Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat cu PIC16F628

cosmin_h

Postări Recomandate

• Răspunsuri 308
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi002

62

• cristi_ro

56

• fratello

40

• EFTIMIE

33

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da l-am facut eu, merge bine, pastreaza datele setate si daca ii iau alimentarea, ramane si ora setata.

am verificat cu un termostat digital cumparat si arata aceiasi temperatura.

PS: pinul 9 RB3 pt ce ii?

uite si cateva poza cu montajul

http://cristianioan.trei.ro/16.jpg

http://cristianioan.trei.ro/13.jpg

inainte aveam un lcd verde negru dar era defect si acuma am pus unul alb albastru

PS2: nu am senzor de umiditate, ii lasat pinul liber.

Multumesc foarte mult Costi pt schema, ii foarte buna.

Link spre comentariu

felicitari. si al meu merge f bine de atunci.RB3 este iesire PWM. Montajul a fost conceput initial ca un regulator de motor (un ventilator de pc ) in functie de umiditate. PWM-ul era folosit astfel incat la deviatii mici a umiditatii sa invarta mai incet ventilatorul, iar daca umiditatea continua sa creasca, motorul isi mareste turatia. pune un voltmetru pe RB3 , seteaza un prag de umiditate in soft, si , cand invarti de semireglabilul pus in loc de senzor de umididate vei vedea ce se intampla.succes

Link spre comentariu

mersi, mai trebe sa ii fac o cutie frumoasa, acuma ii lasat asa sa vad cum reactioneaza.pe iesirea de termostat ce ai montat?merge comandata centrala cu optocuplor sau trebe sa pun un tranzistor si releu?am masurat consumul pe cele 2 fire care is la vechiul termostat si ii de 5.5mA.

Link spre comentariu

O sa incerc o simulare. Va tin la curent.

eu am simulat inainte sa fac montajul dar nu mergea prea ok, adica nu se modifica starea on off tot timpul.practic facut montajul merge foarte bine.
Link spre comentariu

schema nnu are greseala, rezistentele la masa si butoanele la +5v, asa am facut practic si merge perfectschema corecta este cea postata de mine cu butoanele la 5v.atasez eu simularea care am folosit-o si dupa care am facut practic montajul.astept sa imi spuneti daca va merge simularea. cu hexul care l-am atasat am facut montajul si de 2 saptamani merge perfect. Succes.

termostat cu ceas.DSN.doc

Link spre comentariu

Simularea merge dar mai sunt niste probleme excluzand comutarile on-off.Ar fi interesant de vazut sursa soft, ca nu cred ca Proteus e problema.Nu stiu ce sa zic............. :nas:

nu am sursa, am primit doar fisierul HEX de la Costi, dar practic merge, simte foarte repede schimbarile de temperatura, si daca am pus la delay 0, practic comuta instantaneu on/off cum ating senzorul cu mana trece pe off si dupa ce il las imediat revine pe on. in simulare nu stiu de ce apar acele probleme de comutare.puteti face practic montajul ca merge, cand am timp fac un filmulet la termostatul facut de mine sa vedeti cum merge in realitate nu in simulare.
Link spre comentariu

Din pacate nu pot pune sursa aici, momentan nu o am. Abia dupa 8 februarie ajung la pc-ul pe care am facut un back-up. Cum pun mana pe el, il pun aici sa il modificati dupa bunul plac.

Link spre comentariu

schema de la pagina 16 are o greseala fatala , si anume, butoanele sunt legate la GND-ul lui DS1307 si nu la V+. Din pacate, am vazut ca eroarea este propagata tocmai de la pagina 9. SOUT poate fi lasat in aer daca nu se culege semnal de pe el.

Link spre comentariu

schema de la pagina 16 are o greseala fatala , si anume, butoanele sunt legate la GND-ul lui DS1307 si nu la V+. Din pacate, am vazut ca eroarea este propagata tocmai de la pagina 9. SOUT poate fi lasat in aer daca nu se culege semnal de pe el.

daca te referi la schema asta http://elforum.info/download/file.php?id=36422&mode=view butoanele is legate la +5V doar ca se poate confunda deoarece linia merge pe sub ds1307.eu am inghesuit piesele in simulare si a bagat linia de legatura pe sub piesa, dar la plus sunt legateam rearanjat putin piesele din simulare

post-33863-139829570125_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări