MiniTehnicus Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 La montarea rezistentelor neinductive pe radiator trebuie indeplinite 2 conditii:- rezistenta se monteaza pe un bloc de cupru care la randul sau se monteaza pe radiatorAcesta are rolul de a imprastia caldura de la radiatorul mic al rezistentei la cel de aluminiuse alege cupru deoarece viteza mare de difuzie face ca radiatorul sa se incalzeasca uniform si rapid.La aluminiu, viteza mai mica face ca zona de sub componenta sa fie mult mai calda decat alte zone ale radiatorului.Rezistenta de sarcina se foloseste la puteri mari si se incalzeste foarte repede iar daca nu exista radiatorul de cupru sa absoarba caldura si sa o transfere la cel de aluminiu cu suprafata mare si cu ventilatie fortata atunci poate sa se distruga foarte rapid prin supraincalzire. - terminalul care se conecteaza la mufa RF ( in speta mufa N, SO242 sau BNC) trebuie indoit sub forma literei SDeoarece rezistenta se foloseste la cicluri termice rapide rece-cald-rece, daca teminalul este conectat rigid,din cauza dilatarii materialului se poate ajunge la craparea capsulei sau la smulgerea terminalului din componenta. (Mai putin probabil fizic cat la nivelul de conectare al jonctiunii termina-substrat rezistenta) PS. Aceste lucruri au fost aplicate la modelul industrial de sarcina artificiala din pozele prezentate in posturile anterioare Link spre comentariu
Flor Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Am tacut pana acum ca sa nu fiu acuzat ca scriu deoarece vreau sa imi ridic in slavi marfa.Adevarul e ca am si depasit criza si am si ramas cu rezistenta respectiva.Asa ca sa fiu rau si sa intreb de ce costa cat costa o rezistenta industriala, proiectata de meseriasi, adica de oameni cu studii adecvate, care studiaza toate problemele in amanunt si nu sunt amatori care merg merg pe principiul "merge si asa"? Link spre comentariu
kablu Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 CEA MAI BUNA REZISTENTA DE SARCINA este o bucata de cablu coaxial de vreo cateva sute de metrii , singurul lucru la care trebuie sa fii atent este MUFA ! Subsemnatul foloseste o rola de 300 m de Heliax semirigid cu o mufa 7/16 . Bineinteles frecventa maxima si puterea maxima este influentata si de calitatea cablului ( la mine e implicit superioara ) Si rezistentele prezentate pe aici sunt ok daca se iau unele masuri de precautie . Trebuie puse neaparat in cutii metalice ( eu parca utilizam 30x34x13 mm ) si fixate bine cu ajutorul unor suruburi ( M2.5x6 de exemplu ) , dar inainte trebuie talpa degresata ( mai ales daca l-ai atins cu mana ) si unsa cu pasta termoconductoare . Un pic de grija trebuie acordat si cablului si mufei cu care conectezi load-ul . Cu putina atenti si scule poti sa faci o rezistenta de sarcina cu -20db return loss pe o plaja destul de larga de frecvente .Nu folosi blocul de cupru, cum a zis cineva pe aici pentru ca dai banii degeaba pe el ! Daca radiatorul este din aluminiu ieftin e cam naspa , sau asa am invatat pe la scoala ca , ( virgula ) aluminiul si cuprul nu sunt materiale compatibile . Profesionistii folosesc UNI 5076 (GD-AlSi12Cu2Fe) .Ar mai fi o solutie ... sunt firme care produc rezistente de sarcina mufate cu mufa care o doresti , una fiind Mini Circuits . Link spre comentariu
MARLANU Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 Puteti sa-mi spuneti daca rezistenta aceasta este buna pentru sarcina artificiala?,am doua bucati 100 ohm/50W http://www.soselectronic.ro/?str=371&artnum=67468 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 Nu sint bune pentru sarcina de 50 ohmi in RF.Sint bobinate .Grig Link spre comentariu
MARLANU Postat Iunie 19, 2011 Partajează Postat Iunie 19, 2011 Multumesc Nu sint bune pentru sarcina de 50 ohmi in RF.Sint bobinate .Grig Link spre comentariu
yo9how Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Pentru rezistente necesare pentru o sarcina artificiala, vezi aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=29&t=86041 Link spre comentariu
YO5VAE Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Eu am gasit-o asta pe net: http://www.adelaida.ro/product_info.php ... d8cc66edfb Nu am testat-o dar dupa specificatii arata bine. Se gaseste si pe farnell dar se iese cam tot acolo la pret. De asta ce ziceti? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 http://www.farnell.com/datasheets/6368.pdf Pare a fi OH cel putin in scurte. Grig Link spre comentariu
YO5VAE Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 ..http://ro.farnell.com/ohmite/teh100m50r0je/resistor-thick-film-50ohm-100w/dp/1786215...Acuma nu ca vreau sa imi vand rezistenta. Ca oricum nu ma refac finaciar din "afacerea" asta.Dar sincer, nu am inteles prea bine Taxa de livrare: 110 RON pe comanda apoi bla, bla, 3 days delivery/Pret pentru: 1 Each/Cantitatea minima pentru comanda: 1 /Comanda multipla: 1 iar cireasa de pe tort, hi, hi, Pretul unitatii: 116.45 RON Gresesc eu adunand 110+116.45 ca sa am pretul final 226.45RON? La atata mai bine mai pui ceva si o iei pe cea de 1KW. E 110 RON transportul pentru ca se aduce din state. La Farnell, ceea ce se aduce din state se plateste cu 110 RON la transport. Pentru ce au la depozitele din Europa, transportul e de 20 RON, iar componenta/componentele respective ajung a treia zi dimineata oriunde in Romania (In cazul in care componentele se gasesc pe stocul din Anglia, in caz contrar dureaza o zi - doua in plus pana se face transfer de stoc pe Anglia). Lucrez de ceva vreme cu Farnell si in ultima vreme mi se pare mult mai rentabil sa cumperi de la ei din Anglia decat de la oricine din Romania. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum