Vizitator Konali Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Va salut. Am si eu o nelamurire. Cum se face reglajul volumului la sistemele 5.1? Doresc sa construiesc un sistem din 5 amplificatoare pe TDA2050 si unul pe TDA7294, dar nu stiu cum dintr-o intrare stereo sa duc semnal pentru celelalte intrari si sa reglez volumul pentru toti satelitii.Multumesc. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 o varianta: http://diyaudioprojects.com/Solid/DIY-L ... ttenuator/ Iei mai multe leduri in serie alimentate din aceeasi sursa de curent. Cand variezi curentul de la sursa variezi curentul prin fiecare led=> atenuezi fiecare intrare din rezistorul fotosensibil. mutat la accesorii Link spre comentariu
Vizitator Konali Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Multumesc pentru raspuns. Dar asta ma ajuta cu reglajul volumului? ca nu prea inteleg cum sunt cu schemele plus ca acele piese nu stiu daca se gasesc la noi. Din ce am mai auzit la anumite sisteme 5.1 se foloseste un integrat pentru volum dar mai departe nu mai am idei. :cry: Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 vrei sa ai volum independent pentru fiecare canal, sau volum universal (gen sistemele genius 5.1)?.....daca este a 2 versiune si se foloseste un filtru activ pentru a "impartii" frecventele nu-ti trebuie decat un potentiometru stereo montat inaintea filtrului....eu asa am facut la un sistem 2.1 Link spre comentariu
Vizitator Konali Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Doresc volum universal ca la sistemele Genius si celelalte de pe piata. Daca imi puteti recomanda o schema pentru filtru activ pentru acel sistem. Tin sa amintesc ca sistemul va fi compus din 5 amplificatoare pentru 5 sateliti cu TDA 2050 ce le voi cumpara si un amplificator pentru subwoofer pe TDA 7294. La sistem voi adauga un egalizator si un corector de ton pe 3 benzi, un vumetru si eventual un selector audio. Link spre comentariu
spinach Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Sa nu confundam notiunea de volum cu notiunea de fabricare semnal 5.1 . privind volumul , pot sa te sfatuesc concret asa : cu un buton sa le comanzi pe toate . Cel mai simplu , este sa pui 3 potentiometre in linie . daca nu iti place treaba mecanica , poti sa o faci electronic , adica un singur potentiometru care va alimenta cu tensiune continua variabila , circuite capabile sa poata oferii acesta functie ; de exemplu TDA1524A poate oferi volum , bass , treble , pentru 2 canale ; pui 3 circuite . Poate sint mai nou circuite speciale pentru 6 canale la un loc . cauta cu nea gogu. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Uite cum arata un sistem 5.1 "de fabrica" http://elektrotanya.com/genius_sw_5.1_s ... nload.html Link spre comentariu
spinach Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Nu cred ca l-ai lamurit prea tare cu schema asta . Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Se mai gasesc si altele http://www.google.ro/#hl=ro&biw=1273&bi ... 5439cbbe7d Link spre comentariu
Vizitator Konali Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Multumesc mult @Remus68. De indata ce o sa ma apuc de asta o sa revin si cu poze si cu tot si sper sa imi iasa:D.Toata stima. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 M-am lovit si eu de reglarea volumului la un sitem 5.1 pe care vreau sa-l construiesc.Am cautat pe net si am dat de integratu asta: TDA8196.Are controlul volumului in tensiune continua cat si comutator intre 2 surse de semnal.Ma gandeam sa folosesc 6 integrate atat pentru controlul volumului cat si pentru comutarea dintre stereo si 5.1.Voi ce ziceti, merita sa-mi bat capul cu el? Link spre comentariu
spinach Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Se gasesc circuitele in mod uzual ? Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Cred ca da. Eu le-am gasit la un magazin online de piese. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum