Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat cu PIC16F628

cosmin_h

Postări Recomandate

• Răspunsuri 308
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi002

62

• cristi_ro

56

• fratello

40

• EFTIMIE

33

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salutare,Sunt si eu interesat de termostat, vreau sa-l folosesc la centrala, acum am un termostat (cumparat din comert) cu trei programe definite si se pot seta altele configurate dupa bunul plac insa, nu vrea sa mai munceasca, are un releu care mai clacheaza din cand in cand.Poate vreun coleg posteaza o arhiva cu necesarul unui termostat.Multumesc.

Link spre comentariu

Salutare,Sunt si eu interesat de termostat, vreau sa-l folosesc la centrala, acum am un termostat (cumparat din comert) cu trei programe definite si se pot seta altele configurate dupa bunul plac insa, nu vrea sa mai munceasca, are un releu care mai clacheaza din cand in cand.Poate vreun coleg posteaza o arhiva cu necesarul unui termostat.Multumesc.

aici atasez schema de la costi002 pe care am testat-o si merge foarte bine, arata si umiditatea.la centrala de apartament merge si cu un tranzistor NPN gen bc, la modelul meu de centrala am testat,un ariston, are comsum de 5mA daca mai tin bine minte pe contactele termostatului de aceea am incercat cu un tranzistor si merge super
Link spre comentariu

Multumesc frumos.Off si On reprezinta statusul pentru optiunile de deasupra lor (umiditate Rh si Temperatura) banuiesc.Nu inteleg unde ati folosit NPN-ul, in schema nu apare, ce ati inlocuit cu el?

Link spre comentariu

Asa este cu off si on, arata statusul RH si Temp. NPN-ul a inlocuit releul de comanda al centralei, o varianta pe care nu am incercat-o pana acum, dar poate ne-o explica colegul.

Link spre comentariu
Vizitator florin21

Buna ziua, am si eu o rugaminte, daca puteti sa ma ajutati cu o schema de termostat multizona construita cu pic . Am nevoie de un termostat care sa comande servomotoarele (actuatoarele) montate pe distribuitorul cu 5 cai pe care il folosesc citind temperatura din 5 zone diferite ale casei cu ajutorul a 5 senzori DS18S20 sau asemanatori(hol,baie si 3 camere). Shema nu e complicat de facut, pot folosi un PIC 16F877 sa zicem care are destule canale pentru a face ce am nevoie. Problema mare este ca trebuie scris softul pt a functiona si aici sunt paralel total.Poate este realizat acest gen de termostat deja si nu am gasit eu link-ul sau poate are cineva schema, va rog mult daca puteti sa ma ajutati. Sunt in comert de cumparat ce vreau eu, dar din salariul meu de pompier nu imi permit. Stima si multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Vizitator florin21

Pai spune un pret si eu iti spun daca imi permit. Mai am ca varianta de rezerva sa fac 5 montaje cu schema prezentata si sa folosesc acelasi display,comutarea facand-o cu un comutator de la un aparat de masura dezafectat sau cu 5 comutatoare electronice. Oricum,astept un raspuns,multumesc pt oferta.

Link spre comentariu

Multumesc frumos.Off si On reprezinta statusul pentru optiunile de deasupra lor (umiditate Rh si Temperatura) banuiesc.Nu inteleg unde ati folosit NPN-ul, in schema nu apare, ce ati inlocuit cu el?

scuze, eram ocupat si nu am intrat pe net mai repede, cu acel NPN am facut direct comanda centralei fara sa mai folosesc releu.iesirea din PIC am pus-o in baza unui tranzistor NPN (parca BC548 am folosit) printr-o rezistenta, emitatorul la masa montajului de termostat si la GND de la firul de la centrala, al doilea fir de la centrala la colector.In centrala unul din fire este legat la GND iar celalat merge la circuitul electronic de comanda, de aceea am profitat de acest lucru si nu am mai folosit releul pt comanda, in acest fel am scazut consumul de curent al termostatului. Eu am ariston, nu stiu sigur cum ii la alte modele de centrala.

Buna ziua, am si eu o rugaminte, daca puteti sa ma ajutati cu o schema de termostat multizona construita cu pic . Am nevoie de un termostat care sa comande servomotoarele (actuatoarele) montate pe distribuitorul cu 5 cai pe care il folosesc citind temperatura din 5 zone diferite ale casei cu ajutorul a 5 senzori DS18S20 sau asemanatori(hol,baie si 3 camere). Shema nu e complicat de facut, pot folosi un PIC 16F877 sa zicem care are destule canale pentru a face ce am nevoie. Problema mare este ca trebuie scris softul pt a functiona si aici sunt paralel total.Poate este realizat acest gen de termostat deja si nu am gasit eu link-ul sau poate are cineva schema, va rog mult daca puteti sa ma ajutati. Sunt in comert de cumparat ce vreau eu, dar din salariul meu de pompier nu imi permit. Stima si multumesc anticipat.

te pot ajuta eu daca vrei cu un astfel de montaj, iti pot da circuitul gata programat cu ceea ce ai nevoie,pentru pret ma poti contacta pe PM, dar ce pot sa iti spun ca iesi destul de ieftin, cu montaj si cablaj cam la pretul unui termostat normal cu o singura zona din magazin aproximativ. pt mai multe detalii astesp sa ma contactezi "florin21".
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator

in unele scheme se foloseste pic16f628 dar nu se specifica frecventa de lucru (4 sau 20Mhz)

In acea schema prezentata, microcontrollerul foloseste oscilator intern.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări