Ovidanie Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Ati mai vazut potentiometru bobinat logaritmic?? Am construit rapid, un alimentator pentru trenuletele de jucarie. Cerintele erau simple, cand potentiometrul este la mijlocul cursei tensiunea la iesirea alimentatorului trebuie sa fie zero. Cand potentiometrul este miscat stanga sau dreapta in jurul pozitiei mediane tensiunea la iesire trebuie sa fie pozitiva sau negativa, proportionala cu gradul de rotire. Cu potentiometrul din foto binenteles ca nu am reusit sa fac alimentatorul sa functioneze corect. Link spre comentariu
Relav Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Intradevar eu nu am mai vazut. Dar se pare ca asa e. Din poza se vede (sau ma insel?) ca diametrul sarmei (firului ) este tot mai subtire spre dreapta. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Daca scopul e sa faci un asa alimentator, probabil ca in zilele curente se face cu un circuit electronic si un potentiometru mic ordinar.Practic ai nevoie de un opamp, 2 traznsitoare(pe post de buffer pe iesire) si ceva discrete... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Asa arata si schema mea, un operational si doua tranzistoare complementare darlington. Prefer sa folosesc un potentiometru de calitate, in felul asta sunt sugur ca potentiometrul va rezista multi ani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum