Vizitator Lixa Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Salut,in urma cu 6 luni am primit 2 difuri de la un prieten din afara...este vorba de visaton W 200 S 8 Ohm si le-am facut incinte insa nu prea stiam(asa cum nu stiu nici acum).Dupa ce le-am facut nu le-am mai ascultat pt ca nu-mi placeau cum suna dar acum incerc sa scot ceva mai bun din ele.Incintele au fost facute in genul celor din proiectul VIB 200 de pe site-ul oficial.Dimensiunile incintei mele sunt:H: 90 cmlatime: 27 cmadancime 30 cmVolumul interior calculat de mine este de 53 de litri(incinta nu este compartimentata ca in VIB).Port de bass reflex folosit......BR 15.34 (cel recomandat).Incinta este facuta din pal meleminat de 18 etansat cu silicon si ca material fonoabsorbant am folosit burete de 2 cm.Ce nu-mi place este ca boxele astea dau un bass parca prea jos(nu stiu exact cum sa explic).........am citit ceva pe site de acordajul incintei dar nu stiu ce-i ala.Langa ele se aude bassul destul de incet chiar dak membrana se misca .....insa prin camera tremura geamul de la usa chiar daca sunetul care se aude este destul de mic.Momentan am o statie de 2*20w rms.Rugamintea mea este dak poate cineva sa-mi simuleze in vreun program exact ceea ce am eu si sa-mi spuna daca teoretic se comporta bine boxele.O sa incerc sa le fac si o proba cu un amplificator klumea.Mersi mult! Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Bine ai venit pe forumul nostru !am nevoie de datele porturilor de reflex (diametru, lungime, etc) pentru a gasi cea mai simpla metoda de a reacorda incinta. Link spre comentariu
Vizitator Lixa Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Bine v-am gasit! http://www.visaton.com/english/artikel/ ... _1_40.html Link spre comentariu
caudiodesign Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Probabil ca incinta se comporta cum ar trebui.Probabil ca se aude bine si jos.Probabil ca tu cauti un bas "de discoteca" cu mult kickbass pe la 70-80 Hz.O sa fac niste simulari si te anunt ce iese. Link spre comentariu
Vizitator Lixa Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Acum am vazut pe site ca pt 50 l tre sa fac tubul de 13 cm lungime (13 cm lang).Nu caut un bass de discoteca........caut ceva in genul....prima oara cand se aude bass-ul sa fie ceva gen kickbass(atunci cand incepe bassul in melodie) apoi sa se prelungeasca cu vregvente joasa......dar la mine nu prea se aude kickbassul pre tare cred k asta ar fi problema( se aude mai mult un fel de hauit)Am folosit un generator de sunet si la acelasi volum al statiei vregventele de 70Hz se aud f tare in comparatie cu cele de 30-40.Eu oricum nu prea ma pricep! Link spre comentariu
caudiodesign Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Incinta este buna.Are un F3 de 35 Hz in camera.Nu inteleg ce te nemultumeste :smt003 Link spre comentariu
caudiodesign Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Incearca o incinta mai mica, de vreo 25 L, cu acelasi tub, nescurtat.S-ar putea sa se auda cum vrei tu.De cele mai multe ori ce se intampla in grafice nu se intampla si in realitate. Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 nici nu o sa reusesti vreodata sa auzi mai tare 30Hz ca 70Hz pt ca nu-ti permite urechea :rolleyes: mai ales la acelas volum cum zici tu :prayer:pt asta discuta cu mama natura poate ne ajuta cu niste urechi mai bune :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator Lixa Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 ok,ma bucur ca datele teoretice sunt bune.........cred k imi trebuie mai multa putere........pe mine ma nemultumeste faptul ca nu prea se aude bass-ul ala lovit kickbass ci doar cel jos.Daca ma duc inintr-un colt al camerei se aude exact cum as vrea(si mai tare si mai puternic)Ceea ce vroiam eu era sa se auda mai mult frecventele de 60-70 hz dar cred ca difurile nu Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 si faza cu colturile e la fel de naturala... se inatmpla oricuitotusi avem camere de locuit nu de auditiiin centru... datorita reflexiilor se aude cel mai putin bas si cele mai multe inalte... doar daca nu ai o camera de 100 metrii patratieu personal stau pe centru in canapeaua de pe peretele opus boxelor ca sa am auditia de care zici tu :supz: Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Poti sa folosesti un egaliztor ca sa accentuezi kick-basul. Link spre comentariu
Vizitator michael Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Ai putea incerca sa auzi cum suna daca le infunzi porturile (compresie). Ai filtru subsonic; poti sa tai frecv. ma joase de 40-60 Hz (macar dintr-un eq software)? Incerca si vezi cum e. Da si o fuga pe aici: http://www.jfstudiodesign.ro/ Poate vei descoperi cateva cauze la problemele tale. Bine ai venit! Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Sa inteleg ca tu vrei sa auzi basul lung ceva in genul cum s-ar auzi din masina? Asa am ramas cu impresia.Daca e asa nu stiu ce e de facut, dar iti spun ca ce auzi din masini nu e real, e doar efectul tablei. Pe inregistrare nu exista asa ceva.Daca vrei un bas care sa il simti mai mult decat sa il auzi cum bubuie atunci ai putea sa acordezi mai sus incinta (sa scurtezi tuburile), dar in cazul asta pierzi partea de jos.(Asa as face eu, poate sunt solutii mai bune) Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Ar mai fi o cauza: poti avea un group delay destul de maricel, dar nu cred ca influenteaza asa de mult sunetul si lungeaste asa de mult subbasul astfel incat sa nu mai auzi cum trebuie kickbasul.Aseara am facut si eu un test pe 2 incinte basreflex.Basul de la 55 Hz l-am taiat din egalizator ( l-am pus la -20dB ) si l-am lasat pe cel de la 77 si 100 Hz cu +3dB si am avut kickbas destul de mult.O sa incerc si eu sa simulez sa vad daca te pot ajuta cu ceva.Asta e incinta pe care ai construit-o:http://www.visaton.com/english/artikel/art_726_6_21_2.html ?? Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 PS: ai citit si urmatorul lucru:<>Parerea mea e ca trebuia sa faci cutia cum scrie acolo ( din ce ai mai scris nu ai facut-o ca la carte :incinta nu este compartimentata ca in VIB ). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum