Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PROBLEME CU STATIE SUNET

Vizitator valentinnr1

Postări Recomandate

Vizitator valentinnr1

bună ziua eu sunt Costy vreau ajutor si eu intr+o problemă cam delicată pt mine e vorba de condensatori de obicei am vasut din aceeia care cand ce defectează li se unflă tăbliţa în cap dar am o staţie si un condensator e defect si nu e unflat la tablita dar se aude problema e ca sunt cel puţin 20 condesatori pe staţie şi nul gasesc cum fac şi eu să verific condensatorii. multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LostCell

2

• adrianvmx

1

• maverik_ro

1

Vizitator valentinnr1

pai sunt nou pe sait si nu prea stiu sal folosesc inca ,iar cu condensatorul faza e ca se aude un fluierat ca si la cele unflete, deaia nu prae stiu sa-l repar, am nevoie sa ma ajute cineva.

Link spre comentariu

pai sunt nou pe sait si nu prea stiu sal folosesc inca ,iar cu condensatorul faza e ca se aude un fluierat ca si la cele unflete, deaia nu prae stiu sa-l repar, am nevoie sa ma ajute cineva.

nu vreau sa fiu rautacios dar stiu ca problema cu fluieratul condesatoarelor era decat la sursele in comutatie .. eu personal nu am vazut statie care sa fluiere condesatorul ... :ras: colegule ... vezi sa nu :ras: fluiere a paguba :ras:
Link spre comentariu
Vizitator biginu

sincer nu cred ca te poate ajuta nimeni pt ca nu prea se intelege care este defectul... mai bine mergi cu statia la un depanator sa nu faci mai multe belele.bafta!

Link spre comentariu

Poate este un amplificator cu sursa in comutatie si atunci "sfaraie" bobinele si trafurile prin el( de multe ori cand se cer informatii se dau detali despre echipament macar nume si serie)

Link spre comentariu
Vizitator valentinnr1

pai nu e vorba doar de statie e vorba si ca eu tre sa invat cum se masoara condensatorii si tranzistorii ca tre sa dau un atestat vara aceasta si singurele pe care nu stiu sa le masor sunt condensatorii si tranzistorii deaia vreau sa sa fac eu statia ca sa invat cum se masoara prostiile astea. Sa-mi spuna cineva regula de masurare a tranzistorilor si condensatorilor . va rog frumos :cry:

Link spre comentariu

Ce vrei sa masori la tranzistori?factoru de amplificare?da bobinele le stii masura?Banuiesc ca esti la ceva profil de electrotehnica.Chiar nu ai trecut pe la ore :bataie ?prin cls 9(sau a 10? ) la electrotehnica se invata puntea: -Wheatstone pentru masurarea rezistentelor,-Wien si pentru masurarea capacitatilor si a unghiului de pierderi la condensatoare-Maxwell si Hay pentru masurarea inductivitâtilor si a factorului de calitate la inductante.Si in a 10 la Electronica analogica explica in detaliu tranzistorul,cum afli terminalele,polarizare, calcul curenti,amplificare,cum circula electronii prin el,tipuri de tranzistori,.faine lectiile alea.Maistru zicea ca tranzistorul e ca un robinet.Banuiesc ca astea ar fi chestiunile care te-ar interesa pt un atestat.si evident in zilele noastre sunt aparate care le masora direct fara nici un efort din partea neuronilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări