Vizitator ftraian Postat Decembrie 30, 2005 Partajează Postat Decembrie 30, 2005 Am si eu nevoie de o idee cum sa fac un senzor pentru vitezometru la o motocicleta. Poza rotii e mai jos. Ma gandesc ca ar merge un senzor optic in infrarosu (cum e la mousul la calculator) printre cele 5 spite ale rotii. Cred ca ar fi bine sa fie in infrarosu sa nu fie intererente cu lumina si ar fi frumos sa fie directional ca sa fie precis, sa dea impuls intotdeauna. Link spre comentariu
niq_ro Postat Decembrie 31, 2005 Partajează Postat Decembrie 31, 2005 am gasit ceva pe net...poate ajuta http://members.shaw.ca/roma2/vasiliou-1.pdf si continuarea http://members.shaw.ca/roma2/vasiliou-2.pdf Link spre comentariu
rzone Postat Ianuarie 1, 2006 Partajează Postat Ianuarie 1, 2006 Optic nu te ajuta in mediu deschis pentru ca se murdaresc ledurile imediat. Eu am patit-o, si la mine nu erau pozitionate asa aproape de sol ca in cazul tau. Incearca sa lipesti un magnetel pe una din spite si faci un suport de tabla pentru un senzor hall pe unul din brate, asa o sa ai si nivel corect la iesire. Link spre comentariu
MirceaM Postat Noiembrie 21, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2006 [...]1. Se fixeaza un magnetel pe o planetara. In traiectoria lui circulara, va trece pe langa o bobina ce face parte dintr-un montaj corespunzator.[...]Versiunea asta e greoaie. Oriunde ai fixa magnetul, e greu de fixat piesa "fixa", "captorul". Pe arbore in nici un caz, ca ala balanseaza sus-jos in ritmul suspensiei. In plus, planetarele vibreaza rau de tot si sint expuse pietricelelor, apei, etc. ...".La unele masini planetarele nu sunt egale iar planetara cea lunga nu este dintr-o singura bucata ci din 2 bucati, articulate. Exterioruil acestei articulatii este fixat de corpul cutiei deci axul acestei prime bucati a planetarei este fix fata de peretele cutiei de viteze. Avand distanta fixa acolo, s-ar putea fixa acolo "captorul". Este adevarat ca este vorba de "unele masini" si ca ar fi de preferat p solutie mai generala. Link spre comentariu
Gerula Postat Noiembrie 24, 2006 Partajează Postat Noiembrie 24, 2006 Daca am inteles corect problema solutia e asa:Tragi 0.5 spire sau mai multe spire dintr-un material de CuEm rigid in jurul axului de rotatie al magnetului. Astfel ai facut ceva gen diman.Tensiunea obtiuta astfel este proportionala cu viteza ungliulara si cu distanta fata de magnet.Nu stiu sigur daca trebuie sau nu redresata.Acum nu trebuie decat un banal montaj electronica care sa comute la un anumit prag.Poate fi un BC107 cu un releu in colector si cu un divizor rezistiv (potentiomatru) in baza pus intre masa si tensiunea bobinei.Sau poti pune un aparat de masura analogic la care gradezi scala in m/s sau km/h in loc de volti. Link spre comentariu
criss Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 Poti folosi de la un opel kadett E sau ascona C senzorul de viteza!(pe injectie)este amplasat in cutia de viteza inainte de cablul km.uite o poza! Link spre comentariu
Vizitator mihaimgm Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Ce se intampla daca pe pinul de semnal aplicam +12v sau -12v? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum