru spatiul pe care il ai la dispozitie pentru atelier si care pare destul de generos (fata de al meu)Locul nu este tot al meu,a fost garajul din casa si este impartit jumi/juma cu sotia,pentru polizoare am un banc separat pe care il trag unde am de lucru,la fel si pentru masina de gaurit si pentru freza in curs de reparare.Postez niste poze si poate o sa-mi prezint atelierul si la topicul special creat. Link spre comentariu
mihaighe Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 Restul de poze din atelier Editat de ola_nicolas: Atentie la pozitia pozelor. Pe acestea ti le-am rotit eu, ca sa apara intr-o pozitie fireasca. Link spre comentariu
mihaighe Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 Continuare cu prezentarea atelierului.Meritul cel mare este al sotiei care a acceptat ca masina sa stea afara si sa ne facem atelier-eu/camara-ea din garaj Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum