Vizitator Lixa Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 incinta este facuta in genul celei de la VIB200,am scris asta ca sa va face-ti o idee despre cum arata.Are un volum interior de 53 l si nu este compartamentata(am citit aici pe foru m ca volumul conteaza si nu forma)Ceea ce vroiam eu sa aflu este daca incinta este acordata si construita corect pt difuzoarele mele(w 200 S 8ohm) si daca o simuleaza cineva sa stiu ce arata graficul.Cineva a zis ca este acordata corect pt 35Hz.Si da,as vrea sa se auda mai tare kickbasul dar nu stiu cum sa fac asta.Mersi! Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 o acordezi pe la 45-50Hz adik mai tai din lungimea tuburilor de rezonanta Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Ai putea sa-ti iei niste tuburi reglabile si vezi daca se schimba cumva sunetul.Din momentu ce nu stiu locatia ta nu stiu de unde sa-ti recomand sa-ti iei.Dar stiu ca prin Sibiu sunt cam 85 000 ROL.Lungimea maxima nu o sau minima nu o cunosc.oricum, daca vrei mai taie din subbas si da cu mai multa putere in bas. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Lungimea maxima nu o sau minima nu o cunoscasta o stiu eu ..... lungimea minima e de 150 mm iar maxim de 300 mmis doua tuburi unu peste altu ... ca un telescop :yawinkle: asa am vazut eu cu diametru de 75 mm Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Stiam cum arata, ca am pus si eu mana pe asa ceva dar nu cunosc datele.Oricum incearca faza cu scurtatul tuburilor, ar trebui sa functioneze.Dar ca sa fi sigur, ia-ti niste tuburi de rezerva. Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 daca ai tuburi reglabile intre 15 si 30 cm si tie iti trebuie sa presupunem de 4-5cm nu vei putea face testullungimile alea sunt cam marimai ia 2 tuburi cum ai deja si mai taie din ele un sfert asculta, mai taie un sfert (adik sa le faci jumate din cat erau initial) si asculta iardaca ti-a placut cu doar un sfert tait taiele pe cele care le ai intregidaca ti-a placut cu 2 sferturi taiete (adik jumate :yawinkle: ) le lasi pe astea taiate deja sau daca nu ti-a placut nici unu... pune-le inapoi pe cele care le ai si zi multumesc pt ce ai si iti faci pe viitor altele mai bune :yawinkle: :partyman: Link spre comentariu
victor_wts Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Sa inteleg ca tu vrei sa auzi basul lung ceva in genul cum s-ar auzi din masina? Asa am ramas cu impresia.Daca e asa nu stiu ce e de facut, dar iti spun ca ce auzi din masini nu e real, e doar efectul tablei. Pe inregistrare nu exista asa ceva.eu nu cred basul ala lung nu il poti obtine in casaeu l-am obtinut si in casa si inca pe ce ragalii de boxe.insa uitati cu cate "eforturi" Link spre comentariu
Vizitator Lixa Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Astazi am astupat gaurile pt bass reflex si nu se simte nici o diferenta.Oare este normal?Cu porturile puse nu iese aeru aproape deloc chiar si la volum maxim(20W pe canal).Am fost apoi la un vecin ce are o combina sony cu boxe bass reflex si daca pun palma peste suprafata portului de bass reflex se simte o diferenta f mare(se aude extrem de incet si prost) insa la boxele mele nu prea se vad diferente.:( Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Totusi daca astupi nu inseamna ca acorzi incinta mai sus.Daca stau si ma gandesc bine, din ceea ce spui tu rezulta ca poti folosi si o cutie inchisa cu aceleasi rezultate, ceea ce mie mi se pare destul de ciudat.Incearca faza cu scurtarea tuburilor si vezi ce rezultat obti.Poti incerca eventual sa lasi numai gaurile, sa scoti tuburile afara, asa ar trebui sa fie acordata la o frecventa de kickbass ( in jur de 60-70 Hz ) si poate creste cu vreo 2-3 dB mai sus. Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 eu cred ca 53L este prea mult pentru un difuzor de 8 inch :axe: Link spre comentariu
Vizitator Lixa Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Tocmai deasta am avut rugamintea sa-mi simuleze cineva o incinta pt diful meu si sa-mi spuna ce volum trebuie sa aiba pt un randament maxim si apoi o sa fac eu modificarile respective pt cutie(o compartimentare intre diful de inalte si cel de bass)Mersi! Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 omule... eu ti-am dat niste indicatii clare si nu ai facut nimktu ai astupat gaurileapai asta nu o sa iti dea delok ceea ce vreidaca lungim discutia asa... o tinem pana in 2006fa treaba cu tuburile si vezi ce se intampla Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Incearca cu tuburile.S-ar putea, cum am zis mai sus dar nu cred ca a citit cineva ca sa fie prea mare volumul de unde rezulta group delay mare la frecventa de acordare de unde rezulta iarasi bas lung, cu atac scazut. Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 posibil si asta... dar omul nici nu a incercatel ne spune noua cum se aude la vecinu, in loc sa incerce sa faca ceva la el acasa Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 23, 2005 Partajează Postat Octombrie 23, 2005 Din ce am citit am vazut ca nici nu se chinuie sa incerce.Daca ma gandesc mai bine poate sa incera alt lucru: sa lase tubul asa cum este si sa mai bage in incinta fasi de zapada artificiala ( cam cat sa acopere un perete, dar sa fie prinse bine si sa nu sara ).Asta ar scadea din volum ( din cate stiu eu nu prea are calitati fonoabsorbante, deci nu va avea efectul buretelui, vatelinei etc ) si atunci poate creste atacul pe care il vrea el.Daca nu ai timp sau chef sa incerci ce ti-am scris eu aici incearca faza cu tuburile.Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum