Spitfire Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Am si eu o intrebare .. usor offtopic .Peste putin timp urmeaza sa ma mut "singur" , iar cum nu am electrocasnice .Ma interesseaza o plita micuta cu eventual doua ochiuri , un cuptor o masina de spalat si eventual una pentru vase...Acu' vine partea mai grea , am vreo' 5000 lei maxim pentru TOT ce'i mai sus , si niciuna nu trebuie sa fie mai lata de 50cm , caci nu avem cinestie ce bucatarie si nici nu prea folosim nimic inafara de masina de spalat .Ne fac cu ochiul plitele "de sticla" insa vad ca majoritate au butoanele la suprafata exista probleme daca da ceva in foc? se curata usor ?A vazut cineva masina de spalat asa ingusta dar cu incarcare normala ?Luati o plita de inductie, e vreo 200 lei si e incomparabil mai buna/economica decat una cu rezistenta... Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 "A vazut cineva masina de spalat asa ingusta dar cu incarcare normala ?" Da sunt cele cu incarcare pe sus(capac).Cat despre plita,subscriu la varianta cu inductie.Am una de 2000W in trepte dedicate sau cu reglare manuala de 2 ani si e OK.Cuptor se poate achizitiona unul incorporabil , iar de masina de spalat vase,cred ca-i un moft.Am cumparat una din comoditate la care am renuntat in scurt timp.Consum mare de apa ,detergent si nici nu spala bine(si cum imi place sa "scartiie" vasul in care voi pune mancarea,prefer sa'l spal "digital") ,asa ca ,faci cum ... spune SOACRA Link spre comentariu
Vlad20 Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Deocamdata nu m-am mutat , caci il aranjeez eu (zugravit ; faianta ; parchet ; partea electrica etc ) deci mai prin vreo doua weekanduri jucandu-ma de'a zugravu' .Deocamdata nu am soacra dar asta nu o impiedica sa fie mai veninoasa decat vipera .Si ca sa fiu si total offtopic caci partial am fost viasvi de soacre nu ma pot abtine sa nu va spun un banc . Socrul mare se duce in vizita la fisu' .Se duce sub geam si arunca cu pietricele , iese fisu la geam . socrul arcuieste mana in forma de S , fisu da din cap si isi arcuieste ambele brate .Traducere : Socru : Este vipera acasa ?Fisu' : Nu , sunt amandoua . Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Atunci e simplu: masina de spalat cu incarcare pe sus,plita cu inductie si cuptor cu microunde = 1600ron,aprox.Diferenta pana la 5000 ne faci cinste,ca deh,trebuiesc udate sa ...tina ! Si daca tot esti la electrica,vezi cum dimensionezi cabajul pentru bucatarie (frigider,plita + cuptor) si zugravesti,dupa. Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 Parerea mea: (hic!) decat plita electrica, mai bine aragaz pe butelie!Apropo, am o butelie de vanzare.....Asta-i o gluma!Spor!PS daca te sperie chiar asa soacra, cauta-ti o "viitoare" orfana!Totusi, unii dintre noi au supravietuit decenii cu asemenea ofidiene (e adevarat ca nu colocatare!) Link spre comentariu
teoilca Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 si eu vreau sa cumpar o combina frigorifica Am gasit combine frigorifice cu agent frigorific de tipul R600 - n-BUTANE - C4H10 (p.triplu -138grdC, fierbere -0.45C, pct. critic +152C) si R600a - ISOBUTANE (2-Methylpropane) - C4H10 (p.triplu -145grdC, fierbere -11.76C, pct. critic +134.7C). Ce stiti despre acestia? Link spre comentariu
dragon82 Postat Septembrie 23, 2011 Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Am de 5 ani si recomand Beko DEN 477.Aceeasi recomandare am facut-o si altor 2 persoane circa 2 ani in urma si sunt foarte multumite de frigider.Nu face gheata fiind no frost,in schimb mare atentie:alimentele trebuiesc fie invelite,fie in caserole,ori in recipiente cu capac,pentru ca acest gen de frigidere No Frost,deshidrateaza si usuca totul!!!Pentru masini de spalat rufe recomand Samsung sau Panasonic,dar si Beko au scos acum o noua linie de masini de spalat vase si rufe,incadrate in clasa Blue Line.Testez de aproape o luna o masina de spalat vase Beko DFN6833.Cu un detergent pe masura face adevarate minuni.Sincer merita o masina de spalat vase.Pana nu ai,nu reusesti sa intelegi avantajele. Link spre comentariu
Vizitator amaru27 Postat Septembrie 9, 2012 Partajează Postat Septembrie 9, 2012 Cateva aspecte trebuie luate in calcul la achizitia unui frigider sau a oricarui alt aparat frigorific.1.Clasa climatica - fiecare aparat figorific a fost conceput sa functioneze intre anumite temperaturi ambientate,exista 4 clase climatice: SN +10 ......... +32C N +16 ......... +32C ST +18 ......... +38C T +18 ......... +43CIdeal ar fi sa le aiba pe toate sau macar N si T ,asta e de fapt problema,multi oameni tin frigiderul in bucatarie vara unde e foarte cald pentru ca se gateste,temperatura ridicata detemina compresorul sa mearga non stop pentru a putea mentine frig in frigider,si de obocei cedeaza.Puteti verifica clasa climata pe eticheta lipita in interiorul frigidetului,deregula in partea stanga jos.2. Compresorul - cele mai bune compresoare sunt fara indoiala Danfoss si imediat dupa ele Embraco.Vechile frigidere Arctic care sa feceau prin anii 70-80 erau si ele echipate cu compresoare de calitate fabricate sub licenta Thomson-Houston (subsidiara General Electric in Marea Britanie),si multe dintre ele inca merg.Un compresor decent este si ACC sau Secop.3. Sistemul de racire - este de ajuns sa apasati usor pe serpentina din spatele frigiderului ca sa va dati seama daca e buna de ceva sau nu,in general serpentina e bine sa fie solida si sa nu fie fabricata din metale feroase sau aliaje ale sale pentru ca in timp va rugini si va pierde agent de recire.Placile de racire este bine sa nu fie integrate in pereti pentru ca daca se strica nu pot fi inlocuite.Feriti-va de frigiderele capsulate pe spate care au serpentina integrata in peretii laterali,acestia se vor incalzi foarte tare fortand compresorul sa munceasca in plus pentru a mentine temperatura in interior.4.Electronica - evitati frigiderele cu panouri de comanda frontale,displayuri touch control etc, au tendinta de a sedefecta foarte repede si nu sunt acoperite de garantie iar inlocuirea lor va va costa cateva sute de lei bune.5. Sistemul No frost - la cesta racirea se face pe baza de aer rece,frigiderul nu mai face gheata pe spate si deci nu mai necesita dezghetare un mare avantaj in ochii multora.Totusi sistemul nu frost are si unele dezavantaje,unul dintre ele este acela ca are tendinta de a usca alimentele datorita fluxului de aer la care sunt supuse,de asemenea aparatele frigorifice care functioneaza cu acest sistem consuma mai mult curent decat cele clasice si au autonomie mult mai mica in cazul penelor de curent decat cele clasice.6. Sistemul Twin tech frost - la acesta doar congelatorul este no frost,frigiderul este pe sistemul clasic cu dezghetare automata pe baza de condens care se strange intr-o tavita in spate deasupra compresorului.Avantajul este ca nu trebuie dezghetat si nu usuca alimentele.7. Sistemul cu doua compresoare - libertate deplina datorita posibilitatii de a utiliza congelatorul independent de frigider,dezavantaj :consum mare.In alta ordine de idei sfaturile se adreseaza celor care vor un frigider pe care sa il foloseasca o perioada indelungata 7-10 ani sau mai mult,daca insa doriti un frigider la moda cu ultimele fite in materie ca oricum dupa 2-3 ani va cumparati altul atunci ignorati tot ce am scris mai sus. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 9, 2012 Partajează Postat Septembrie 9, 2012 7. Sistemul cu doua compresoare - libertate deplina datorita posibilitatii de a utiliza congelatorul independent de frigider,dezavantaj :consum mare.Cum asa? E fix aceelasi volum care trebuie racit,chit ca se folosesc 1 sau 2 compresoare.Ba mai mult,ar trebui sa fie mai economic,ca daca deschizi frigiderul nu se raceste si congelatorul si viceversa Daca gresesc, te rog detaliaza Link spre comentariu
vasile1312 Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 eu mi-am luat combina arctic cu doua motoare este belea! Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 "Clasa climatică SN-STE f. importanta; uitati-va in Cartea tehnica ce inseamna (eu am uitat!) dar stiu ca e vorba de zonele din lume cu diferite temperaturi..si cu temperaturile astea de asta vara, ca la tropice .. Link spre comentariu
csizmasreky Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 http://www.bosch-home.ro/catalog-produs ... 6VL30.html Salut aş vrea să vă cer părerea despre combină frigoricică menţionat din link ,că ar vreasă achiziţioneze soţia. Pe mine nu mă încîntă cît că e boch şi recunosc supermaţia dar la banii respectiv cam puţin ştie. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 As avea o intrebae pt cunoscatori.Se mai fabrica frigidere in care temperatura sa ajunga la maxim 4-5°C ? Pana acum am schimbat doua frigidere sh, pretul a fost modic, nu pot sa spun ca am cheltuit f multi bani, in schimb temperatura nu coboara mai jos de 6-7 grade, asta chiar si pe timpul noptii cand nu se deschide usa frigiderului.Ziua, nu mai spun... daca e cald in bucatarie, deschid si usa de cateva ori temperatura urca la 8-9 grade lejer.Temperatura a fost masurata pe raftul de sus si pe usa frigiderului. Link spre comentariu
Vizitator unualtu Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 Nu lustruiesc nici un tip de frigider dar nici nu ung cu noroi.Am intrebat depanatorul meu de frigidere si mi-a spus ca e bun si Arctic ca pret-fiabilitate acum 10 -11 ani.A avut dreptate.Am reparat zeci-sute de frigidere la el.Cine are bani poate lua si mai sofisticate.Eu ca fan documentare va recomand ca panorama generala PIRAMIDA DESEURILOR de pe Tilulilu.Primul frigider cumparat a fost MINSK.Fabricat in 85,merge si acum la servici.Am facut loc acestuia aruncand un ZILL de prin anii 60 care refuza sa-si dea duhu.Nu ma injura-ti,eu numai m-am bagat in vorba. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 Interesant filmul, nu l-am mai vazut, desi auzisem de chestia cu cipul.Inteleg, nu se mai fabrica frigidere care sa tina 20 de ani. Dar macar sa am 4 grade pe usa frigiderului. Cand scot o apa sau un suc sa fie rece-rece, nu asa si asa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum