Optiplex Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Salutare. Am refacut un Vu-metru ars dintr-un casetofon vechi. Merge bine dar problema e ca are nevoie de alimentare la 8V. Nu am sursa sa-l alimenteze si acum merge alimentat tot de casetofon ... care e imens. Nu merge transformat in vu-metru de iesire? vreau sa-l leg direct la boxe(am incercat mai demult sa fac unul de la 0 si s-a lasat cu fum ). Sau, ce trebuie adaugat sau scos de la el ca sa-l leg direct la sursa PC-ului ?De asemenea cand dau volum full din calculator la majoritatea melodiilor raman toate Ledurile aprinse , daca pun rezistente pe firele de semnal s-ar reduce ? si ce valoare ar trebui sa aiba? Pe firele de semnal am 6VE cu LB1405 1D3 . Pe google nu am gasit nimic sa ma ajute. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Uita-te in foaia de catalog (datasheet) a integratului respectiv.Acolo gasesti tot (absolut) ce te intereseaza.Nu stiu cum masori tu teniunea aia de 6V a semnalului AF (de Audio Frecventa), dar mi se pare cam IMENSA.Daca tu legi iesirea din calculator la VUmetru, toate LEDurile stau aprinse ? Daca da, inseamna ca semnalul este mult prea mare. Pune un potentiometru(semireglabil, orice) si vezi ce obtii.8V obtii de pe ramura de 12V a sursei de calculator daca ii pui un stabilizator 7808...google... Link spre comentariu
Optiplex Postat Ianuarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 m-am uitat deja pe datasheet ... scrie ca merge alimentat pana in 14V. Dar din moment ce o primit alimentare de 8 din fabrica .. nu ma amestec. Oricum si mai ciudat e ca in datasheet scrie ca e pentru 5 Leduri ... iar asta are 7.Cum am masurat: Pe firul unui canal am pus borna + de la multimetru. Firele sunt G® si Y(L), si vad ca are un fir cu notatia GY care am presupus ca ii masa deci am pus borna de -. Imi apareau 6 V . Apoi am masurat folosind masa de la alimentarea intgratului, tot 6.Am masurat prost? O sa incerc ce mi-ati propus . Multumesc . Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Lasa notatiile...uita-te in datasheet si vezi pe schema cine si unde se duce in integrat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum