Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clasa A2

blue

Postări Recomandate

• 2 ani mai târziu...

Impresionant sunetul dat de acest tub OT100 condus de un driver bine pus la punct, am reusit o combinatie de preamplificator EF184/EF80 si driver 6s19p/6e5p ce ataca tubul final cu o distributie armonica perfect controlabila iar rezultatul va fi aratat la o viitoare intalnire a constructorilor de amplificatoare cu tuburi

Link spre comentariu
Acum 9 ore, valderama a spus:

6e5p, 6e6p conexiune triodă "aleargă umăr la umăr" cu triode native de înaltă clasă/ţinută

Exact, aceasta este idea

Link spre comentariu

In loc de trioda 6C19P s-ar putea folosi cu succes un JFET care este un CCS ideal, binenteles de la o anumita tensiune D-S. Asta ptr a economisi energia consumata de trioda prin care oricum nu trece semnal.Ce curent trece prin driverul 6C19P-6E5P ?

Link spre comentariu

întrebarea dumneata poate fi considerată cu schepsis (driver tub final clasa A2)

mai de grabă curentul prin driverul 6C19P/6E5P trebuie reprezentat pentru o periodă în raport cu o tensiune/amplitudine din atac gc tub final bine definită sau în raport cu o putere utilă în sarcină la ieşire

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu cunosc semnificatia cuvant: schepsis.Imi pare rau...

Eram curios de curentul in repaus prin driver capabil sa conduca g1 OT100 si in perioada pozitiva la puterea obtinuta de colegul @popa marius.Nu se cunoaste ce putere utila a obtinut la iesire.Poate ne dezvaluie ceva, cateva detalii.

Conf. catalog 6E5P in mod tetroda are S=30mA/V. Cum se modifica parametrul S in mod trioda?

Link spre comentariu
Acum 1 oră, simson a spus:

Nu cunosc semnificatia cuvant: schepsis.Imi pare rau...

Eram curios de curentul in repaus prin driver capabil sa conduca g1 OT100 si in perioada pozitiva la puterea obtinuta de colegul @popa marius.Nu se cunoaste ce putere utila a obtinut la iesire.Poate ne dezvaluie ceva, cateva detalii.

Conf. catalog 6E5P in mod tetroda are S=30mA/V. Cum se modifica parametrul S in mod trioda?

Schepsis=smecheria

Curentul driverului Michimori se limiteaza la puterea disipata pe anodul lui 6e5p si testele pe care le fac  trebuie sa tina seama de acest lucru oricum cei 14-16 mA necesari curentului de grila pentru OT100  se pot asigura fara problema. Impresionant pentru mine este faptul ca Michimori a intuit sau asa ceva  de necesitatea unei pante ridicate pentru atacul in A2 iar contributia mea pentru a conduce acest driver ar putea fi un preamplificator cu EF184/EF80 ce asigura 180Vvv cu distorsiuni sub 0,3% pe o sarcina de 220K si cu o distributie armonica  ideala data in principal de NEDECPLAREA catodului

Link spre comentariu
Acum 2 ore, valderama a spus:

dată dracu oscilograma 10KHz(super bună)

Transformatorul are 2560 /80 spire si in testul cu OT100 curentul de bias are valoarea de 95mA, impendanta transformatorului 6,2k pe rezistenta de sarcina de 6 ohm .Acelasi transformator incercat cu EL84 la un curent de 40mA 8,2k/8ohm nu a mai avut aceiasi forma la dreptunghiul de 10 Khz, care ar putea fi explicatia ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări