Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CB in AM ?

Vizitator Komissar

Postări Recomandate

Vizitator Komissar

Salutare,

Am o statie radio CB Midland cu 40 de canale, model mai vechi, insa este numai in AM. Model 77/800 fabricat in 1982.

Se mai foloseste de catre publicul larg AM-ul in Romania pt. CB ?

Ma refer in primul rand la utilizarile "rutiere", de catre automobilisti, camionagii, etc ?

Am o masina veche si m-ar interesa sa instalez statia, ca "accesoriu" de bord dar nu vreau sa stea de bibelou, vreau sa o pot folosi la nevoie .

(asta e masina http://img638.imageshack.us/img638/6972/t3c1.jpg )

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yo4You

2

• yo8rqp

2

• yo3ihg

1

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Am si eu o pocnitoare din asta si as vrea sa o trec in FM ca e doar AM. Are cineva o schema sa nu o fac praf tot testand?Mersi!73 de yo3hjv

Pocnitorile raman pocnitori... Stapaneste-o sanatos . Nu se justifica o asemenea modificare...e mai ieftin sa cumperi una noua , cu FM .Daca esti zgarcit , poti cauta statii second hand .
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu vindeti pocnitoarea???Eu am modificat vreo 4 statii pana acuma.Totusi pe bobina oscilatorului se monteaza un condensator de 2.7pf-4.7pf in serie cu condensatorul acesta se pun doua BB139 paralel catre masa, se inseriaza cu un rezistor de 47Kilo ohm si se da semnal de la un microfon electret.Pe lantul de receptie se modifica detectia cu doua diode germaniu si un filtru pe 455khz, sau mai simplu cu un circuit specializat TBA120S se face un demodulator FM.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări