Vizitator ionita nicusor Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Da acum cum se manifesta? Oare nu ti s-a descarcat bateria? Ce-ti propune "miticamy" se poate rezolv asimplu cu un mic releu de 12v cu 2 randuri de contacte ( normal deschise). Ca in poza.De ce nu vrei sa respecti schema lui "grivitarosie" ?jur ca am facut schema d-lui "grivitarosie" de nenumarate ori. triacul imi da 1,2 V, doar cat timp intra in poarta 1,2V .Stiu ca apoi am sucit ceva la el si imi scotea exact 8,8 v (cat are bateria acum) minus 1,3 v adica 7,5 V. Link spre comentariu
GriRo Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 trebuie sa mearga, hai sa le luam pe rand, step by step:1- alimentam soneria la 9V, daca functioneaza, trecem mai departe ->2- pe firul de minus inseriem BT136, pin1 la minus, iar pin2 la sonerie ->3- daca faci scurt intre pin1 si pin2, soneria "suna" (corect?) ->4- inseriem cu sursa de 1,2V un rezistor de 100-150 ohm (pe fir + de exemplu), si ne conectam cu minusul in pin1, iar cu plusul in pin3.Daca nu functioneaza, incearca pt scurt timp sa dai + in pin3 direct fara rezistenta.Asteptam rezultate! (ai voltmetru?)PS - aici nu suntem dl., sir, sau nea... ; suntem prieteni, de diferite varste, si ne respectam intre noi (indiferent de varsta sau de bagajul cunostintelor!) Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Daca tot am intervenit sa raspund ce am vrut sa spun cu comanda triacului:la pagina 4 a doc.STF4A60sant 3 scheme de test unde sant variantele de polarizari. Link spre comentariu
Vizitator ionita nicusor Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 am rezolvat-o! circuitul era bun inca de la inceput. piesele la fel de bune. problema era ca soneria nu lua suficient curent pentru a mentine triacul activat. am montat in paralel si un bec de 9 volti si functioneaza fara probleme. multumesc tuturor celor care au intervenit si m-au ajutat sa inteleg mai bine cateva din bazele electronicii. Link spre comentariu
Relav Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Felicitari. Da nu ne-ai spus de fapt ce sonerie ai tu. Sunt curios. Link spre comentariu
Vizitator ionita nicusor Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 o sonerie luata din piata, dar care "tipa" foarte tare. initial am vrut sa vad daca o pot activa cu o baterie de 1,2 V. auzisem ca se poate. apoi am cautat sa ii gasesc o utilitate. i-am gasit, numai ca a trebuit sa ii fac si circuitul. nu imi iesea si ma incapatanam sa o fac, cu fiecare zi ce trecea. devenise obsesie. acum ca am rezolvat-o am un sentiment de implinire ca mi-a iesit. dar numai datorita voua. multumesc inca odata Link spre comentariu
Relav Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Ne-ai indus in eroare pe cei mai multi . Sigur acea sonerie este de fapt un montaj electronic cu un traductor piezoceramic pe post de difuzor. Daca ne spuneai asta de la inceput se rezolva mult mai repede toata problema. Link spre comentariu
GriRo Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 am rezolvat-o! circuitul era bun inca de la inceput. piesele la fel de bune. problema era ca soneria nu lua suficient curent pentru a mentine triacul activat. am montat in paralel si un bec de 9 volti si functioneaza fara probleme. multumesc tuturor celor care au intervenit si m-au ajutat sa inteleg mai bine cateva din bazele electronicii.pe viitor, cand te mai apuci de astfel de proiecte, uite un loc unde poti studia si intelege ceea ce faci:http://www.circuiteelectrice.ro/electronica-analogica/fizica-semiconductorilor/tiristorul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum