Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tor de ferita

Vizitator dj_leno_2006

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marinescug

2

• +_Florin_+

2

Intrebare ajutataore: Traf de retea ?Cat e diametrul conducatorului in primar ? Cat in secundar ? Cum bobinezi ?Youtubeaza dupa chestiuni legate de bobinarea torurilor si o sa vezi cum se face.In DIY mai rarut.Al 2-lea link e pentru jucarele de toruruleet in montaje de RF, putere scazuta.

Link spre comentariu
Vizitator dj_leno_2006

traful vreau sa il folosesc pt masina, practic ar fi un invertor de 12VDC - 90VAC (2x45), ampli e alimentat la +-55VDC si ajunge la 500W deci c-am 9A, vreau sa fac 2 ampli stereo (500w + 500w altu) + 500w subu, in acest caz curentul se tripleaza pt ca sunt in paralel, deci daca am gandit bine secundarul tre sa suporte in jur de 30A, diametrul conductorului pe sec cred ar fi de >= 2mm

Link spre comentariu

traful vreau sa il folosesc pt masina, practic ar fi un invertor de 12VDC - 90VAC (2x45), ampli e alimentat la +-55VDC si ajunge la 500W deci c-am 9A, vreau sa fac 2 ampli stereo (500w + 500w altu) + 500w subu, in acest caz curentul se tripleaza pt ca sunt in paralel, deci daca am gandit bine secundarul tre sa suporte in jur de 30A, diametrul conductorului pe sec cred ar fi de >= 2mm

Bine, bine. Mai gros mai multe in paralel.Si curentul din primar, asa cu aproximatie ? De unde iei atata ? Mai pui 2-3 alternatoare ? sau te alaturi postului cu "imi palpaie farurile" ?
Link spre comentariu
Vizitator dj_leno_2006

Vreo 3, ca sa debiteze cei 100A necesari in primar ... si inainte de sa palpaie farurile s-ar putea sa crape geamurile :rade:

pt ce 100A? daca sunt 3 ampli in paralel si fiecare ajunge la max 10A ?dupa calculele mele ar fi 30A :Pps: defapt da :)) scuze ai dreptate, oboseala :-s

Bine, bine. Mai gros mai multe in paralel.Si curentul din primar, asa cu aproximatie ? De unde iei atata ? Mai pui 2-3 alternatoare ? sau te alaturi postului cu "imi palpaie farurile" ?

mai multe traf in paralel ? din cate stiu eu 2 trafuri in paralel nu pot merge pt ca daca primul are unda jos si celalalt sus, ceva face poc
Link spre comentariu

Se pot pune primarele in paralel . Secundarele au cate un redresor fiecare. Abia dupa redresor se leaga in paralel, plus la plus si minus la minus.Dar nu ne-ai spus ce alternator (alternatoare) folosesti tu, capabile sa debiteze 100A? Doua amplificatoare de 500W consuma cel putin 1.2kW din sursa daca nu mai mult. Sursa fiind de 12V, calculeaza si tu : 12V x 120A = 1200W ! :rade: ... vezi, chiar 120A ai nevoie!Hai sa nu fim rai si sa zicem ca nu folosesti statia la putere maxima in regim continuu. Dar atunci ce rost are sa o faci de 2 x 500W ???.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări