Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pista(calbaj) masa intrare audio arsa

mitidj2008

Postări Recomandate

Salut.am un procesor/crossover de la dbx driverack 260

si pana asera mergea totu ok.

il folosesc asa: are intrari balansate. am 2 fire CANON to JACK 6.3mm si apoi o reducite JACK to RCA ce merg la un mic mixer de DJ.

deci pini pe canon 1 si 3 sant in comun pusi ce merg pe masa RCA

din pc se duce sonoru in mixer.

asera ascultam muzica de la pc. si cand am scos jacku din pc a inceput sa bazae. avand volumu la minim.

si nu italegeam dc tot bazae.

azi am incercat sa pun mana pe minusu de la rca si tot imi bazaia. daca nu folseam redcuita nu. puneam mana pe minus de la jacku mare si nu baza. cum foloseam reductia iara bazaia.

deci cat imi mergea cu computeru nu bazaia ca isi facea masa prin computer.

acum stau si ma intreb dc sa se fii ars acele calblaje ce duc PIN 1 la masa, cuprins carcasa procesorului.

am incercat cu testeru pe diode/buzzer si daca pun pe carcasa si pe pin 1 de la iesiri aste ok. la acele 2 intrai am gasit ca sant arse. si multimetru nu bazae.

cine zice ca sar fii creat bucla de masa.

cred ca intre pc si masa procesorului. foarte ciudat.

de auzit se aude sonoru. sper sa nu fii ars si minusu de la intrare pin 3 ce se duce in oamp.

dupa cum sa aras ar fii trecut un curent destul de mare

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitidj2008

5

• djdansmart

2

• Stefan

1

N-am prea inteles mare lucru din exprimarea ta..te inteleg ca esti in italia..dar chiar asa ai uitat romana??Problema insa poate fi de la faptul ca la pc-ul tau nu folosesti impamantare (nul de protectie) si ai avut ceva scapari de tensiune pe masa (carcasa) pc-ului!Refa traseele si verifica ce e cu impamantarea sursei de la pc..

Link spre comentariu

nu am rabdare sa scriu. ma enerveazaare inpamamntare absolut orice. aparat am in priza numai ca cutia cu componente rack(procesor,cdplayer,mixer,amlifuri)o scoteam di priza. ramanea acoperita de inpamantare prin firu audio din pc si cand am bagat perta de rack in priza atunci cred ca a sarit. sa provocat o descarcare si pistele au cedat.

Link spre comentariu

uitati cum am

Posted Image

in poza priza aia din spre dreapta este ce care vine din perete cu care alimentez pc,si alte dipozotive

priza, de la centru pozei, cu cele 3 stechere(negre) bagate alimenteaza rack-ul. 2 amplifuri crossoveru si mixerul dar nu era bagat(are un simplu transofrmator patrat.).

e daca vedeti este un stecher care e scos de sta pe prima priza. eu cu ala alimetam racku. deci cand il scoteam diparte si neutru,faza si inpamantare. doar ca firu audio ramand in pc facea de inpamantre pentru tot.

dupa cum vedeti la prize si la unele stechere au 3 gauri/contacti. ala cetral la italieni este inpamnatrea. aceas ca la shucko laterale.

eu cred ca in momentu cand am bagat in priza sa creat o scurgere mare de curent si sa descarcat pe cel mai slab punt ci pe crossover. daca mixeru avea sursa in el si avea si inpamnare sau sai fii facut eu inpamaatre nu se mai intappla asa ceva. si pe crossover aveam butonul GROUND LIFT neactivat. deci PIN1 era pe masa. ala se foloseste numa cand se aud bazaeli creat de conectia gresita sau daca 2 apara au inpamnare si se genereaza LOOP prin fire ca prin urmare sa se auda cei 50Hz din retea pe partea audio.

Link spre comentariu

In lantul audio (putere,mixer,crossover,cd player etc) este obligatoriu sa ai impamantare separata! nu cumn zici tu prin firul audio..nush ce aparat nu avea ground lift conectat..etc! Degeaba ne arati tu acolo prizele cu stecherele..daca priza generala nu are impamantare (poate) Verifica cu un AMC daca ai impamantare..sau cu un creion de tensiune daca ai ceva scurgeri de tens pe carcasa PC-ului..pe carcasa puterii,a crossowerului..etc! In mod sigur au fost scurgeri de tensiune si s-a dus exact prin traseul de masa de la crossover!

Link spre comentariu

am inpamantare peste tot. habar nu am ce o fii fost dar asta e :jytuiyu am sa fac niste traseuri mai ok sa nu mai sara si ca sa fiu mai sigur am sa pun inpamntare la aparatele care nu au din fabrica ce speranta ca nnu se vor aude paraziticum era acel mixer ce ave traf exterior si carcasa nu avea scurgere

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări