Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frecventmetru - capacimetru si generator de functii cu TTL

jean

Postări Recomandate

Recomand acest aparat celor care mai detin circuite integrate de tip TTL si doresc sa faca ceva util cu ele in loc sa le arunce, si celor care mai au timp si chef sa mestereasca ceva util.

Cu mult timp in urma am facut un frecventmetru - capacimetru cu circuite integrate de tip TTL din revista Tehnium nr. 2/1988 pag.14, de care am fost foarte multumit cum functioneaza. In aceasi cutie am montat si un generator de functii, semnal dreptunghiular,sinusoidal sau triunghiular, pana la 1Mhz. Un formator de semnal cu impedanta de intrare de 1Mohm si sensibilitatea de 150 mV si sura de alimentare. Vezi poza atasata. Daca intereseaza pe cineva, mai multe gasiti aici:

http://dfi57.blogspot.com/2011/01/frecv ... rator.html

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• jean

2

• blazeu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ai folosit afisoare Nixie?Trafo retea e sub placa frecventmetrului?Ma batea un gand sa-mi fac si eu un asemenea agregat, in principal pentru a masura inductante (ca frecvente mai putin vad perspective de a masura direct)Niscaiva piese mai am, dar timpul ma omoara (si mi-e si cam lene?)Toata admiratia pentru entuziasmul tineretii!!

Link spre comentariu

Ai folosit afisoare Nixie?Trafo retea e sub placa frecventmetrului?Ma batea un gand sa-mi fac si eu un asemenea agregat, in principal pentru a masura inductante (ca frecvente mai putin vad perspective de a masura direct)

Am folosit aflsaje cu sapte sgmente cu LED. Transformatorul de retea nu este sub paca de baza, este in partea dreapta in spatele generatorului de functii, sub placa este baza de timp.Nu masoara inductante, numai fecvente, capacitati si eventual tensiuni.O zi buna.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări