Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Consum golf3 1.6 75 CP

Vizitator Newxt

Postări Recomandate

Vizitator Newxt

Salut! Am cumparat un golf 3 din '97 de aprox 1 luna , motor benzina 1.6 75 CP tip AEE si consuma dupa parerea mea foarte mult... Cu 10 litri am facut 100km , adica consuma 10 la suta ,mi se pare exagerat de mult ,adevarul e k nu am mers pe drum intins , mai mult am urcat si am coborat niste dealuri , dar totusi mi se pare mult.. pot sa ii fac ceva motorului k sa consume mai putin ?Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalina

2

• Sharky

1

• Blind

1

• daisarqx

1

Top autori în acest subiect

Eu am un opel vectra a din 92 1.6 benzina injectie monopunct.Vara imi mananca 9.5 acu iarna cateodata si 12 in oras. Masurat prin metoda plin plin, la intervale mai mari de 200-300km, drumuri destul de scurte, abia se incalzea motorul si ajungeam la destinatie.Compresia motorului e cat de cat in parametri, sonda lambda schimbata cu una noua, avans reglat, injectorul pulverizeaza calumea, distributie schimbata, termostat nou, toti senzorii sunt verificati si functionali.Ma gandesc ca si golful ala tot pe acolo trebuie sa consume. Mi se pare consum normal pt drumuri scurte in oras.La drum intins gen cluj-timisoara si inapoi,cluj-resita, cluj-bucuresti tot timpul am scos in jur de 5.5-6.5% in functie de cat am calcat-o, evident, fara sa exagerez, dar nici sa stai sa te depaseasca toti, in general eu depasesc.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

cam toate motoarele pe benzina cu capacitatea de 1.4...1.6l consuma 10l/100kme normalde ex Logan 1.4l consuma 10l in oras ,considera ca traseul tau a fost ca un drum prin oras

Link spre comentariu

Salut! Am cumparat un golf 3 din '97 de aprox 1 luna , motor benzina 1.6 75 CP tip AEE si consuma dupa parerea mea foarte mult... Cu 10 litri am facut 100km , adica consuma 10 la suta ,mi se pare exagerat de mult ,adevarul e k nu am mers pe drum intins , mai mult am urcat si am coborat niste dealuri , dar totusi mi se pare mult.. pot sa ii fac ceva motorului k sa consume mai putin ?Multumesc anticipat

nu uita ca este iarnapoate la vara.......
Link spre comentariu

salutai schimbat bujiile?bujii uzate cresc cu pana la 25% consumul deoarece benzina nu arde complet. sa pui bujii cu 3 electrozi ati recomand NKG japoneze, mai ieftine si mai bune decat orice alta bujie.de asemenea sa schimbi filtrul de aer, si asta e un factor important in consumul de carburantbafta!
Link spre comentariu

NGK in niciun caz nu sunt mai ieftine... NGK-urile japoneze sunt foarte-foarte bune (am un set de 5-6 ani pe masina si n-au uzura, le verific in fiecare toamna cand ii fac revizie+schimb consumabile). De unde ai alimentat? Se simte diferenta la combustibil atat la putere cat si la consum (conform testelor facute pe masina mea, agip/petrom(simplu, nu petrom V)/rompetrol/lukoil sunt de evitat)

Link spre comentariu

adica blind sugereaza benzina ungureasca sau austriaca... eu la motor de 1.4 euro5 78CP 6 trepte am consum cca 9% in oras si 7% in afara in perioada asta cu benzina de 95. precizez ca masina n-are nici 4000km iar masa proprie e de 1140kg si roti pe 205/55/R16

Link spre comentariu

eu am AEE , intradevar , inainte imi consuma 10 -11 % oras , chiar daca schimbi pana in 2000rpm chiar daca schimbi peste 2000 rpm , tot la fel consuma , iam tras un furtun sa ia numai aer cald , si a scazut consumu pe la vreo 8.5 -9 in oras , dar am avut probleme cu bobina de inductie si oscilatii la relanti , si nush dak o sa mai am acelasi consum o sa incep iar verificarile.

Link spre comentariu
Vizitator Newxt

va multumesc tuturor pentru parerile date! O sa verific bujiile si o sa schimb si filtru de aer.... nu cred k le-a schimbat prea curand vechiul proprietar , iar in legatura cu benzina nu pot sa zic k a fost de prea buna calitate.... o sa bag numai de la petrom deacum incolo.... o sa va anunt in cel mai scurt timp orice schimbare. Multumesc!

Link spre comentariu

NGK in niciun caz nu sunt mai ieftine... NGK-urile japoneze sunt foarte-foarte bune (am un set de 5-6 ani pe masina si n-au uzura, le verific in fiecare toamna cand ii fac revizie+schimb consumabile). De unde ai alimentat? Se simte diferenta la combustibil atat la putere cat si la consum (conform testelor facute pe masina mea, agip/petrom(simplu, nu petrom V)/rompetrol/lukoil sunt de evitat)

Ma refeream la pret in comparatie cu Bosch sau Beru. La o calitate foarte buna consider ca NGK au un pret accesibil. eu fac cel putin 30.000 Km cu un set de bujii NGK, si cand le dau jos inca arata bine. Cat despre benzina , e adevarat conteaza foarte mult calitatea; cea mai buna mi sa parut benzina in Austria, cand alimentam acolo simteam ca parca zboara masina pe autostrada :da am scos acolo un consum incredibil de mic, 6% la un CLK 200 care in Romania imi ia 9-10%
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări