Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat cu PIC16F628

cosmin_h

Postări Recomandate

• Răspunsuri 308
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi002

62

• cristi_ro

56

• fratello

40

• EFTIMIE

33

Top autori în acest subiect

Imagini postate

... Oricum varianta finala am realizat-o si merge impecabil asa ca nu pot spune decat mii de multumiri pentru userul Fratello.

Urmeaza si cablajele pentru termostat cat de curand. :dapost-17385-139829338814_thumb.jpgpost-17385-139829338833_thumb.jpg
Link spre comentariu

Oferta ramane valabila iar pt. cel ce se incumeta la realizarea proiectului pot pune la dispozitie o sonda PT100.

Ma gandeam daca se poate implementa inca un program paralel care sa faca termostatul pretabil pt. centrala de incalzire .Adica sa poata fi setat program de zi si de noapte.Oricum varianta finala am realizat-o si merge impecabil asa ca nu pot spune decat mii de multumiri pentru userul Fratello.

Sal la toata lumea.

Daca esti interesat iti pot da eu programul pentru un termostat de centrala, cablaj, etc. Eu am facut unul (cand ajung acasa, acum sunt in delegatie poate pun si o poza cu el) care afiseaza temeratura in 2 locuri (un senzor afara si unul in casa), se pot seta temp de zi si de noapte, interval considerat zi, are si un senzor de umiditate, ceas, histerezis iar back-light -ul lcd se aprinde in functie de lumina ambientala (cand stingi becul in camera se face mai mic ca sa nu iti ia ochii cand dormi).

Daca e careva interesat, un mail la [email protected] si ii trimit tot ce e nevoie

Numai bine

Link spre comentariu

Sal.

Am atasat schema si cablajul proiectului. din pacate nu prea ma pricep la design pcb asa ca au ramas 5 trasee nerutate (2 la interfata rs232 si 3 de la sw). Sistemul este funtional. Inca mai lucrez la el pentru ceva imbunatatiri.

La fisierul txt trebuie schimbata extensia in .hex (nu am reusit sa il urc altfel).

daca sunt intrebari, reclamatii [email protected]. Sincer nu prea am timp sa intru pe forum dar sper ca nu e problema.

cablaj.pdf

schema.pdf

program_cu_rs232.txt

Link spre comentariu

Lucrez la o sursa de curent constant care sa alimenteze PT100, 2 referinte Vref+ si Vref- externe PIC16F876A si o intrare analogica pt a citi tensiunea de pe senzorul PT. Se afiseaza pe ecran temperaturile minima si maxima setate precum si starea releului (pompei) si temperatura curenta.Temp minima si maxima se pot seta dintr-un meniu si sunt stocate in EEPROM-ul PIC ca in cazul unei intreruperi de curent sa nu fie afectate. Voi reveni cu ceva poze cand e gata...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări