Vizitator Komissar Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Salutare, Am o statie radio CB Midland cu 40 de canale, model mai vechi, insa este numai in AM. Model 77/800 fabricat in 1982. Se mai foloseste de catre publicul larg AM-ul in Romania pt. CB ? Ma refer in primul rand la utilizarile "rutiere", de catre automobilisti, camionagii, etc ? Am o masina veche si m-ar interesa sa instalez statia, ca "accesoriu" de bord dar nu vreau sa stea de bibelou, vreau sa o pot folosi la nevoie . (asta e masina http://img638.imageshack.us/img638/6972/t3c1.jpg ) Link spre comentariu
yo8rqp Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 De ce nu incercati www.cbradio.ro ? Link spre comentariu
yo8rqp Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Stau si ma-ntreb:de ce utilizatorii CB cer sfatul radioamatorilor pe un forum cu specific RADIOAMATORICESC,si nu se intampla si viceversa? Link spre comentariu
yo3ihg Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 la noi in tara AM nu se mai foloseste, pt info trafic FM, pt amatori USB. Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Eu am modificat o statie din AM in FM nu este complicat deloc trebuie sa ai niste notiuni de radio. Link spre comentariu
Vizitator DonCarlos Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 (asta e masina http://img638.imageshack.us/img638/6972/t3c1.jpg )Draguta masina, aproape o adevarata piesa de colectie. Din pacate greu sa te prinda "200"-le, asadar si CB-ul e de prisos Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Nu neaparat, CB-ul adevarat este inainte de toate un mijloc de socializare. De altfel propagarea va creste in anii care vin, se vor face qso-uri interesante. Link spre comentariu
Vizitator aitzgergh Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Am si eu o pocnitoare din asta si as vrea sa o trec in FM ca e doar AM. Are cineva o schema sa nu o fac praf tot testand?Mersi!73 de yo3hjv Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Am si eu o pocnitoare din asta si as vrea sa o trec in FM ca e doar AM. Are cineva o schema sa nu o fac praf tot testand?Mersi!73 de yo3hjvPocnitorile raman pocnitori... Stapaneste-o sanatos . Nu se justifica o asemenea modificare...e mai ieftin sa cumperi una noua , cu FM .Daca esti zgarcit , poti cauta statii second hand . Link spre comentariu
Yo4You Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Nu vindeti pocnitoarea???Eu am modificat vreo 4 statii pana acuma.Totusi pe bobina oscilatorului se monteaza un condensator de 2.7pf-4.7pf in serie cu condensatorul acesta se pun doua BB139 paralel catre masa, se inseriaza cu un rezistor de 47Kilo ohm si se da semnal de la un microfon electret.Pe lantul de receptie se modifica detectia cu doua diode germaniu si un filtru pe 455khz, sau mai simplu cu un circuit specializat TBA120S se face un demodulator FM. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum