Vizitator Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Fără comentarii ,curent în sarcină 300mA inductanţe pe acelaşi miez (transformator de reţea primar 110Vca+110Vca=220Vca conexiuni diferite: antifază , fază , primar-cap-coadă-fază).Vă salut cu respect (a durat 15 minute cred ,fără dezbateri filozofice).Exact asta trebuia facut Poate ar merita si o incercare miez cu intrefier daca nu este prea complicata demontatarea miezului Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 "Complicată" demontarea miezului...(nu acum Marius ,când va fi rebobinat...).Cer scuze încă o dată pentru că "am moscolit" subiectul tău(de regulă nu procedez aşa ,datorită unor "sfaturi" impertinente/obraznice/arogante date aici am fost nevoit).Posibil/probabil după o anumită pagină se va şterge tot(aşa cum ar fi normal/firesc). Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Trafo ăla are un întrefier nativ din fabricaţie, aceste miezuri nu se ''pupă'' perfect şi intră răşină între ele. Demontarea mai rău face. Link spre comentariu
adigh Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 @valderama, Probabil din cauza vitezei (15 minute) experimentul e facut de mintuiala si e neconcludent. Nu se specifica nici marimea miezului, nici nr. de spire, nici intrefier, nici valoari de inductivitatii si nici valoare capacitati. Ca si cind nu ar conta. Cit de mare e acel miez de nu se satureaza la 300mAcc ? Valorile de capacitati se pun in functie de valorile inductantelor in cazul filtrului antifaza, nu se pun la plesneala. In cazul filtrului antifaza testul se face cu CLCL iar aceasta configuratie ii e dezavantagoasa dupa cum s-a vazut in simularea lui adrian_pic, facuta la sugestia ta. adrian_pic ... Adică simulează încă o dată cu sigură diferenţă că în poziţia doi din schema ta dispare C2(vei găsi un riplu mai mic...).Estimare gresita pentru ca acel riplu in loc sa scada a crescut de la zeci de mV la citiva volti. Iar acum tocmai in acea situatie faci testul pentru acel filtru pentru ca sa iasa prost.Trafo ăla are un întrefier nativ din fabricaţie, aceste miezuri nu se ''pupă'' perfect şi intră răşină între ele. Demontarea mai rău face.Daca are intrefier din fabricatie atunci e un motiv in plus ca testul sa iasa nefavorabil pentru varianta antifaza. E un test gresit fie din nepricepere fie dintr-o intentie interesata. Discutiile le putem continua in alta parte daca vor fi mutate postarile de pina acum intr-un loc mai potrivit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 @adigh pune mâna şi lipeşte "trei"-sârme (cu ce valori doreşti CLCL) vizualizează ,după care comentezi liniştit vizualizarea ta cât/cum vrei... Aici CLCL download/file.php?id=52607&mode=view antifază participă un transformator cu secţiune-miez relativ mare fără întrefier download/file.php?id=52620&mode=view fără a intra în saturaţie miezul pentru ăia 300mA(Is) , nu mă înveţi tu p...că ce înseamnă miez în saturaţie da ,când te iei după muscă ştii unde poţi ajunge. Citeşte încă o dată (cu atenţie) pasajul ăsta: Adigh greseste ca nu considera bobinele strins cuplate magnetic. Asta inseamna ca orice semnal aplicat unei bobine se va gasi in cealalta bobina. Daca ai 2 bobine identice PE ACELASI CIRCUIT MAGNETIC legate "invers" vei obtine un rezistor. Daca ai condensator la mijloc legat la masa, vei obtine un rezistor cu mijlocul legat la masa cu un condensator. (asta in circuitul echivalent, pe masurate!)... Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Trafo din poză pare a fi cel de la ampliful din miniturnul I.E.I. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 adigh imi dai senzatia ca nu exista un singur om in spatele user name-ului tau. Castigi ceva daca insiri niste adjective care irita oamenii??? Nu se specifica nici marimea miezului, nici nr. de spire, nici intrefier, nici valoari de inductivitatii si nici valoare capacitati. Ca si cind nu ar conta.Cred ca stii bine ca exista si experimente comparative nu? (prin cercetare astea sunt foarte folosite pentru ca de multe ori nu ai acces la valori si atunci pentru a emite o concluzie compari doua sau mai multe chestii si dai un verdict) Replici ca: experimentul e facut de mintuiala si e neconcludent nu-si au rostul. Am spus mai sus ca nu sta nimeni sa bobineze un drosel ca sa accepti tu rezultatul testului. S-a folosit un traf de alimentare (chiar Marius a venit primul cu ideea). S-a folosit un traf de alimentare care sigur nu are intrefier deci s-a incercat "cu ce are omu' la indemana" sa vada din cele 3 variante care este cea mai buna. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Se vede efectul transformatorului de intrare pus în montaj filtru CLC download/file.php?id=52610&mode=view pe post de drosel ,filtru cu un factor de netezire relativ bun având în vedere Is şi că transformatorul în cauză nu este dedicat/expres acestui scop. Ca să vezi ! în versiunea CLC nu se saturează miezul în ciuda faptului că întreaga înfăşurare este străbătută de 300mA). Link spre comentariu
adigh Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 @adigh ... nu mă înveţi tu p...că ce înseamnă miez în saturaţie da ,când te iei după muscă ştii unde poţi ajunge...Te rog sa te controlezi. Limiteaza-te la argumente, nu umbla cu murdarii. O gluma e OK fiindca da sare si piper dar abtine-te de la murdarii....Aici CLCL download/file.php?id=52607&mode=view antifază participă ...Acea oscilograma ori e masurata prost ori e masluita. Nu are cum sa fie riplul de la iesire absolut egal cu cel de la intrare chiar si daca vom considera bobinele doar simple rezistoare, rezistenta interna a bobinelor.Va fi un filtru CRCR sau eventual CRC daca vom considera ultimul R ca o parte a sarcinii. Oricum, corect era sa-l faci CLCLC asa cum l-am considerat pina acum si cum a fost luat in calcul in simulare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Domnule ai probleme cred..., ai habar de valoarea rezistivă în cc a unui primar serios ?!(să nu consideri că o înfăşurare primară serioasă mai are 50Ω 100Ω...).Oricine poate repeta acest experiment simplu(trebuie doar să aloce puţin timp).Aca cum probabil vei intelege la un moment dat , vizualizez doar riplu fără componenta dc în situaţia când cele două bobine sunt strâns cuplate magnetic. Link spre comentariu
adigh Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Domnule ai probleme cred..., ai habar de valoarea rezistivă în cc a unui primar serios.Pune niste valori de rezistente a infasurarilor si a comdensatorilor altfel vorbim degeaba. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 19,5Ω cap-cap înfăşurarea primară.Şi cu asta basta (cu tine adigh nu se poate discuta , nu prea înţelegi lucruri simple ,lipeşte "trei" sârme alea şi te convingi rapid).Uite un mix de imagini că nu am trei spoturi de unde ,ai acolo intrarea în filtru mediană L(antifază) şi ieşirea din filtru CLCL. Link spre comentariu
adigh Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 19,5Ω cap-cap înfăşurarea primară. Şi cu asta basta (cu tine adigh nu se poate discuta , nu prea înţelegi lucruri simple ,lipeşte "trei" sârme alea şi te convingi rapid). Vad ca tot nu vrei sa dai valoarea condensatoarelor. Daca la 300mAcc ai pus 220uF atunci acea capacitate la 100Hz (frecventa riplului) va avea Xl=7,2ohm. Rezistenta unei jumatati de primar impreuna cu reactanta condensatorului ar fi format un divizor si ar fi redus riplul mai mult de jumatate. Pe osciloscop nu se vede absolut nici o scadere a riplului. Sustii ca miezul nu are intrefier dar nu te cred. Un C-core se satureaza destul de repede. Daca ma iau dupa latimea benzii de izolat lipita pe masa care are in jur de 20mm, atunci transformatorul nu e chiar asa de mare. Nu-mi spune ca un asemenea transformator C-core nu se satureaza la 300mA curent continuu daca nu ar avea intrefier. Exista motive pentru care cineva ar face un traf de retea cu intrefier. De exemplu in cazul trafurilor ce consuma diferit pe cele 2 semialternante, sa zicem un redresor monoalternanta. O sa-mi fac propriul test ca pe ce spui tu nu ma pot baza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Crezi adigh ce vrei să crezi dar lipeşte "trei" sârme şi gata te lămureşti ,până la urmă o va face careva ,o fi cineva pe aici dispus să lipească "trei" sârme şi să confirme ce prezint , tu adigh o să cazi în ridicol...evident.Cineva interesat sau nu poate să lipească "trei" sârme (durează 10-15 minute) probabil merită să alocaţi 10-15 minute din timpul dumneavoastă (oricum participaţi mai mult în timp la dialog).Trebuie reţinută această imagine download/file.php?id=52610&mode=view imagine pentru care îmi asum toată responsabilitatea şi sper să scăpăm de intervenţiile unor diletanţi care doresc să ne facă din vorbe nu ştiu ce grozăvie...Uite , rog pe Marius (în măsură timpului disponibil desigur când doreşte dumnealui) să confirme sau infirme ce prezint. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Poate ar trebui expuse mai multe date despre acel pîrdalnic de trafo, adică faptul că înfăşurările primare sînt egal bobinate de unde rezultă rez în cc şi inductanţe aprox egale, secţiunea miezului (alte contradicţii vor apare).Eu am folosit un astfel de trafo pe post de drosel într-un filtru Pi ptr un amplif în clasă A şi a luat brumul cu mîna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum