cosmin_h Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Salut! Doresc sa realizez schema din link http://www.guidecircuit.com/Circuit-Mic ... mostat.htm As dori sa stiu daca a realizat cineva montajul si daca e functional. Astept sfaturi si idei Multumesc Link spre comentariu
nooob64 Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Din cite am vazut din schema montajul poate fii functional , mai are nevoie de program. Link spre comentariu
cosmin_h Postat Ianuarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Pai porogramul cred ca e cel din atasament, problema e ca nu stiu cum sa il transform in hex (am incercat eu cu MPLAB da avand in vedere ca nu stiu sa il folosesc nu a iesit nimic), as fi recunoscator daca doreste cineva sa imi dea niste sfaturi cum se face Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 in atasament ai hex-ul si o simularea in proteus.schema pare sa functioneze cu DS18S20 dar iesirea catre releu nu face nimic (probabil e doar o problema din simulare) Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Schema unui termostat din revista Elektor si soft adaptat de mine pentru senzor DS18B20. Merge sigur, foarte bine ! Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Schema unui termostat din revista Elektor si soft adaptat de mine pentru senzor DS18B20. Merge sigur, foarte bine !Si un cablaj pentru el, nu postezi ? Ceva mai multe detalii tehnice si detalii de constructie, daca se poate. Ce precizie are? Se poate monta si la o clocitoare? Multumesc. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Cablajul este in atasament. Precizie (..) 0.1 grade. Senzor DS18B20, atasat prin cablu de lungime maxima 100 m ! Altceva, ce-ar mai fi de spus ? Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Cablajul este in atasament. Precizie (..) 0.1 grade. Senzor DS18B20, atasat prin cablu de lungime maxima 100 m ! Altceva, ce-ar mai fi de spus ?Pai in atasament este hexul si 2 imagini scanate din revista. Daca este vorba de cablajul din revista scanata ... e dublu placat si trebuie desenat.Credeam ca-l ai tu desenat intr-un program dedicat pentru cablaje. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Spre rusinea mea nu folosesc nici un program pentru cablaje...Am ramas la metoda "old" de desenare manuala, trasare cu smoala diluata, s.a.m.d. Incercarile mele de "upgrade a tehnologiei" de producere a cablajelor m-au dezamagit...iar ritmul de producere nu a necesitat aprofundarea problemei. Singurele probleme apar la componentele (IC) smd...Scuze de off-topic... Link spre comentariu
aionescu Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Cablajul este in atasament. Precizie (..) 0.1 grade. Senzor DS18B20, atasat prin cablu de lungime maxima 100 m ! Altceva, ce-ar mai fi de spus ?Ar mai de spus urmatoarele:1. Precizia senzorului e de +/-o,5 grade C , a nu se confunda cu rezolutia de afisare, care poate fi chiar mai buna de 0,1.2. Se poate renunta la cuart. Pentru astfel de aplicatii cu 628 eu folosesc totdeauna oscilatorul intern si merge perfect. Unde mai pui ca mai eliberez 2 pini!3. La Multi Ani tuturor! (cu asta trebuia sa incep) Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 1(3).Tuturor un An Nou de 2011 ori mai bun decat cei dinainte !2(2).Corect !3(1).Bineinteles ca d.nul AIonescu (il salut pe aceasta cale !) are dreptate ! Link spre comentariu
aionescu Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 1(3).Tuturor un An Nou de 2011 ori mai bun decat cei dinainte !2(2).Corect !3(1).Bineinteles ca d.nul AIonescu (il salut pe aceasta cale !) are dreptate !Multumesc pentru salutari!Nu m-as fi bagat in seama daca nu s-ar fi precizat ca aplicatia este destinata unei clocitori. Si cum nu stiu care este precizia ceruta am vrut sa stie omul pe ce se bazeaza.Se poate mari precizia prin etalonarea traductorului si introducerea unor tabele de corectie (sau o relatie matematca, in functie de precizia ceruta). Asata-i avantajul microcontrollereului.Eu sunt un "fan" al lui DS18B20 dar are si el limitele lui.Sa auzim de bine!PSAm uitat ce era mai important!Pentru clocitoare cred ca ar fi interesant sa se foloseasca mai multi senzori, plasati in diferite puncte (alese in functie de configuratia incintei) si sa se afiseze. Comanda (de incalzire) sa se dea in functie de temperatura medie a unor puncte (eventual nu toate). Si se pot prevedea (in soft) alarme de avertizare, sa nu prajim locatarii in caz de vreo defectiune, ceva. Sky is the limit! Link spre comentariu
cosmin_h Postat Ianuarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Salutare! Este neaparat nevoie de quartul de 4Mhz? (nu se poate folosi cel intern?) Pt a folosi softul pe un pic 16f628A este necesara modificarea softului? Multumesc Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Tu ai citit ce-am spus noi aici ? Vezi punctul 2 .Se poate folosi 16F628A fara nicio modificare. Link spre comentariu
cosmin_h Postat Ianuarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Tu ai citit ce-am spus noi aici ? Vezi punctul 2 .Se poate folosi 16F628A fara nicio modificare.Mda...Se pare ca m-am exprimat eu gresit, vroiam sa intreb ce modificari trebuie aduse softului pt a folosi oscilatorul intern.Zilele astea incerc sa ii fac un cablajMultumesc si imi cer scuze pentru greseala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum