mișa Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Da, la asta ma refeream. 7 tranzistori + celelalte componente e deja ceva mai complicat, dar evident posibil.Inca ceva, la acel LME, curentul maxim e 56mA pe iesire. In schema pusa de mine iesirile sunt in paralel, deci curentul maxim va fi 112mA nu 56 cit ziceam mai sus. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Cred ca printre altele ar trebui sa stabilim si ce intelegem fiecare prin NFB(de obicei "NFB means Non-Feedback" , aici se interpreteaza ca "Negative-Feedback") ,daca dorim ceva fara reactie negativa devine o alta "poveste mai buna" pentru atac clasaA2 si urechi.Adica poate ar fi mai nimerit "The ACSS is a non-feedback technology made with fully discrete amplifiers ,Most people know the global feedback design can offer better specs in test measurements, and non-feedback can't do well in test measurements but can offer better sound for the human's ears".Ce zici misa ?(ne limitam la masuratori sau tinem cont si de ce auzim...,sau si una si alta...). Ceva poate gen "Diamond Differential amp" si/sau "the Diamond buffer"(asta ca sa fie mai multi tranzistori cu "folos"). Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Da, asta e o discutie interesanta. Totusi, in varianta cu LME, eu consider reactia pe LME ca o reactie locala, care nu include finala si traful. Pina nu testam nu putem numai estima. Practic eu vad lucrurile cam aza: LME-ul "pregateste" un semnal cit mai fidel si mai putin zgomoros pentru finala cu traf, iar aceasta "isi pune amprenta" pe sunet. Poti sa consideri ca sursa de semnal, care e tot cu semiconductori are o iesire de tensiune ridicata care ataca direct grila lampii finale. (in ultima fraza consider LME-ul inclus in sursa de semnal) Consider ca asta ar fi cea mai corecta interpretare deoarece sursa de semnal (ce-o fi ea, cd player, calculator, etc) are oricum reactii negative, care tot locale le consider. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Nu prea e locala(reactia negativa ,fiind chiar globala ,pentru LME desigur ,LME fiind un lant de elemente active) ,dar ma rog , inteleg ce spui(consideram LME "un singur elemet activ"=facem abstractie de compunerea sa),LME satisface nevoia de curent(grila comanda tub final clasaA2) fara probleme sa zicem.In timp am ajuns sa prefer amplificatoarele-AF fara reactie negativa globala in ciuda performantelor/(parametrilor) masurate care mai lasa de dorit(urechea asta_i cam dificila nu prea tine cont de masuratori uneori... ,desigur orice masuratoare este binevenita...).Cred ca aici ar fi bine sa stabilim smnificatia abrevieri NFB , ce inseamna pentru noi=cu sau fara reactie negativa ?!( mai folosim aceasta abreviere si am sesizat ca aici sensul este de "negative/N-FB/Feedback" si eu m_am folosit in acest sens de abreviere , urmind "trendul" existent...).Daca vrem ceva "bun" la masuratori trecem la OTL("Output Transformer - Less" or "No Output Transformer"=fara transformator de iesire ,eu am incercat dar ma contrazis urechea...,asa si cu clasaA2 asta , tot urecha a cam fost nemultumita...,bine , poate unele urechi pot fi multumite , stiu si eu , depinde de perceptia-auditiva a fiecaruia in parte ,sau ce ni se pare noua ca fiind un "sunet mai aproape de natural" reprodus/amplificat/etc...). Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Deh...mai bine ascult distorsiunile trafului decit lipsa de distorsiuni a otl-ului. Poate fi usor facut un experiment si cu o reactie globala care sa includa traful, lampa si lme-ul. Chiar ar fi interesanta o comparatie cu urechea. Link spre comentariu
Vizitator Trilulilu Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 NFB inseamna "negative feedback"; pentru "non-feedback" se foloseste "non-NFB" sau "non-FB" http://www.audiodesignguide.com/doc/onkyo_nonnfb.html Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Acest experiment ar fi mai mult decit atacul in A2. Daca obtinem sunetul nealterat de amplif cu lampi si traf atunci ar merita luat in considerare acest atac chiar si pentru amplificatoare fara curent de grila cu lampi care necesita tensiuni mari de atac. Chiar daca am vazut anumite incercari de acest fel, ceea ce am vazut e foarte discutabil din punct de vedere al calitatii atacului semiconductor. Aici nu cred ca e cazul. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Deh...mai bine ascult distorsiunile trafului decit lipsa de distorsiuni a otl-ului. Poate fi usor facut un experiment si cu o reactie globala care sa includa traful, lampa si lme-ul. Chiar ar fi interesanta o comparatie cu urechea.Sunt de aceeasi parere.........distorsiunile LME-ului ( sau a amplificatorului SS in tensiune , oricare ar fi varianta ) vor fi total neglijabile . Sunetul de lampa cred ca va fi generat doar de Trafo out Link spre comentariu
Vizitator Trilulilu Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Sint curios daca vreun muzician, lautar, facator de muzica-poftim, foloseste semnal dreptunghiular in "procesul de productie", chiar cred c-ar fi interesant de lamurit asta Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 NFB inseamna "negative feedback"; pentru "non-feedback" se foloseste "non-NFB" sau "non-FB"...Acum pentru ca sa stabilit semnificatia NFB ,as adauga daca fuga fazei datorata OT(la frecvente superioare/inferioare din spectrul audio) este relativ mare devine preferabil fara reactie negativa globala ,in schimb daca fuga fazei datorata OT este relativ mica se poate practica reactie negativa globala (dar nu obligatoriu).Sint multi adepti 0-NFB in cazul amplificatoarelor finale AF echipate cu tuburi electronice ,vad ca acest concept 0-NFB incepe sa prinda ceva radacini si pentru semiconductori. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 misa ai in plan sa incerci ceva cu LME49830 sau cu LME49810? As fi curios spre ce lampa te indrepti (sper sa nu fie ceva exotic ce are pretul cu doua zerouri in coada sau ceva rar si in plus cu tensiune anodica mare). Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Sint curios daca vreun muzician, lautar, facator de muzica-poftim, foloseste semnal dreptunghiular in "procesul de productie", chiar cred c-ar fi interesant de lamurit astaProbabil ca nu. De asemenea nu foloseste nici osciloscop, ciocan de lipit etc. Masuratorile si instrimentele de masura sunt folosite de producatorii de amplificatoare nu de producatorii de muzica. Orice producator de amplificatoare face masuratori in dreptunghiular si nu numai. Fiecare tip de masuratoare are relevanta asupra vreunei marimi. Cum crezi ca poti masura slew rate-ul unui amplificator? Nu prin masuratori in dreptunghi? Link spre comentariu
Vizitator Trilulilu Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Mersi, am vrut sa vad daca numai eu sint paranoic sau mai sint si altii. Cred ca pe un muzician l-ar zgiriia bine pe timpan un semnal dreptunghiular. cred ca nici slew rate-ul nu i-ar spune mare lucru, aprecierile subiective fiind suverane. Greu cu hi-end-ul asta... Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Cred ca si pe un afon total l-ar zgiria... :rade:Slew rate-ul ca valoare probabil nu l-ar interesa, precum nu-l intereseaza nici ce configuratie are finalul. Totusi, il intereseaza ce efect au aceste aspecte asupra sunetului, adica cum suna. Aceste marimi fizice au legatura cu sunetul, de aia le masoara producatorii, respectiv electronistii. "suna bine" sau "suna rau" e subiectiv. 24V/us e obiectiv. Tensiune mica sau tensiune mare e subiectiv si neclar. 220V e ceva clar, nu e nici mica, nici mare daca nu precizezi pentru ce. E 220V si atit. Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 11, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Nu cred ca este buna solutia condensator 10 micro ,reactanta la 20 Hz ar fi cam 1K , parerea mea este ca trebuie minim 100 micro sau si mai bine Ug=0v. Interesanta ideea lui Misa dar oare cine se incumeta ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum