Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

In Legatura cu niste tuburi de bass pt casa

strombi

Postări Recomandate

Salut as vrea sa va intreb daca aveti idee din ce sa fac un tub de bass.Am inteles ca tuburile de bass se fac pe strung din busteni prelucrati si slejuiti(dar nu am strung sau alt aparat de slefuire)Am mai citit pe alte forumuri ca unu isi facuse tuburi din teava ppr daia cu diametru mare pt canalizare.Dar ma gandesc ca poate se aude ca o cisma nu are o rezonanta buna la fel ca lemnu.Astept ideei din ce as putea sa imi fac tub. :d Daca nu gasesc solutii incerc tot cu ppr!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• strombi

5

• LUCI

2

• CBI

1

• mariobe

1

Top autori în acest subiect

Vizitator biginu

pai daca vrei neaparat cilindrica cea mai ieftina varianta este sa o cumperi , sunt unele site-uri care le vand si cu 100 lei cu tot cu difuzor!! evident ca sunt slabe dpdv al sunetului dar poti schimba difuzorul, sau poti lua unul sh ... nu are rost sa te apuci sa construesti tu un cilindru, te-ar costa prea mult!

Link spre comentariu

Luci crezi u ca sunetu nu difera ca intensitate la o incinta cilindrica de una paralelipipedica.Iti pun eu ca difera am incinta paralelipipedica pe masina ca asta am procurato usor un tovaras are tub de bass de aceasi putere si a lui se aude mai tare.

Link spre comentariu

sunt la fel difuzoarele si statiile si cd playerele eu i le-am montat ca am facut noi o combinatie a zis ca daca ii le montez pe ale lui ca le primise cadou el imi ea in timp si mie o statie si un tub sau o "cutie"de bass.Si dupa ceva timp mia luat o statie la fel ca a lui si o incinta paralelipipedica si le-am masurat cu decibel metru si a lui indica mai mult

Link spre comentariu

faza cu "tubul " de bas e regionalismeu sunt din bacau,acolo eram familiarizat cu TUN de bas,mutat de vreo 7 ani in oradea m-am lovit de TUB de bas ,probabil in oltenia o fi TANC de bas :)) si tot asa

Link spre comentariu

sunt la fel difuzoarele si statiile si cd playerele eu i le-am montat ca am facut noi o combinatie a zis ca daca ii le montez pe ale lui ca le primise cadou el imi ea in timp si mie o statie si un tub sau o "cutie"de bass.Si dupa ceva timp mia luat o statie la fel ca a lui si o incinta paralelipipedica si le-am masurat cu decibel metru si a lui indica mai mult

of topic: mai pune cate o virgula in fraza, ca-mi fug ochii ca trenul...

on topic: incintele au acelasi volum, umplutura, dimensiuni ale portului (daca au), difuzoare, etc? ma foarte indoiesc, ar fi o coincidenta mult prea mare...

incintele cilindrice au un "comportament superior" celor paralelipipedice din mai multe motive: cilindricele nu au baffle (teoretic), care odata cu "rezonanta" sau vibratiilor in general sa duca la pierderea de energie... incintele cilindrice (cu exceptia fundului) nu au pereti deformabili (m-ar mira sa se deformeze semnificativ generatoarea cilindrului), astfel, rezultand un alt comportament... desi nu este cazul la lungimea de unda corespunzatoare frecventelor foarte joase, in general, undele stationare nu se formeaza atat de usor intr-un cilindru... etc.

daca tot vrei sa faci "miezul din dodoasca", fa una conica sau sferica si te-ai scos... :87

Link spre comentariu

Lasa asa fara virgule asa sunt eu mai anagramat si nu pun semnele de punctuatie ;)!

nu esti anagramat, esti agramat in cel mai rau caz...

ANAGRAMÁ, anagramez, vb. I. Tranz. A schimba ordinea literelor unui cuvânt pentru a obține alt cuvânt; a transcrie sub formă de anagramă; a anagramatiza. – Din anagramă.

AGRAMÁT, -Ă, agramați, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care face greșeli elementare de limbă; p. ext. ignorant, incult. 2. Adj. Care conține greșeli elementare de gramatică și de ortografie. – Din lat. agrammatos.

si nu e vorba ca ma deranjeaza pe mine, daca nu faci un efort sa scrii corect, n-ai sa ai credibilitate in viata, iar asta se va intoarce impotriva ta... ai sa-mi multumesti mai tarziu, crede-ma...

acum, ar fi trebuit sa-mi raspunzi mai frumos, am facut totusi un efort sa raspund la subiectul deschis de tine, in conditiile in care, in mod normal nu-ti permiti sa cumperi nici macar 10 minute din timpul meu...

Link spre comentariu

exista diferente la sunet si mai precis la liniaritate si spl (de pana la 5-6db chiar)intre forme diferite ale cutiei si acestea au legatura cu felul trecerii sunetului de la 2pi la 4 pi ,da,la difractie ma referdar in general acest fenomen are loc in intervalul de medii, 400-900hz deci exclus cazul de fata ,subwooferdiferentele de sunet pot totusi proveni si de la peretii incintei care vibreaza si produc anulari si ranforsari la anumite frecv(cazuri extreme),dar in cazul de fata este f posbil pt ca incintele de tip tub au de obicei peretii f subtiri ,realizati din carton presat,fara ranforsari etc si pt o ureche needucata sa dea impresia ca bubuie mai tarePoate si acordul incinta -difuzor sa fie diferite,de asemenea si asezarea .Practic diful in cutie paralelipipedica ar fi trebuit sa sune 'o idee mai tare' si nu invers,deci nu forma cutiei produce neaparat acele diferente(de spl)

Link spre comentariu

Din cate stiu eu incitele rotunde (tub/tun de bas) se fac din niste tuburi folosite in general in constructii (pentru turnarea stalpilor de beton cilindrici) si materialul folosit este un fel de carton dens si destul de subtire, cu performante acustice slabe in comparatie cu MDF-ul sau chiar PAL-ul. Daca ma insel va rog sa ma corectati. La subwoofere se poate exclude avantajul formei lipsite de fete paralele (undele stationare nu se pot forma datorita lungimilor de unda mult mai mari decat distanta intre peretii incintei).

Link spre comentariu

ai fi uimit cate tuburi(tunuri ,rachete ,avione) de bas sunt facute din carton ordinar ca poti apasa cu mana si se deformeaza.Si ma refer la tuburi facute ''de firma'' gen ,magnat, jbl etc.Cartonul ala ,cum a spus si CBI mai sus ,baga niste rezonante de nu e adevarat.Da inportant e sa zornaie numaru cu tubul de 3000w Pmpo :aplauze

Link spre comentariu
Vizitator biginu

E clar ca nu suntem informati bine, incinta cilindrica cumparata din comert gen jbl, magnat samd nu face casa buna cu umezeala, deci nu prea ai cum sa o folosesti drept cofraj pe santier. Din intamplare lucrez intr-un loc in care am contact daca nu zilnic atunci cel putin saptamanal cu acele incinte si multe mai trebuiesc ajustate cateodata pt a intra difuzorul in ele si da corpul este facut dintr-un mdf foarte subtire si parca un pic mai moale, mai maleabil ca sa zic asa, decat cel normal( e posibil sa fie si din cauza materialului f subtire) iar inelul in care se prinde difuzorul este din mdf de 20 mm. Oricum incinta cilindrica auto este varianta low cost folosita pt sonorizare, de aici am putea trage concluzile :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări