Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

simulare incinta

Vizitator Lixa

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

12

• ICEMAN

6

• FIXVID

3

• caudiodesign

3

Top autori în acest subiect

Sa inteleg ca tu vrei sa auzi basul lung ceva in genul cum s-ar auzi din masina? Asa am ramas cu impresia.

Daca e asa nu stiu ce e de facut, dar iti spun ca ce auzi din masini nu e real, e doar efectul tablei. Pe inregistrare nu exista asa ceva.

eu nu cred basul ala lung nu il poti obtine in casaeu l-am obtinut si in casa si inca pe ce ragalii de boxe.insa uitati cu cate "eforturi"

io am imitat basul din masina prin transformarea unui dulap zidit in perete in portbagaj :finga: si acolo am bagat subu

Posted Image

nu va uitati la satelitii aia cas aiurea rau .. oricum iam schimbat acuma

Link spre comentariu

inainte aveam sateliti cu difuri de 5" .. se simtea o adancitura mica intre sateliti si sub .. acuma am sateliti cu difuri de 6" si se aude mai plin basu am vazut si io modelul de la sony care ii acelasi dif cu asta de la mnc ..

Link spre comentariu

Rugamintea mea este dak poate cineva sa-mi simuleze in vreun program exact ceea ce am eu si sa-mi spuna daca teoretic se comporta bine boxele.O sa incerc sa le fac si o proba cu un amplificator klumea.Mersi mult!

Nu cumva frecventa aia de 35Hz e prea joasa? :smt017 tu zici ca tremura geamurile... shi eu cred ca alea sunt sunete sub pragul auditiv (20Hz)
Link spre comentariu
Vizitator Lixa

Salut si scuze ca nu am mai scris nimic.......asta pt ca am avut probleme cu netul.Am facut testul cu alte porturi de bss reflex(le-am taiat la 10 cm lungime) si am obtinut exact ce vroiam......se aude asa cum vreau eu.O singura problema ma mai framanta si anume faptul ca am citit aici pe forum ca daca incinta nu e construita corect la puteri mari diful poate sa depasesca xmax si se poate strica.Eu cum pot verifica asta pt incintele mele?Mersi!

Link spre comentariu

Diful se strica daca depaseste Xmech.Xmax e distanta pe care o "strabate" membrana fara a produce distorsiuni "mecanice" ( care se datoreaza bineinteles miscarii membranei ).Oricum e destul de sigur ca diful tau depaseste Xmax la puterea max a amplificatorului tau.

Link spre comentariu
Vizitator Lixa

Oricum e destul de sigur ca diful tau depaseste Xmax la puterea max a amplificatorului tau.

Pai membrana unui dif de 75Wrms depaseste xmax atunci can dau cu 20 W RMS in el?Am incercat sa simulez cu winisd Alpha.Deasemenea am instalat si winisd beta(acesta are deja diful meu salvat cu parametri cu tot)Pt winisd alpha este necesar sa introduc eu parametri asa ca i-am luat pe toti din winisd beta insa cad dau save apare o eroare(ca nu am introdus parametri corect) si astfel nu pot simula incinta.Ce trebuie sa fac?
Link spre comentariu

Pai membrana unui dif de 75Wrms depaseste xmax atunci can dau cu 20 W RMS in el?

depinde de frecventa...daca e foarte joasa frecventa si la un dif de 200W rms poti aproape sa atingi Xmax cu 20W rms, daca bagi pe la frecventa de rezonanta sau frecvente foarte joase
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări