kappa_ii Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 s-a jucat cineva cu ribbone ?cam care ar fi marea diferenta fata de un tw normal se gasesc niste fountek pe la 80 90 dolari bucata Fountek NeoCd3ma gandesc sa folosesc la un proiect 2 dastea . Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Eu NU m-am jucat cu ribboane! Le-am utilizat!Daca tot te gandesti la un proiect gandeste-te la un proiect cu 3 cai, pentru ca majoritatea ribboanelor trebuie taiate peste 5 kHz. In plus, chiar daca suporta taieri sub 5 kHz, se distrug repede la prima greseala in utilizare.Fara difuzoare f.f.f. bune nu se justifica utilizarea de astfel de tweetere! Link spre comentariu
kappa_ii Postat Ianuarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 foarte bune ca de exemplu ?am vazut citeva proiecte pe trei cai unde se folosesc difuzoare relativ ieftine ceva de la dayton Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 In plus, chiar daca suporta taieri sub 5 kHz, se distrug repede la prima greseala in utilizare.Da, asta asa e, daca primesc din gresala niste semnale aiurea se distrug rapid. Nu se ard, dar folia aia subtire se deformeaza si incepe sa zbarnaie chiar daca sunt folosite in parametrii normali. Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 foarte bune ca de exemplu ?am vazut citeva proiecte pe trei cai unde se folosesc difuzoare relativ ieftine ceva de la daytonMaestre,Cand spun difuzoare f.f.f. bune ma refer la calitatile acustice! Nu la pret! Cu un difuzor f.scump poti face ceva bun, acustic vorbind, sau ceva care nu-ti va fi pe plac dupa ce ai dat cateva sute de euro sau mai mult! Shtifturile pot purta si nume de branduri faimoase, care cer EXACT cat NU fac!!!! Link spre comentariu
kappa_ii Postat Ianuarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 pai si de unde as putea sti ce este si ce nu este bun ?singura modalitate viabila si corecta ar fi urmarirea unor review sau chiar teste aprofundatetot ce am gasit despre usher 8948A suna pozitiv .acum ca nu se potriveste cu ribbon pentru ca nu paote urca desul trebuie sa aleg o inalta care sa se descurce bine la 2-2.5khz . Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Anumite lucruri cam trebuie stiute atunci cand te decizi sa faci ceva inafara unui proiect facut de altcineva, pe care l-ai si ascultat (preferabil) sau alegi sa clonezi o incinta pe care o cunosti. Fra acel minim de cunostiinte, cu lectura informatiilor de pe net si cu un program de proiectare a incintelor BR si inchise luat free of charge, e greu sa rezolvi CORECT problema.In general, ribboanele au un sunet deschis, transparent, care le-a facut renumite. In consecinta, ele se potrivesc bine cu difuzoare de medie si de joase cu un SPL ridicat, apropiat de ele. Daca alegi un woofer dupa pret, review-urile neroade de pe net sau ai pretentia de a obtine nu stiu ce bas cotropitor nu cred ca vei obtine mare lucru. Daca studiezi caracteristica de frecventa a wooferului Usher, ma tem ca nu vei reusi mare lucru. Bas NU, un cuplaj cu ribbonul NU (decat fortat). Poate ca ar trebui sa te gandesti la 3 cai si atunci nu ai fi limitat si strans de ribbon. In plus ai putea alege un woofer care sa-ti asigure si un nivel convenabil de bas.Difuzoare bune poti alege si de la Visaton, PAudio, Sica, PHL, Audax, Ciare, si multi altii. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Ianuarie 9, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 am intelesdin simulari - si chiar din anumite proiecte facute de altii - testate8948A coboara fara probleme la -3db 35hz ceea ce nu este rau deloc ! si tot din teste este printre putinele difuzoare care au thd foarte mic la fr joase , restu avand o crestere "logaritmica" o data cu scaderea fr .am tot urmarit si alte difuzoare in pretul lui sa aibe caracteristici asemanatoare - dar nu am gasit .decit ceva apropiat la peerless si sb acousticsdaca as face pe trei cai 8948A ar iesi din schema - sint alte difuzoare mai bune strict pentru partea de joase - dar in general au spl mic spre foarte mic . dar pentru 2 cai multe optiuni nu as avea .8948A merge foarte bine intr-o incinta mica - pina in 30 litri este adevarat de tip BR - in cutie inchisa nu coboara multumitor . Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Ca de obicei, lucruri definite pe jumatate si, ca atare, discutii cu f. putin rost!Parca era vorba de incinta, nu de bookshelf! Dar chiar si asa:- am dubii asupra ce se poate obtine la joase cu acest difuzor;- nu sunt convins ca vreo incinta il poate ajuta dupa cum arata caracteristica;- sigur, daca alegem difuzoarele dupa THD, vom obtine o incinta extra, iar, la o auditie intai prezentam auditoriului cate o copie a dosarului tehnic, poate nu observa rezultatul si se multumesc cu lectura!- la SPL-ul declarat, va mai pierde ceva in incinta si cu filtrul asociat. Wooferul lenes de altfel, va impune o puternica atenuare a ribbonului! Cam aiurea solutie! Dar audiophila!!!!- la ce ar folosi in final o incinta echipata cu un woofer cu echipaj mobil destul de greu, cu un nivel de detaliu relativ scazut fata de ribbon?- ce mare raspuns la joase se obtine, practic, daca diametrul e mic, SPL-ul e mic, "incinta" e mica???La ce mai ne batem capul cu parametrii difuzoarelor daca solutia bookshelfului impune "umflarea" joasei si a inaltei pentru a da aparenta de incinta serioasa???I'm done!!! Link spre comentariu
kappa_ii Postat Ianuarie 9, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 http://www.avstore.ro/boxe/usher-be-718-be-718/ am ascultat aceasta incinta -foloseste 8948A - nu vreu ceva superior (are sunet detaliat ,dinamic si paradoxal cald .! dar problema este ca acea inalta nu se gaseste - ma gandeam ca poate gasesc un inlocuitor bun . doresc sa dau maxim 400 euro pe difuzoare - daca cumar 8948A din romania m-ar costa circa 120 euro bucata - restul ar ramane pentru inalte . as mai avea circa 100 euro pentru filtre . din teste be718 ar avea spl de 83 - ceea ce este foarte putin - dar nici boxe cu difuzoare mai mari de 20cm nu vreau !! am incercat sa aleg ceva cu spl mai mare si de 20 - dar nu merg bine pe medie ! asa ca m-am vazut nevoit sa aleg unu mai mic . as putea alege difuzoare mai ieftine sa ma incadrez in buget si sa fac pe 3 cai - sau chiar 2 cai cu 2 difuzoare pe medie bas pentru spl mai bun . Dl VTP stiu ce incinte va "plac"- stiu ca preferati difuzoarele sensibile - dar ceea ce doresc eu este o cutie mica - care sa poata reproduce placut muzica . nu doresc o boxa analitica - si mai ales doresc o boxa care sa nu fie pretentioasa la pozitionare - am cautat difuzoare care sa se potriveasca in incinte inchise - nu am gasit ! singurul difuzor apropiat de ceea ce imi doresc este acest usher de hartie-carbon - care din simulari in cutie de 20 litri poate cobora la 42hz si chiar la fr mai joase in cutii mai mari . http://www.avstore.ro/boxe/usher-mini-d ... er-two-dmd 28hz ? cu 2 astfel de difuzoare ! Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 http://www.avstore.ro/boxe/usher-be-718-be-718/nu vreu ceva superior (are sunet DETALIAT ,DINAMIC si paradoxal CALD .! dar problema este ca acea inalta nu se gaseste - ma gandeam ca poate gasesc un inlocuitor bun . Incearca ceva Ciare.Cam cum zici tu suna bookshelfurile mele.Uite proiectul ce l-am facut eu.E pe siteul lor proiectul cu HW 204 si ht 264, incinta inclina H03.3. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum