Vizitator gabriella Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 (editat) Buna,mie la total no frost LG mi-a ,,crapat,,interiorul frigiderului dupa 10 luni de la achizitie. Stie cineva ce se intampla? Buna tuturor! Azi (30.10 2015) mi-au transmis cei de la LG ca-mi schimba combina frigorifica. Firma serioasa! Sunt incantata si nu speram asa ceva. Multa sanatate tuturor! Editat Octombrie 30, 2015 de gabriella Link spre comentariu
Vizitator popflorincozmin Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 (editat) Nu stiu cat de normal este sau nu condensul din interiorul frigiderului, insa inainte de a cumpara frigiderul asta Liebherr, am avut un Samnsung vechi de vreo 15 ani insa acesta nu a facut niciun pic de condes si mergea ok. L-am schimbat pt ca aveam nevoie de un frigider mai mare si cu un consum scazut de energie electrica. Editat Octombrie 31, 2015 de popflorincozmin Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Eu am o combina frigorifica Liebherr (cumparata destul de recent) si o combina frigorifica Whirlpool (cumparata cu cativa ani in urma). Oricand as avea curajul sa cumpar din nou o combina Whirlpool, deoarece majoritatea rudelor si prietenilor mei au combine Whirlpool si toti sunt multumiti, nu au avut probleme. Despre Bosch un prieten de la service mi-a spus sa nu iau in niciun caz ca nu sunt fiabile, nici cele "Made in Germany", deci cele "Made in Turkey" nici atat. In ambele variante sunt folosite componente chinezesti, doar ca la cele asamblate in Germania testarea este un pic mai riguroasa si pretul mai ridicat. In schimb la Liebherr majoritatea componentelor provin din Germania / Austria si combinele sunt fabricate acolo, deci se justifica pretul ridicat. Îhîm...da...cum sa nu...Jiaxipera Ltd. acolo e fabricat Liebherr)mi+a sosit azi frigiderul Liebherr comandat de black friday).CHINA, my baby boy, CHINA! Dar arata bine si pare destul de calitativ. http://en.jiaxipera.net/main.html Io v-am spus ca nu are cum sa fie fabricat in Germania, era si absurd, dar domniile voastre- batman, batman. Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Acum este o poveste si cu china ,de exemplu ia un mouse Logitech ,e facut in china si altul oarecare ,desfa-l si vezi diferenta ,am apucat sa vad agregate de conditionare Fujitsu made in Japan si peste citiva ani made in RPC ei bine erau indentice ,multi au plecat cu fabrica in spinare+ inginerii in china ,unde costurile sint mult mai mici si fabrica acelasi produs la aceiasi calitate.Acum daca daca esti convins ca nu e bun poti sa-l returnezi. 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Nu prea mai conteaza unde sunt fabricate, conteaza tehnologia utilizata si costurile de productie pe care este dispus producatorul sa le suporte, adica sa nu fie prea lacom la profit. Diferenta intre un mouse Logitech si alt mouse e enorma, cumparati un mouse wireless, la Logitech veti constata ca merge fara gres, nu necesita nici un driver, tine bateria AA un an jumatate, la alt mouse wireless numai batai de cap, si tine bateria 2 saptamani. Nu se compara. Iar diferenta de pret intre cei doi soareci e nesemnificativa. Ambii fabricati in China. Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Nu stiu cat de normal este sau nu condensul din interiorul frigiderului, insa inainte de a cumpara frigiderul asta Liebherr, am avut un Samnsung vechi de vreo 15 ani insa acesta nu a facut niciun pic de condes si mergea ok. L-am schimbat pt ca aveam nevoie de un frigider mai mare si cu un consum scazut de energie electrica. Asta este consecinta cresteri nivelului de trai!! Acum,daca lasam gluma deoparte,eu am la tara un frigider.."antic" ...ceva de de genul"Fram"(este vorba de Bunicul Fram ,fabricat in 197..toamna! Merge impecabil,(tinand cont de varsta)si caracteristicile specifice modelului! Singura problema majora,este ca ..daca vreau sa-l mut din loc,tablaria este cam ruginita!(este cam copt,pericol de dezintegrare,)! Intrebare: Dupa atatia ani de functionare(desigur cu niste pauze),n-ar trebui schimbat uleiul din compresor? Deocamdata,nu are pierderi de freon,asa ca ..? Link spre comentariu
belasajgo Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Îhîm...da...cum sa nu...Jiaxipera Ltd. acolo e fabricat Liebherr)mi+a sosit azi frigiderul Liebherr comandat de black friday).CHINA, my baby boy, CHINA! Dar arata bine si pare destul de calitativ. Io v-am spus ca nu are cum sa fie fabricat in Germania, era si absurd, dar domniile voastre- batman, batman. Liebherr-urile fabricate acum cativa ani inca erau cu piese din Europa. Acum cativa ani am cumparat in Germania un frigider Liebherr de dimensiuni mai mici, in ala nu s-a gasit nimic din China. Nici in combina mea frigorifica ce am cumparat in ultimii ani in Romania, nu sunt piese chinezesti. In careva discutie am scris insa si eu, ca nu stiu cati ani va mai rezista Liebherr asa ... deci deduc ca si ei au trecut deja la piese provenite din tari unde munca este mai ieftina. Liebherr produce deja de mai multi ani in Malaezia unele frigidere si congelatoare "industriale" destinate firmelor si restaurantelor. Insa la frigiderele si combinele frigorifice de uz casnic piesele proveneau toate din fabrici europene. De trei ani nu mai sunt in contact cu prietenii ingineri care lucrau la Liebherr in Germania, deci de atunci incoace a aparut schimbarea pe la ei. @Spitfire: Ce model este frigiderul si cat a costat? Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Pai daca este gen Fram, sau chiar Fram, nu are nici un freon, are amoniac, e frigider cu absorbtie, cu rezistenta de incalzire in loc de motor. Oricum, chiar si cu motor, i-a cam trecut vremea... Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 (editat) Aveti dreptate! Frigiderele Fram "antice" erau cu amoniac,rezistenta de 125 W(150 de W),dar daca te culcai cu el in camera,era liniste si ..berea rece! ! Acum ceva zeci de ani am avut unul,cand sa stricat termostatul,eram nevoit sa-l tot scot din priza! Era dificil,va dati seama...daca mergea non-stop,ingheta tot...daca uitam sa-l cuplez ..ce sa mai zic! PS.Stiti undeva unde gasesc un frigider SILENTIOS?(adica fara compresor..)? Editat Noiembrie 23, 2015 de morocanosul Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 dar daca te culcai cu el in camera,era liniste si ..berea rece! Dcaa va culcati cu "Fram" in camera, nu berea va fi rece, ci probabil...Dvs. Stiu concret un caz, in martie 1990, in cartierul "Bucurestii Noi", o vecina isi plangea baiatul care s-a dus la ceruri din cauza unui "Fram" care, peste noapte, a scapat tot amoniacul din el. Gasiti frigider absolut silentios, bazat pe elemente Peltier, la cca. 100 euro. Incap vreo 6 cutii de bere in el. exista si mai mari, gen lada frigorifica auto. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2015 Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 (editat) Am luat si eu un Liebherr acu vreo doua luni, dupa ce Arcticul a capotat de 4 ori in 3 ani. Compresor austriac, combina in sine fabricata in Bulgaria. Deocamdata impecabil. Garantie 6 ani... Editat Noiembrie 26, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Aveti dreptate! Frigiderele Fram "antice" erau cu amoniac,rezistenta de 125 W(150 de W),dar daca te culcai cu el in camera,era liniste si ..berea rece! ! O antichitate din asta am gasit undeva prin zona Durau,la o casa/cabana de vacanta.Avea langa, o butelie de aragaz si in spate in locul rezistentei,un "bec" de gaz,care ardea ca flacara olimpica,zi si noapte,numai cat sa simuleze caldura de la rezistenta.Era ideal mai ales ca locul nu era bransat la curent,si berea totusi trebuia tinuta la rece... Link spre comentariu
lepetir Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Trebuie sa iau o decizie in privinta achizitiei unei combine sau frigider cu 2 usi. Liebherr am renuntat din 2 motive: pretul si productia. In vara am cumparat on line un congelator Liebherr, produs in Bulgaria si echipat cu agregat Jiaxipera. Arata bine, functioneaza silentios, 4 ani garantie dar pret mai mult decat dublu fata de medie....Ariston-Hotpoint no frost de 4 ani, a trebuit de 2 ori desfacut compartimentul in care este vaporizatorul pentru desfundare canal de scurgere obturat cu gheata ( degrivajul functioneaza si oricum n-am avut rabdare sa-l las oprit 2-3 zile). In concluzie: Samsung sau LG no frost cu agregat cu tehnologie inverter ( LG cu compresorul liniar ). LG-ul mai bine compartimentat, Samsung-ul mai laudat. Inca o parere nu-mi strica......Multam' Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 din punctul meu de vedere , samsung si lg = niste panarame la capitolul frigidere / combine frigorifice . decit sa aveti regrete ulterioare , mai bine procedati dvs inginereste . cititi postarile #108 si respectiv #113 si actionati ca atare ... Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Samsung sau LG no frost cu agregat cu tehnologie inverter ( LG cu compresorul liniar ). Daca e adevarat, alea bat tot! Sa moara nostalgicii "Arctic-ului" ingalbenit si ruginit de ciuda! Probabil LG e si mai al naibii decat Samsung, zic asta, gandindu-ma la performantele masinilor de spalat LG Direct Drive... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum