Vizitator BuLa Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Salut, am un hyundai coupe 98.De ieri am inceput sa am "frumoasa problema" care se manifesta cam asa:Pozitia din partea stanga se aprinde mult mai slab decat cea din partea dreapta.Daca aprind farurile de ceata, cel din partea stanga se aprinde foarte slab, si in acelasi timp mi se aprinde si semnalizarea din aceasi parte (sta aprinsa in continuu)Daca aprind faza lunga, se stinge becul de pozitie si se aprinde semnalizarea din partea stanga (la fel, sta aprinsa in continuu)Daca aprind faza scurta cu xenonul montat, face ca stroboscopul. (vorbim de aceasi parte, stanga)Daca aprind faza scurta cu bec normal, se arde instant.Daca nu am bec pe faza scurta stanga, semnalizarea functioneaza perfect.Deci toate problemele de le-am zis mai sus, se manifesta numai la partea stanga fata. La partea dreapta nu e nicio problema, dar nici la partea stanga spate nu par probleme.Am verificat toate sigurantele, releul de semnalizare, becurile, desfacut panoul de lumini...totul pare ok, deci inclin sa cred ca e un scurt..numai ca mi se pare totul mult prea incurcat, pentru ca din cate vad fiecare merge prost in combinatie cu altceva..Aseara am avut si o problema care mi s-a parut "geniala"...Cand am claxonat, in loc sa claxoneze, a dat flashuri )..acum si-a revenit si nu mai face asa.Chiar am nevoie de ajutor, asa ca orice idee e binevenita.. Link spre comentariu
Relav Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 "Daca aprind faza scurta cu bec normal, se arde instant. " becul?Daca celelalte manifestari pot avea ca si cauza lipsa masa la soclurile becurilor asta cu arderea becului instantaneu nu prea poate fi posibila. Ori nu e bec la 12V ori ai tu in instalatie cel putin 16-17V ceea ce nu cred. S-ar arde si alte becuri daca ar fi supravoltate. Deci sigur ai lipsa masa la una din duliile becurilor. Link spre comentariu
Vizitator biginu Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 ) tare faza cu claxonul incearca sa vezi ce se intampla cu masa farului, firul de masa cand se oxideaza si nu mai face bine contact rezulta astfel de probleme , pozitia se aprinde mai slab pt ca e obligat sa isi ia minus printr-un alt bec si tot asa...ori incerci sa cureti mufa ori faci un strap peste mufa . spune-ne ce ai rezolvat dupa aia. bafta!scuze , am postat amandoi odata :P Link spre comentariu
Vizitator BuLa Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Multumesc, ati avut dreptate...am luat masa direct din baterie si merge perfect.Acum trebuie sa caut de unde vine problema, pentru ca nu as vrea sa fac carpeli, as vrea sa vad unde este firul acela intrerupt.Becul nu era ars, am vazut acum mai bine, doar ca nu are putere sa il aprinda. Link spre comentariu
Vizitator biginu Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 problema este clar intr-o mufa , ori pinul de masa este subdimensionat (ca in cazul logan, clio,laguna... renault in general )ori pur si simplu s-a oxidat din cauza umezelii. Link spre comentariu
Vizitator BuLa Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Nu am rezolvat nici pana acum...Am descoperit o noua problema: Si cand dau drumu la A/C intra in scurt semnalizarea cu proiectoarele.... Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Multumesc, ati avut dreptate...am luat masa direct din baterie si merge perfect.Acum trebuie sa caut de unde vine problema, pentru ca nu as vrea sa fac carpeli, as vrea sa vad unde este firul acela intrerupt.Becul nu era ars, am vazut acum mai bine, doar ca nu are putere sa il aprinda. Cel mai probabil oxidarea s-a produs chiar la conexiunea masei la soclul farului din cauza condensului.Pana vine caldura ,leaga un fir direct la sasiu.Minusul bateriei este la sasiu. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 i cand dau drumu la A/C intra in scurt semnalizarea cu proiectoarele....Verificati daca aveti contact bun la bornele bateriei, sa nu fie oxidate sau insuficient stranse. Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 i cand dau drumu la A/C intra in scurt semnalizarea cu proiectoarele....Verificati daca aveti contact bun la bornele bateriei, sa nu fie oxidate sau insuficient stranse.Noooooooo domnu Miron."Deci toate problemele de le-am zis mai sus, se manifesta numai la partea stanga fata. La partea dreapta nu e nicio problema."Daca erau bornele oxidate nu avea curent necesar nici la demaror. Link spre comentariu
Vizitator BuLa Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 nu e sigur de la borne, am tot umblat pe la baterie...Nu mai retin daca am zis, am si un subwoofer montat pe masina, dar am verificat toate traseele cablurilor si nu face scurt niciunde, tinand cont ca am cabluri destul de bunicele... Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Nu'i vorba de scurt, ci de contact inperfect Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum