Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie frigider

avolocaru

Postări Recomandate

La 19.05.2020 la 20:56, belasajgo a spus:

Probabil sunt mai multi frigotehnisti care fac asa ceva, nu stiu cat costa asa o modificare si piesele aferente, dar daca pe zi ce trece apar frigidere tot mai ieftine, la un moment dat probabil nu o sa se mai renteze nici reparatia asta si atunci toti o sa arunce direct frigiderele defecte. Guvernantii zic ca asta este bine pentru stimularea economiei, dar pe de alta parte distruge natura si iroseste resurse pretioase. Doar ca sa aduca ceva profit producatorului si vanzatorului.

Placă, e vreo 400 lei reparația.

Orice frigotehnist o poate face. Placa înlocuiește secțiunea aferentă refrigerării. Ce te faci cu congelarea... Ai și acolo vreo 16m de conductă...

Se pune placă pentru că aceasta înlocuiește o secțiune de circuit care este relativ inaccesibilă și ireparabilă. Nenorocirea este că reparația exclude un artificiu de supraîncălzirea vaporilor și suprarăcirea lichidului, care trebuie gândită și realizată separat. Unii poate o fac, alții nu.

Link spre comentariu
Acum 20 ore, Florin Pop a spus:

Buna tuturor

Doresc o parere avizata privind achizitionarea unui frigider 2 usi/combina frigorifica care sa aiba raportul calitate-pret cel mai bun. 

Eu m-am oprit la  cateva:

1.  Combina frigorifica Arctic AK60406NFMT++     https://www.emag.ro/combina-frigorifica-arctic-362-l-clasa-a-full-no-frost-fast-freeze-xl-zone-fresh-max-0-c-h-203-metal-look-ak60406nfmt/pd/DXXTLLBBM/?X-Search-Id=85b2d11d242ea5af2487&X-Product-Id=5431665&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

2.  Combina frigorifica LG GBP32DSKZN, 384 l.    https://www.emag.ro/combina-frigorifica-lg-384-l-clasa-a-no-frost-compresor-digital-inverter-display-extern-h-203-cm-gri-gbp32dskzn/pd/DM8R8QBBM/?X-Search-Id=4d8cde908690658d5802&X-Product-Id=5726717&X-Search-Page=1&X-Search-Position=8&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

3. Combina frigorifica GORENJE RK6192AAP4, FrostLess, 324 l, H 185 cm, Clasa A++       https://altex.ro/combina-frigorifica-gorenje-rk6192ard4-frostless-324-l-h-185-cm-clasa-a-rosu/cpd/CBFRK6192ARD4/

4. Frigider cu 2 usi Liebherr CTP 3316, 307 L, SmartFrost, Display, Control taste, Iluminare interioara LED, Sertar legume, H 176.1 cm, A++    https://www.ideall.ro/magazin-frigidere/liebherr/Frigider-cu-2-usi-Liebherr-CTP-3316--202258

5. Frigider cu doua usi Beko RDSA290M20XP, 284 l, A+, H 162 cm, Inox Look    https://www.ideall.ro/magazin-frigidere/beko/Frigider-cu-doua-usi-Beko-RDSA290M20XP--122458

Multumesc 

Buna

De fapt toate sunt produse la Gaesti.Mare lucru sa gasesti un frigider produs in alta parte.

Era chiar un documentar pe Discovery referitor la asta.

Eu am un Arctic cumparat in 2009,cel mai"mare" la acea ora.S-a defectat la 2 saptamani

dupa ce a iesit din garantie.Termostatul(electromecanic).Dupa ce am cumparat unul"compatibil'

cu 25 lei,am constatat ca nu e chiar compatibil(avea sonda mai scurta cu 30cm si frigiderul functiona incontinuu,fara sa se opreasca).

Am cumparat unul original cu 70 lei.De atunci functioneaza ireprosabil.Ba chiar pot spune ca raceste prea tare.Este pus pe minim,dar

temperatura din interior este foarte scazuta,spre 0g.

Referitor la schimbarea tubulaturii defecte(exterior-interior),un cunoscut face treaba asta.Trece de pe Al pe Cu.La exterior cum spunea

un coleg de forum nu sunt probleme,la interior insa crapa tubulatura respectiva.Si eu m-am gandit la un moment dat"daca am probleme

trec pe Cu".Acum pare imposibil,nu stiu daca merita investitia.Din cauza carcasei.Am deja zone de rugina.Sunt aproape imposibil de reconditionat.

Daca stie cineva cum se pot reconditiona zonele ruginite m-as bucura daca mi-ar da o idee.

Oricum combina are deja 11 ani,va mai functiona o perioada(nu stiu cat).

Spor tuturor.

Alex 

Link spre comentariu

Privitor la combina frigorifica recomand Samsung cu motor inverter.Am de 2 ani.Functioneaza impecabil.Raceste f bine.Nu mai retin modelul.

Privitor curatire rugina la modele vechi.Corect ar fi smirgheluire ,degresare si apoi grunduire.

E si varianta cu solutie decapanta tip Deruginol,spalare zona cu apa cu putin bicarbonat sodiu,clatire apa curata,uscare,grunduire.Deoarece se lucreaza cu suprafete dispuse vertical ar fi bine sa se ingroase Deruginolul.Pe incercate formarea unei paste cu adaos faina.

Nu stiu daca s-ar putea realiza o pasta cu faina si acid clorhidric.Oricum si in cazul asta respectat pasii de la Deruginol.

Important sa nu ramana resturi acid pe suprafata tratata ca va coroda sub grund.

Eu am curatat un Arctic cu smirghel si l-am grunduit.M-a tinut chestia pana si-a dat duhul compresorul.Peste 10 ani!

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Se poate curăţa rugina grosieră cu şmirghel şi apoi se dă cu soluţie Nigrin ce se găseşte la Dedeman. Soluţia este de fapt acid fosforic diluat, acesta atacă oxidul de fier din rugină şi-l transformă într-un compus stabil, oprind oxidarea ulterioară.Se poate pensula şi cu Coca Cola, fiindcă şi asta conţine acid fosforic, se poate observa după o zi că rugina este estompată pe zonele tratate...

Link spre comentariu

Corect validae.Cand am avut acid fosforic decapam cu el.Lasa si o pelicula de fosfat pe suprafata ce nu corodeaza ulterior.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna ziua! Am ales combina frigorifica BOSCH KGF39SW45 NOFROST .  Arata si la exterior si la interior absolut fenomenal de frumos. Toate materialele de calitate, ce e din plastic in interior se simte si arata a calitate. Usile au amortizoare si ca la portierele masinilor mai scumpe: daca le impingi pana intr-un anumit punct, dup-aia se inchid usor singure. Este silentios, a racit destul de repede de cand l-am pus in priza. Foarte incapator si cu multe sertare. Recomand cu incredere!

tn-33be9b90ca8b90059b62b12024d61d1e.jpg

Editat de validae
Link spre comentariu

As ruga un moderator sa șteargă link-ul și sa posteze în schimb doar 1-2 poze și modelul. 

Ar fi mai corect asa.

Și eu am tot de la același producător de mai mulți ani dar a fost mult mai ieftin și are și doua motoare. 

Link spre comentariu

Ai meu au Bosch cu doua motoare ( radiatorul din spate este in exterior ca la frigiderele clasice ). Nu a avut nicio problema in 10 ani decat cu un bec care s-a ars ( modelul asta are 2 becuri in interior ).

Mai sunt la moda frigiderele cu doua compresoare? 

Link spre comentariu

Nu-i frumos ce e frumos ci-i frumos ce-mi place mie. 

Ce ma interesează pe mine moda? 

Acum sint la moda mașinile cu motor mic, sub un litru. Atunci înseamnă că și eu trebuie să-mi iau mașină cu motor de trotineta? Tu asa ți-ai cumpăra? 

Link spre comentariu

E mai economic la fabricat pt ca la consum nu are importanta, chiar e mai bine pt motoare - anduranta mai mare din cauza uzurii mai mici. 

Ps am văzut ca ai modificat și postarea reclama. Poți șterge și postarea mea unde rugam sa fie modificat postul cit și acest comentariu suplimentar. Merci! 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
La 24.07.2020 la 12:33, Eu_A a spus:

Buna ziua! Am ales combina frigorifica .....Recomand cu incredere!

Dumneata ti-ai facut cont pe un forum de electronice doar pentru a recomnda marca sau produsul X ?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Eu ma documentez acum sa imi cumpar un frigider combinat. Cred ca majoritatea modelelor de la un anumit nivel in sus au inverter deci nu mai e un criteriu.

Am o simpatie mai mare pentru modelele coreene, caci ofera in general (pentru orice produs, nu numai pentru frigidere) o calitate buna la un pret competitiv.

Ma tenteaza sa aleg un model cu compresor liniar. Sunt garantate 10 ani dar sunt convins ca va tine destul, practic si frigiderul de acum (o marca oarecare, cel mai ieftin posibil) are vreo 15 ani si inca merge. In plus, am o simpatie pentru inovatiile tehnologice si l-as alege si pentru asta. (nu ca o fi vreo revolutie dar nu inteleg de ce altii nu au facut acest lucru mai demult ).

La o vizita prin magazine, la aceeasi categorie de pret, nu am remarcat diferente mari intre diverse marci, deci cred ca e mai importanta totusi categoria de pret. Eu nu am de gand sa cheltui prea mult caci nici pretentii exagerate nu cred ca am... modelul care imi place este LG GBP61DSPFN, costa vreo 550€.

Nu ma intereseaza displayuri, dispenser pentru apa rece sau functii speciale.

Aveti vreo informatie in legatura cu aceste compresoare liniare, in ce priveste in special zgomotul ? Alte probleme ?

Ma intereseaza in primul rand ca frigiderul sa fie cat mai silentios.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări