Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat cu PIC16F628

cosmin_h

Postări Recomandate

• Răspunsuri 308
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi002

62

• cristi_ro

56

• fratello

40

• EFTIMIE

33

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am luat quartzul de la ds1307 in simulare si sa modificat de vreo doua ori on off si dupa a ramas pe on. simularea merge si normal si estte cand mai si sar cate 2 sec, de aceea am zis ca poate ii problema de la simulator. in rest merge ok.

Link spre comentariu

eu il am fizic facut si merge fara probleme. o sa pun o poza cu el cand ajung acasa.cat despre senz de umiditate, o sa iti tau un link pe PM sa nu se considere reclama.(este un kit)

Link spre comentariu

ok, mersi mult, cred ca o sa-l fac si eu fizic ca totusi pe calculator ii doar o simulare nu ii ca si in realitate. ce histerizis are temostatul? asa din simulare nu imi dau seama.

Link spre comentariu

in schema fizica ai folosit quartz? de ce valoare? maine merg in oradea si daca gasesc acolo piesele o sa le cumpar daca nu o sa fac comanda online. senzorul va fi ds18b20 cum ii in simulare?

PS: am acest programator de la un proiect trecut,un cifru cu pic care din martie ii pus la intrarea secundara in scara blocului, il gasesti la mine pe site, poate fii folosit si la programarea acestui pic?

Link spre comentariu

fizic, pic-ul nu are conectat quatrz, lucreaza cu frecventa interna de 8 mhz. trebuie quartz doar la ds1307. ca senzor de temp poti pune ds18b20 sau 18s20, pot sa iti dau soft-ul modificat in functie de senzorul folosit. vezi care e mai ieftin, ambele sunt folosite cu rezolutie de 0.5grade.JDM-ul ar trebui sa poata programa 16f88, face parte din 16fxx, dar poate stie cineva sigur si ne spune.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

care este precizia termostatului? ma refer la senzorul ds18B20 , o varianta de verificare a citirii corecte a senzorului de temperatura cum se poate face sau a facut cineva o verificare a temperaturii sa vedem daca citeste corect

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări