THOMAS Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Sunt amplificatoare de intrument,de voci,.... si fiecare are un transformator de iesire absolut personalizat si spun asta in cunostinta de cauza,chiar acasa am trei astfel de amplificatoare (DINACORD EMINENT,DINACORD EMINENT 2,DINACORD EMINENT 2T),le pastrez pentru colectie dar credeti-ma ,muzica redata pe ele......cam lasa de dorit (!!!!!).D-le Lazaroiu, avand si testand acasa aceste amplificatoare sunt convins ca aprecierea dvs referitoare la sunetul lor este corecta. Eu am ascultat un Dynacord Eminent original, suna excelent insa ... chiar "pe orchestra" , nu am avut ocazia sa-l testez in conditii de HI-FI.Dar cred ca schema e usor de "tunat" si pentru HI-FI, simpla schimbare a condensatorilor de cuplaj (10nF/Rg 1M intre preamplif si defazor e ridicol !) combinata cu un curent bias mai marisor la finale, totul combinat cu un traf de iesire redimensionat, pot face minuni.Foarte corect ati spus dv. aici.Doua dintre cele trei DINACORD pe care le am,adica EMINENT si EMINENT2 sunt BASOLUT originale,nu au nimic schimbat si nici defecte nu au fost vreodata.Amandoua sunt aduse din Austria si se pare ca au "cantat" pe undeva prin baruri,ma rog...,nu asta voiam sa spun ci faptul ca acum doi ani am mai gasit un sasiu incomplet de DINACORD EMINENT de 30/50W,fara transformator de iesire cu PCB spart....,am gasit miezuri nemtesti M102a si mi-am construit transformatoarele si PCB-ul dar doar pentru un simplu etaj final dupa schema originala urmarind in mare parte modificarile propuse si de dv. mai sus si intr-adevar sunetul este superb dar......dar nu mai este DINACORD. OT-ul din DINACORD EMINENT are Raa=3,4K,cel de EMINENT 2 si 2T are Raa=10K (Ua=800V!!!!),iar pentru cel modificat de mine special pentru auditii am ajuns la concluzia ca Raa=6K la o tensiune anodica de 480V si Ug2=420V este cea mai buna adaptare pentru 2XEL34,puterea este "infernala" cu 5% distorsiuni se obtin pe rezistenta de sarcina peste 50W (!!!!) iar sinusoida incepe sa se deformeze pe la 60W,banda de frecvente la 35W este absolut dreapta intre 22Hz si 35Khz. Schema pe care doreste sa o realizeze este foarte buna insa pentru a obtine rezultate foarte bune,mai ales ca incepator ar cam trebui "asistenta" unuia cu ceva experienta sau o fff. mare atentie,GU50 este o lampa un pic mai dificila mai ales in ceea ce priveste tensiunea Ug2,au fost discutii foarte multe pe acest forum referitor la GU50.O propunere eleganta este si cea a lui ,tinand cont ca tuburile folosite sunt ieftine si cu performante audio recunoscute. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum