sesebe Postat August 21, 2020 Partajează Postat August 21, 2020 Vrei sa dormi în el de vrei sa fie silențios? Inovațiile tehnologice trebuie mai intii sa se dovedească viabile, adică eficienta și fiabilitate, și deci eu prefer sa le zic pass pina cind nu mai sint chiar asa de inovație. Link spre comentariu
one Postat August 27, 2020 Partajează Postat August 27, 2020 Nu ma deranjeaza zgomotele dar cu frigiderul am eu pretentia asta. Pentru ca cine este in stare sa faca un produs "calumea" e in stare sa il faca bine din toate puntele de vedere. Link spre comentariu
one Postat August 31, 2020 Partajează Postat August 31, 2020 In sfarsit, nu am aflat mare lucru, dar considerand raportul calitate/pret avantajos si garantia de 10 ani a compresorului, am decis sa comand acest tip de aparat. O sa ajunga cam peste 2 saptamani si apoi probabil inca 2 pana il pun in functiune. Apoi, daca e cineva curios, probabil o sa impartasesc impresiile personale. Link spre comentariu
sesebe Postat August 31, 2020 Partajează Postat August 31, 2020 (editat) Garantia doar la compresor nu conteaza chiar deloc. Majoritatea defectiunilor nu sint la compresor ci la agregatul frigorific la care daca se fisureaza o teava ingropata in perete cam ii pui cruce frigiderului, si nu este acoperita de garantia compresorului. Editat August 31, 2020 de sesebe 1 Link spre comentariu
one Postat Septembrie 8, 2020 Partajează Postat Septembrie 8, 2020 Multumesc pentru lamurire. Este in stilul coreenilor sa dea garantie lunga macar la ceva. Mai am o masina de spalat si are 10 ani garantie la motor... probabil e acelasi lucru, nu e componenta care se defecteaza cel mai des, dar oricum e un argument de marketing valabil, dupa parerea mea. Am luat frigiderul, acum ii inversez usile si probabil in curand ii fac o proba. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 8, 2020 Partajează Postat Septembrie 8, 2020 (editat) Aşa am luat şi eu un frigider LG, de fapt combină frigorifică, are 10 ani garanţie la compresor.Normal că are doar la compresor, fiind de tip inverter şi cu acţionare liniară, e ultima componentă predispusă la defectare.Eu aş fi mulţumit să mă ţină frigiderul cu totul 10 ani....iar la maşina de spălat Whirlpool am 4 ani garanţie la motor.Slabă consolare, că deja a început să apara rugina după nici doi ani.Fosta maşină m-a lăsat după cam 10 ani de utilizare susţinută.Asta nu pun pariu că ţine atât...le fac din ce în ce mai proaste la tăblărie, să le schimbi după câţiva ani, nu prea mulţi.Oricum, la preţurile de acum, îţi poţi permite să schimbi o maşină la 5 ani fără regrete... Editat Septembrie 8, 2020 de validae Link spre comentariu
RealAlex Postat Septembrie 8, 2020 Partajează Postat Septembrie 8, 2020 Vezi ca primele generatii de la LG au avut probleme cu compresorul asta liniar, dar intre timp se pare ca au rezolvat problema. Compresorul, indiferent de tehnologie folosita, datorita miscarii mecanice, practic singura piesa aflata in miscare, ar fi prima componenta predispusa la uzura/cedare, deci eu zic ca garantia aia este bine venita. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 15, 2020 Partajează Postat Septembrie 15, 2020 Eu de cand ma stiu nu am avut in familie frigider stricat si am cateva decenii bune de existenta. Ai mei schimbau frigiderul caci aveau nevoie de altceva. Vindeau cel vechi functional si luau altul de obicei mai mare, cam unul la 10 ani. Este posibil totusi ca aparatele mai noi sa fie facute mai economic dar nu este domeniul meu si nu ma pricep. Am acum un frigider de 13 ani dar vreau altul caci nu mai vreau incorporat caci se raceste mai greu radiatorul, in schimb cele noi fiind no-frost nu mai au nevoie de decongelare care este cam incomoda. Compresorul liniar avand mai putine piese in miscare ar trebui sa aiba mai putine puncte slabe dar asta se va vedea in timp. Avand 10 ani garantie nu imi fac probleme. Am luat modelul gbb62pzffn, sunt relativ multumit, nu vad vreo caracteristica extraordinara dar e un pas inainte fata de ce aveam pana acum. Nu am studiat conectivitatea wifi caci nu am avut timp si nu astept sa fie ceva util. Nivelul de zgomot e redus. Sa zicem ca a satisfacut asteptarile mele. Link spre comentariu
valiov Postat Aprilie 24, 2021 Partajează Postat Aprilie 24, 2021 Va salut!De curand Whirlpoolului meu de 12 ani i-a aparut o denivelare destul de mare pe panoul din spate si a inceput sa nu mai fie eficient.Banuiesc ca a aparut un por sau o fisura intr-o teava si s-a acumulat gaz.Urmatorul frigider as dori sa nu mai fie bun de aruncat la astfel de probleme,mai bine spus sa fie total reparabil.Am inteles ca cele no frost ar corespunde.Asta pt ca e destul de neplacut sa dai 3000 sau mai mult pe un frigider performant si sa-l arunci dupa garantie.Ce anume mi-ati recomanda.Mai este si problema compresoarelor,majoritatea prc jaxi....De ex Gorenje chiar si cele scumpe au asa ceva,Beco,Grundig,Liebher.Nu stiu Sharpul care sunt Vestel acum si se lauda cu super compresorul seria J(miroase a Jaxip...).Chiar nu mai stiu ce sa aleg.Samsungurile mai rezonabile sunt China si cad garniturle usilor de pe ele.Mai bine arata Vortexurile decat ele.Lg cu compresor liniar sunt tot China,crapa plasticul... Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 2, 2021 Partajează Postat Iunie 2, 2021 Inca folosesc o combina Arctic achizitionata prin 2001-2002. Un singur agregat, cu eticheta de Electrolux. Si atunci, combinele cu 2 "motoare" erau mai scumpe si cu consum declarat mai mare. Dar merita aleasa aceasta solutie daca aveti in vedere utilizarea cu pauze mari a cate unei parti a combinei. Revin, dupa cei aproape 20 de ani, Arcticul nostru functioneaza ok; agregatul care nu stiam daca functioneaza sau nu, la inceput, acum produce un "susur" discret (cateodata mai "ghortaie" agentul termic prin tevi, insa ziua sunt (inca) la munca iar noaptea dorm, asa incat timpul de ascultare e destul de redus). La casa de la marginea orasului, unde socrii mei au locuit permanent dupa terminarea constructiei si pensionare (aprox. 1995), am achizitionat un racitor si un congelator (mare), fabricate de Electrolux. Congelatorul a fost reparat (nu mai racea, i s-a inlocuit un filtru (colmatat) de pe circuitul agentului termic si desigur un refill cu pentan. Racitorul a primit niste rafturi de sticla noi, deoarece cele vechi au crapat(?); nu, nu s-a scapat nimic greu pe ele, am gasit si eu unul, plesnit pe mijloc, aproximativ paralel cu directia de asezare pe reazemele laterale... Nu-mi amintesc exact cand au fost cumparate (dupa combina Arctic mentionata, inainte s-a mai tras de un frigider si un congelator mai vechi). Am mai spus-o odata, aceste bunuri sunt vazute "de consum", oferta e mare, apar tot felul de inovatii si "inovatii", moda isi pune si ea amprenta, se urmareste, poate si o reducere a consumului (clasele alea energetice, desi e un factor dependent de modul de utilizare (stiati ca un congelator plin e mai economic decat unul gol? Continutul racit se comporta ca un "volant termic", si da o mai buna stabilitate si functionarea mai rara a agregatului, dar consumul depinde si de continutul si frecventa de acces la racitor....). Greu. Si frustrant sa-ti faca figura si sa se strice, ca in afara de o cheltuiala nu chiar mica si neasteptata, te lasa "cu ochii in soare" cu continutul care se se va pierde, fie si partial... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum